musivila musivila komentáře u knih

Dokonalá kořist Dokonalá kořist Helen Fields

„Možná to je psychopat, ale není duševně chorý, ne tak, jak myslíme. Tohle je někdo, kdo vůbec nic necítí. Nepřepadá ho panika, strach ani pocit nebezpečí. Vůbec ni.“ „A jak toho člověka chytneme, pane, když je tak dobrý?“ zeptal se Tripp. „Popravdě, Trippe? Nemám kurva ponětí.“

Chvíli mi trvalo se začíst. Ze začátku jedna nechutná vražda za druhou. Tato série opravdu není pro slabší jedince. Pokud nemáte rádi podrobný popis vražd a ohledání mrtvol, sáhněte raději po jiné knize.
V druhé části knihy vše nabírá ten správný spád a už se vezete ...
Určitě se těším na další díl. A nebudu lhát, jsem i zvědavá, jakým směrem se bude ubírat vztah mezi Lucem a Avou.

15.10.2024 5 z 5

Dokonalé stopy Dokonalé stopy Helen Fields

Tato nenápadná kniha mi leží několik let v knihotéce a až nyní po dlouhém vybírání, co si přečtu, na ni padla volba. Skoro lituji, že jsem po ni nesáhla už dříve. Skvělé čtení. Naštěstí se jedná o první díl série, takže se nemusím s Avou a Lucem loučit.
I když od začátku známe vraha, vůbec to neubírá knize na čtivosti. Těším se na další díly. Podle hodnocení zde, budou stát za to :)

12.09.2024 5 z 5

Dokonalá tma Dokonalá tma Helen Fields

Měla jsem trochu obavy, jaký bude tento díl, když Luc odjede do Francie. Ale obavy zbytečné. Fungovalo to báječně, vše krásně na sebe navazovalo ...
opět skvělé čtení a zas dva případy vyšetřování, které mě vtáhly hned od začátku.
Co se týká Avy a Luca, zdá se, že jim odloučení prospělo. A asi i mnohým čtenářům, kteří už jsou z jejich „vztahu nevztahu“ mírně otráveni ;-) Lively opět zabodoval.
Mám před sebou zatím poslední 7. díl a už se na něj moc těším.

17.11.2024 5 z 5

Dokonalé ticho Dokonalé ticho Helen Fields

Co napsat? Zase skvělé čtení. Autorka se po mírnějším 3. díle, vrátila k brutálním vraždám v celé parádě. Kam na ty zvrácené nápady chodí? Zjistila jsem, že se drží podobného vzorce psaní. Takže, stejně jako v předchozích dílech, se opět vyšetřují dva různé případy naráz. V tomto díle nemáme vyprávění z pohledu vraha, takže do konce knihy můžete jen tipovat.

08.11.2024 5 z 5

Pomocnice Pomocnice Freida McFadden

Znáte to, někdy vás anotace tak navnadí na knihu a vy se moc těšíte a nakonec se musíte do čtení nutit. A pak někdy od knihy nic neočekáváte a ona vás zcela pohltí a vy nejste schopni ji odložit. Tak takové to bylo přesně i s knihou Pomocnice. Nedalo se od čtení odtrhnout a já zas četla do ranních hodin. Přitom si řeknete, pár postav, jakým směrem se bude děj odvíjet, také není těžké uhodnout a přesto si udržela moji pozornost. Kniha je rozdělena na tři části, styl psaní mi sedl, musela jsem číst dál a dál. Autorku řadím mezi oblíbené a jsem zvědavá na další její tvorbu.

22.02.2024 5 z 5

Dokonalá lítost Dokonalá lítost Helen Fields

(SPOILER) Uff, to byl tedy díl! Název knihy výstižný, emoce se v člověku jen perou, i ty slzy ukáply.
Již při první kapitole jsem si říkala, to se dalo čekat ... ale hned druhá kapitola mě vyvedla z omylu, jak jsem se v úsudku mýlila. A myslím, že jsem nebyla jediná.

Celý děj je proložen kapitolami předtím, kdy je zjevné, že to bude mít souvislost s tím, co se děje v součastnosti. A tak pomalu odkrýváte společně s vyšetřovacím týmem, jak jeden člověk dokázal zničit celou jednu báječnou rodinu. A jaké nedozírné následky to sebou přineslo ...
Bože a co ten konec??? Řekněte mi někdo, prosím, že bude další díl!!!

23.11.2024 5 z 5

Dokonalá smrt Dokonalá smrt Helen Fields

Tak 3. díl docela překvápko, obešel se totiž bez brutálních popisů vražd. První půlka knihy nebyla úplně strhující, trochu i zmatek v postavách. Vraha nebylo těžké odhalit, spíš jen, co ho k tomu dohnalo. Ava mi zde moc sympatická nebyla. Ale na konci si to u mě trochu vyžehlila :) Lively překvapil. Celý závěr byla jedna napínavá jízda. V sérii rozhodně budu pokračovat a jsem ráda, že mám ještě pár dílů před sebou.

29.10.2024 5 z 5

Příchuť zla Příchuť zla Wendy Dranfield

Tak to tedy bylo, wauu. Snad díl od dílu lepší. Madison konečně očistila své jméno a vrací se na pozici detektiva. Hned první den v práci musí řešit nález opuštěného batolete v havarovaném autě a hledání jeho ztracené matky.

Příchází řada také na Natea, aby se vypořádal se svými démony z minulosti. Stále jej pronásleduje otec Connor a je načase, aby si vyrovnali účty jednou pro vždy.

Napínavé od začátku až do konce. Moc se těším na další díl.

20.03.2024

Nepříliš šťastná rodina Nepříliš šťastná rodina Shari Lapena

….. „všichni se chovají, jako by to mohli udělat. Tolik falešných alibi.“ …

Skvělá kniha, ta se autorce povedla. Podezřelý je téměř každý... chvíli podezíráte toho a chvíli toho ... a když už si myslíte, že víte, tak nevíte nic. A k tomu ten epilog! Já si čtení užila a mohu doporučit.

….. „ Alibi nemá nikdo z nich. Motiv měli všichni.“.....

….. „ Co je tohle za posranou rodinu? bleskne jí hlavou.“ …...

10.07.2022 5 z 5

Noční pták Noční pták Brian Freeman

Má druhá kniha od B. Freemana a první o detektivu Frostovi a za mě super! Povedený, čtivý, napínavý psychothriller. Zajímavé téma … jak křehká je lidská mysl, kam sahají naše vzpomínky, co je pravda a co jen iluze? Doporučuji přečíst!
Myslím, že mám nového oblíbeného autora a těším se na další díly :-)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cítila, že ať se snaží zůstat mimo sebevíc, přece se mu daří vtahovat ji do hry hlouběji a hlouběji.

08.04.2021 5 z 5

Dokonalý zločin Dokonalý zločin Helen Fields

Zas tu máme dvě souběžně probíhající vyšetřování.
Nějak mě tentokrát úplně nenadchl námět vražd ani jejich samotný vrah. Jsou zde kapitoly i z jeho pohledu, tak máme možnost nahlédnout i do jeho zvrácených myšlenkových pochodů ... Závěr knihy je opět nabitý akcí a opět se neobejde bez zraněných ...

Z Avy a Luca už se picnu, je to mezi nimi jak na houpačce ... ale pořád mě baví :)
A kdo mě také začíná bavit je Lively, hezky to tam oživuje.
Celkově se kniha čte moc dobře. Jsem zvědavá na další díl.

13.11.2024 5 z 5

V mysli vraha V mysli vraha Mike Omer

„Po čertech dobrá byla díky své živé obrazotvornosti. Když se snažila, dokázala se vžít do mysli vraha, představit si, co cítí, co vidí.“

Hm, tak to byla vážně skvělá knížka. Od poloviny už jsem ji nedala z ruky, než jsem ji ve 2h v noci dočetla. A teď mi nezbývá nic jiného, než se hned pustit do druhého dílu. Protože ten konec .... !!!
Jo a mimochodem děda Marvin byl skvělý :)

01.02.2022 5 z 5

Na druhý pokus Na druhý pokus T. L. Swan

Tak už chápu, proč má kniha tak vysoké hodnocení. Byla prostě skvělá, od začátku do konce! Žhavá, neskutečně vtipná, nabitá emocemi. Autorku řadím mezi oblíbené a už teď se těším na další její knihu.

Musím říci, že tento díl mě dostal daleko víc než první. Stejně jak mě dokázal v určitých momentech rozesmát, např. Tristanovo první setkání se syny Claire.

„To mě podrž … ona tu snad vychovává sériový vrahy.“ :D

Tak mě v jiných dokázal emočně rozložit např. scéna s Harrym na hřbitově.

Tristan byl zkrátka snový, jen Claire se v tom občas plácala, občas si protiřečila, někdy moc přemýšlela a ke konci byla na zabití :)

Tristan rozhodně nasadil laťku hodně vysoko a jsem zvědavá, jestli se povede, zbylým dvěma bratrům Milesovým, ji překonat. Těžko, ale kdo ví …. Xoxoxox

09.11.2021 5 z 5

Mílový klub Mílový klub Liz Tomforde

Příběh o letušce, která se nejlépe cítí ve vytahaných teplákách, jejíž míry nejsou zrovna 90-60-90. A profesionálním hráči hokeje s image „zlého hocha“ a přitom velkým srdcem. Ovšem o tom kromě jeho nejbližších kamarádů nikdo neví. Oba mají svá traumata z dospívání, která je ovlivňují dodnes. Možná, že si dokáží navzájem pomoct. Jen to tomu druhému dovolit. Asi jako plno čtenářek přede mnou jsem se trochu zhrozila počtu stran, a stejně jako „petra1396“ jsem si říkala, o čem chce autorka tolik stránek psát? V jednu chvíli jsem měla strach, abych už nečetla jen o sexuálních scénách. Ale ne. Příběh měl svoji hloubku. Byl skvělý, od začátku do konce … i slza ukápla. Jen hokejového prostředí je tam poskromnu. Tak alespoň na závěr trochu pravé hokejové atmosféry :) Autorku přidávám do oblíbených a těším se na další díl, předpokládám o Ryanovi a k němu tipuji Indy :)

12.09.2024 5 z 5

Království z kostí Království z kostí J. D. Kirk (p)

Za mě super. Kniha se čte sama, i když byly nějaké náznaky, tak jsem únosce neodhalila, takže pro mě bylo překvapením, jak vše bylo do sebe zamotané. Šéfinspektor Jack Logan mě opravdu bavil a budu se těšit na další příběh s ním.
-------------------------------
„Jo, a nemusíte hned hupsnout na všechno, co se hýbe. Nevrhá to na policii dobrý světlo.“

30.07.2022 5 z 5

Plavba zlých snů Plavba zlých snů L. J. Shen

Asi jsem od knihy očekávala trochu něco jiného. Hlavní postavy si tentokrát mé srdce nezískaly. A vůbec celkově obyvatelé Fairhope ...

Nelíbilo se mi, že se Tennessee ztotožňovala s rolí, jakou ji město přidělilo, že nechala po sobě všechny "šlapat", včetně její rodiny. Hlavně, když měla syna.

A proboha, Cruze s knírkem jsem si nechtěla vůbec představovat. Ještě, že u knihy si může každý udělat o postavě svou představu :-)

23.02.2024 4 z 5

Temné ozvěny Temné ozvěny Loreth Anne White

Thriller odehrávající se v mrazivé, sněhem zaváté krajině … ideální čtení na zimní večery.
Rebeka se vrací do rodné vesnice, poté co se dozvídá, že její otec Noah, bývalý policista, spáchal sebevraždu. Nechce se s tímto faktem smířit a je přesvědčena, že by si otec život sám nevzal. Ukazuje se, že před svou smrtí, objevil nové informace k 20 let starému případu... Mohla jej tato skutečnost stát život? To se snaží Rebeka vypátrat.
Jako jeden z hlavních podezřelých se jeví její bývalý přítel Ash Haugen. Může mu Rebeka věřit? A jaká tajemství před ní Ash skrývá? Pořád má pocit, že ji neříká celou pravdu. A tak se Rebeka bude muset vypořádat, jak s vrahem svého otce, tak vyrovnat s tajemstvími, která vyplynou po 20 letech na povrch.
Setkáváme se tady také s Olivii z prvního dílu Temné vábení a její dcerou Tori. Která se svým kamarádem Rickym ocitá v ohrožení života, poté co se ocitnou neplánovaně na místě činu.
Opět skvělé čtení, napínavé, mrazivé … Pár tipů na vraha jsem měla, ale tedy kdo za tím vším stojí, jsem neodhalila, takže závěrečné rozuzlení bylo pro mě překvapivé. MMCH Ashovo tajemství mi vyrazilo dech. Už teď se těším na další knihy autorky.

04.12.2022 5 z 5

Vánoce na skotském hradě Vánoce na skotském hradě Donna Ashcroft

Taková nenáročná sladká oddychovka na předvánoční čas. Děj je zasazen do zimního období a jedné malé vesničky, kde se všichni znají a vzájemně si pomáhají. Hlavní hrdinka Belle je tak čistá a hodná duše, která myslí jen na blaho druhých, že při tom úplně zapomíná na své štěstí. Pak ji do života vstoupí Jack, kterému se podaří, i přes počáteční nedůvěru, přimět Belle, že je v pořádku myslet také na sebe a plnit si svá přání...
Ovšem nejlepší na celém příběhu byla babi s růžovými vlasy a tetováním ;-)

24.11.2024 4 z 5

Nádherně krutý Nádherně krutý J. T. Geissinger

Další mafiánská pohádka. Děj byl pro mě docela předvídatelný, až na Killiana. Takže jeho příběh si určitě nenechám ujít. Liam "mafiánský papež" jehož slabinou se stala Tru, odvážná a prostořeká. A i když ji ze začátku od sebe stále odrazuje, stejně ji nenechá jít.
Začátek je nabitý vzájemnou přitažlivostí a slovními přestřelkami hlavních hrdinů, pak přichází vášnivá část knihy a v závěru to na nás autorka vše vybalí.
Kniha se četla rychle a dobře, ale něco mi v ní chybělo. Snad více z mafiánského prostředí...

25.09.2024 4 z 5

Nevhodné! Nevhodné! Vi Keeland

„Není duhy bez deště.“

Ani nevím, proč jsem knihu tak dlouho odkládala. Možná za to může ta obálka :) Ví nezklamala, kniha se četla sama. Je vyprávěna jak z pohledu Granta tak Ireland a místy proložená pohledem do Grantovo minulosti a že to není veselý pohled. Tady autorka čtenářům dost zabrnká na city.

BTW děda byl skvělý.
„Ty chceš svoje koule!“ „Ne. Moje koule si může nechat. Měla je od prvního dne, co jsme se setkali.“

09.10.2022 5 z 5