musivila musivila komentáře u knih

Její konec Její konec Shari Lapena

Komu se líbí knihy Shari L. nebude zklamaný ani z této.
Opět je čtivá, střídání pohledu více osob pomalu odkrývá děj, který sice není nijak napínavý, přesto vás nutí číst dál, v hlavě lítají spekulace ... chvíli jsem se přikláněla k té a chvilku k té … No, mohu jen říct, že nakonec jedna z nich to byla :-) Ovšem konec překvapil, takový zvrat jsem úplně nečekala a samotný závěr je tak trochu ponechán na naši představivosti.

12.05.2021 4 z 5

Eleanor a Grey Eleanor a Grey Brittainy C. Cherry

Čekala jsem romantickou oddechovku, ale tohle byla emoční smršť. Moc pěkně napsaný příběh, krásný, ale zároveň smutný.

Slova autorky: Jsem si jistá, že tento příběh nebude pro každého. Je pro všechny, kteří někdy měli zlomené srdce, a pro uzdravující se duše. Je pro všechny, kteří ztratili ty, již pro ně znamenali celý svět. Pro ty, kteří se potýkají s těžkým žalem, jenž jim některé dny připadá nesnesitelný. To je znamení, že jednoho dne opět najdete svůj úsměv. Vzpomenete si na své blízké a budete se cítit zcela naplnění láskou. Protože i když to tak nevypadá, pořád tu jsou s námi. Žijí v našich srdcích a v našich duších. ❤

12.05.2021 5 z 5

Pláž v Chorvatsku Pláž v Chorvatsku Julie Caplin

Hned mám chuť sbalit kufry a tradá do Chorvatska :-)) Ráda čtu o místech, které znám. Pěkná letní oddychovka. Jednoduchý a předvídatelný příběh krásně vyváží popisy daného místa, přírody, moře, města … Myslím, že název celé této série „Romantické útěky“ přesně knihu vystihuje.... Romantický útěk pro vaši mysl od reality všedních dnů ❤

17.09.2020 5 z 5

Největší hříšník Největší hříšník Lisa Jackson

Jsem ráda, že jsem se dočkala i posledního devátého dílu. Jen je mi líto, že tím série Bentz a Montoya končí. Kniha mě vtáhla hned od začátku.
Přežil před lety opravdu otec John a vrátil se, aby dokončil, co začal? Pokud ano, je život doktorky Sam opět v ohrožení... Zároveň se někdo rozhodl připravit o život i Kristi, Bentzovu dceru. Mohl by za tím být také otec John a nebo je tu někdo další, komu Kristi "leží v žaludku"? ... Bezvadné zakončení série. Otcem Johnem to začalo a otcem Johnem i končí.
I když závěr dává prostor, že by mohlo být klidně pokračování ohledně Cruzova případu. A já bych to rozhodně brala.

07.09.2024 5 z 5

Unesená dědička Unesená dědička Sophie Lark

„Zatoulala se do mého klubu jako nevinná gazela. Pošetilá. Ztracená. Jen ji polapit.“

Netvor a malá baletka :) další skvělá mafiánská ... opět neskutečně čtivá, takže odpouštím i pár výtek, které bych měla. Rozhodně se těším na další díl.

„Proč se mí rodiče nezamysleli nad tím, co by se mohlo stát, kdybych přišla o jejich ochranu? Přivedli mě do temného a nebezpečného světa a vyzbrojili mě knihami, šaty a baletními špičkami....“

Pozn.: líbila se mi zmínka o Persefoně a Hádovi. Akorát jsem na toto téma dělala prezentaci ;)

05.09.2024 5 z 5

Noc předtím Noc předtím Lisa Jackson

Lisa nezklamala, její knihy mě zkrátka baví.
Vysvětlení výpadků paměti Caitlyn jsem prokoukla, až když jsem měla přečteno 70 % knihy. Vrah byl pro mě překvapením, tuto osobu jsem ze všech možných netipovala. Dobré čtení.

12.07.2024 5 z 5

Zas tak moc souzeni si nejsme Zas tak moc souzeni si nejsme Meghan Quinn

U prvního dílu jsem se hodně bavila a očekávala jsem to samé i u druhého. Bohužel se tomu úplně tak nestalo. Scény, u kterých autorka zamýšlela, že se čtenář pobaví, mně přišli mnohdy trapné a div jsem neprotáčela oči nad chováním hlavních hrdinů. Jediné, co mě opravdu pobavilo, když se JP opil. A celá ta kauza s holubem Kazoo mě dostala.
Kelsey mi úplně nesedla, na mě až moc velká romantička.

„Život nejsou jen růže a svíčky, zlato. Je v něm taky nějaká realita a tou je, že i když jsme spolu, stejně tě budu přivádět k šílenství.“

Ale určitě si nenechám ujít další díl. Jsem zvědavá, co si autorka připraví pro posledního z bratrů.

14.03.2024

Rozlučka na ostrově Rozlučka na ostrově Lucy Clarke

„Co se stane na rozlučce, to na ní taky zůstane.“

První půlku knihy se seznamujeme s účastnicemi rozlučky se svobodou. Postupně vyplouvají na povrch jejich tajemství a charaktery. Již od začátku knihy je naznačováno, že dojde k tragédii. Tak jen s napětím čtete dál, překvapením valíte oči, jak je vše do sebe propletené. Jak minulost ovlivňuje přítomnost. Napětí vře pod povrchem ... kdo to bude?

„Život je křehký a prchavý a většinou ho nelze mít úplně pod kontrolou. Člověk se může jenom obklopovat dobrými lidmi a dělat, co je v jeho silách.“

14.03.2024 4 z 5

Volání o pomoc Volání o pomoc Wendy Dranfield

„ odseděla si šest let za vraždu, kterou nespáchala, přišla o milovanou práci, desetiletého syna a o svobodu. Dnes míří domů, aby zjistila, kdo na ni zločin hodil a proč. A rozhodně se jí nechce být milá.“

I druhý díl byl skvělý... děj se točí kolem vraždy mladé dívky v zábavním parku. Zároveň se postupně dozvídáme více o životě Madison a jejím synovi. Samozřejmě nechybí ani Nate a Brody :) Další díl si nenechám ujít.

18.02.2024 5 z 5

Nelítostný princ Nelítostný princ Sophie Lark

Já ty „mafiánský“ prostě zbožňuju. A tahle kniha se čte sama. Nemám co dodat, snad že se těším na další díly. Aida mě bavila ;-)

20.10.2023 5 z 5

Twisted Love: Láska na ostří nože Twisted Love: Láska na ostří nože Ana Huang

Všichni byli krásní, bohatí a mocní :) Zas taková jedna pohádka s temnějším podtextem. A mě takové baví. Některé části mi tedy sedly více jiné méně. Celkově se kniha četla dobře. Určitě plus vidím ve vyprávění z pohledu obou hrdinů.
Hned v úvodu autorka varuje, že kniha není pro všechny. Tak jsem trochu měla obavy, aby se z toho nevyklubalo 50 odstínů, naštěstí ne. Ani se vše netočilo jen kolem sexu. Ano, taky mi trochu dělalo problém, že v jedné větě ji nazve děvkou a v druhé miláčku :)

Alex v dětství zažil velké trauma, které si nese do dospělosti, společně se silnou touhou po pomstě. Ava si zas nepamatuje část svého dětsví, trpní nočními můrami, kdy její mysl postupně odkrývá minulost.
Oba postupem zjišťují, že nic není takové, jaké si mysleli, čemu od dětství věřili. Musí přehodnotit svůj život, aby mohli jít dál.

"Pokud se příliš soustředíš na negativní věci, uniká ti všechno pozitivní."

08.05.2023

Není úniku Není úniku Cara Hunter

Má třetí kniha od autorky a mohu říct, že už mám prokouknutý její vzorec psaní, který uplatňuje ve všech knihách a mě stále moc baví. Prolínání časových rovin před a po, které postupně odkrývají děj, do toho diskuze na Twitteru, novinové články, výslechy podezřelých ... to vše dělá děj reálnější, napínavější, a i když mám vždy nějaký svůj osobní typ na viníka, který tedy v průběhu čtení měním, jak mě autorka krásně mate, stejně nikdy neodhalím celou zápletku a konec je vždy překvapením. A to je na tom skvělé. V tomto případě bylo čtení pro mě těžší, jelikož mám také dva syny ve stejném věku, jako byl Mattie a Zachary. A když v závěru došlo na rozuzlení osudného dne, nebylo mi dobře na duši.
Jinak detektiv Fawley mě baví, jsem zvědavá na další jeho případy i střípky z jeho osobního života.

25.09.2022 4 z 5

Srdcem proti zdi Srdcem proti zdi Mariana Zapata

Když jsem zjistila, že má kniha 496 stran, měla jsem obavy, zda nebude moc zdlouhavá. Obavy byly zbytečné, kniha je opravdu čtivá, autorky styl mi sedí a já se rozhodně nenudila. Škoda, že nebyla psána také z pohledu Aidena Gravese …. určitě nejsem jediná, kdo by stál nahlédnout do myšlenek muži zvanému Hradba z Winnipegu ;-)

„Život je cesta plná rozhodnutí. Jen vy zodpovídáte za to, co uděláte z toho, co vám dal.“

„Ublížit ti můžou jen ti lidé, kterým dáš tu moc.“

10.07.2022 5 z 5

Najdi mě Najdi mě Anne Frasier (p)

První třetinu knihy jsem se nemohla úplně začíst, ale pak už jsem se chytla a ke konci se již nedala odložit. Skvěle promyšlený příběh. Daniel byl sympaťák, tak snad se s ním a Reni ještě setkáme.

10.07.2022 5 z 5

Vnitřní hlas Vnitřní hlas Brian Freeman

(SPOILER) Člověk má v sobě vnitřní hlas, kterému naslouchá, aby se uměl rozhodnout, co je dobré a co špatné. Nikdo jiný to za něj rozhodnout nemůže.
-------------------------------------------------------------------------------
Když se souhrou špatných událostí, do kterých je vtažen i inspektor Frost, dostane na svobodu sériový vrah Rudy Cutter, který byl označen i jako vrah Frostovi sestry Katie. Nastává pro Frosta boj s časem …. Kolik žen ještě přijde o život než se mu podaří Rudyho usvědčit? Přijde na to, co spojuje všechny oběti? A proč si vyhlídl zrovna jeho sestru?
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pomalu začínal uzavírat s minulostí křehoučký mír, a teď se jí bude muset zase postavit tváří v tvář.
A i když od začátku známe vraha, neztrácí kniha nic ze své čtivosti, akce, napětí … Opět mě vtáhla do děje od první kapitoly.
Stejně jako u Nočního ptáka, když se zdá, že je všemu konec, zasadí vám autor na posledních stranách ránu. A i když mi něco takového napadlo, neuměla jsem si dát sama všechny střípky dohromady.
------------------------------------------------------------
„Na každého z nás čeká okamžik pravdy.“
------------------------------------------------------------
„Kdybych vám v tuhle chvíli dal příležitost, vpálil byste kulku do hlavy člověku, který prořízl vaší sestře hrdlo?“
------------------------------------------------------------
Takže Frost ani jeho kocour Shack opět nezklamali. Aspoň, že se mohu ještě těšit na třetí díl.

14.04.2021 5 z 5

S ďáblem v ráji S ďáblem v ráji Elizabeth O´Roark

Název ani obálka mi ke knize nesedí, ale obsah knihy stojí určitě za přečtení. Dobrá oddychovka. Jen s tím Somálskem se to Drew úplně nepovedlo a Joshua se mohl také zachovat jinak ...
Nechybí ani postavy z prvního dílu. A věřím, že další díl bude o Benovi a už se těším.

29.10.2024 5 z 5

Pod Ďáblovým mostem Pod Ďáblovým mostem Loreth Anne White

Wauu, jsem nadšená. Děj výborně promyšlen a propleten, postupné odhalování tajemství a lží vás vedou až k samotnému rozuzlení … co se tedy skutečně stalo před lety pod Ďáblovo mostem?
Podcasterka Trinity Scottová rozvíří život v malém a úzce propojeném městečku na pacifickém severozápadě, když začne vysílat svůj nový projekt o více jak 20 let staré vraždě mladé dívky, za kterou byl odsouzen její učitel.

„Ale já jsem neznásilnil Leenu Raiovou.“ … „Ani jsem ji nezabil.“ … Tiše a se zábleskem v očích dodá: „Ten, kdo ji zavraždil, je pořád na svobodě.“

Tak proč se ke svému činu před lety přiznal? Tuto otázku a milion dalších si budete klást během čtení.

Bývala vyšetřovatelka Rachel se ze začátku drží stranou, ale pochybnosti přibývají …

„Jdi za pravdou, Rachel. I když to bude bolet. I když tě zavede tam, kam nechceš jít. Ještě není pozdě.... Tajemství... hnijí. Myslíš si … žes je zahrabala, že ses jich nějak zbavila, ale jsou jako tahle zatracená rakovina. Jakmile se ocitneš dole, když na tebe padne únava, začnou zase růst a doženou tě.“

A tak se znovu rozjíždí koloběh vyšetřování … A vám doporučuji být u toho, stojí to za to!

23.09.2024 5 z 5

Zajíci, utíkej Zajíci, utíkej Alexander Gordon Smith

„Robbie, nevím kdo a nevím kdy, ale vím tohle. Někdo si pro vás jde.“

Opět skvělé počteníčko. Kett mě prostě baví, naprosto mi vyhovuje autorův styl a humor.
Nechybí ani komisař Clare, Porter a Savageová. Již 5. díl a v tomto případě je rozhodně dobré číst postupně, protože vše na sebe navazuje ... Tak trochu jsem čekala, že to tímto dílem skončí. Ale jelikož v originále je už 14. dílů, jsem rozhodně zvědavá na další.

Řekl mi, ať utíkám. Utíkej, zajíci. Tohle jsem, Kate, zajíc obklopený honicími psy....
„Ani na okamžik jsem tě neviděla jako někoho, kdo by utíkal před nebezpečím. Nejsi zajíc, jsi dravec. …. Neutíkáš Robbie. Lovíš.“ …........

Budou se objevovat znovu a znovu, řekl mu Bains. Nikdy tě nenechají jít. …..........................

„Co budeš dělat?“ zeptala se Savageová. „Řekla jsi to sama. Nejsem zajíc. Nebudu utíkat, Kate, všechny do jednoho je ulovím.“

12.09.2024

Zrádná touha Zrádná touha Danielle Lori

Po slabším druhém dílu, tento měl pořádné grády. Bylo to temné, násilné, syrové, žhavé, sexy, návykové a naprosto čtivé. A i když jsem se dopředu obávala ruštiny, a že je jí tady daleko více než v předchozím díle, kupodivu mi nevadila. Doporučuji.

„Moj kaťónok,“ palcem jsem ji pohladil po rtech. Říkal jsem ti, že tě tohle město sežere zaživa.“ Jen jsem jí zatajil, že tohle město patří mně, a to se vším všudy.

07.09.2024 5 z 5

Šílená posedlost Šílená posedlost Danielle Lori

„Copak to nevíte? Láska je posedlost. Někteří by dokonce řekli, že je to … šílená posedlost.“

Z prvního dílu jsem byla tenkrát unešená, u tohoto tomu úplně tak nebylo. Nedokážu říci přesně proč.
Možná mi trochu vadila i ta časová rozvleklost příběhu, i když to mělo svůj význam.
Určité části mě bavily více jiné méně. Ovšem autorka píše skvěle a nelze upřít čtivost. Gianna i Christian vystupovali pod určitou maskou a v sobě ukrývali plno démonů z minulosti, které je ovlivnili a zformovali do dnešní podoby...

Jo, a ještě jednu výtku bych měla, ta ruština u erotických scén, to jsem protáčela oči :-D

12.07.2024 4 z 5