myryjam myryjam komentáře u knih

Jeden z nás Jeden z nás Shari Lapena

Audiokniha, bezva detektivka, vynikající přednes Martiny Hudečkové a Libora Hrušky.

15.09.2020 5 z 5

Špatná dcera Špatná dcera Joy Fielding

klasická fieldingova nezklamala, ale napsala i lepsi

30.04.2019 4 z 5

Kazatel Kazatel Camilla Läckberg

Dobra detektivka. Trošku jsem se ztrácela v pribuzenskych vztazích, ale nakonec jsem se zorientovala. Akorát na konci mně bylo smutno.

18.11.2018 4 z 5

Zvěrolékař a psí historky Zvěrolékař a psí historky James Herriot (p)

Knížku jsem si poslechla v podání pana Lábuse, moc hezky se poslouchalo, příjemný odpočinek. Už mě to ale nebere tak jako před 20 lety. Příjemné, dojemné, milé, ale ne bomba:)

12.10.2018 4 z 5

Stíny nad zálivem Stíny nad zálivem Lucy Clarke

celkem mě překvapilo tak vysoké hodnocení. Kniha se celkem dobře četla, zajímalo mě, co bude dál, ale nezanechala ve mně ani smutek, konec, jak už zde psali přitažený za vlasy. Prostě průměrná kniha. Nenadchne, ale neurazí.

18.09.2018 3 z 5

Podivná hra Podivná hra Zuzana Pospíšilová

Tak jak psalo hodně lidí přede mnou. Dobré téma. Zpracování horší. Ķonec předvídatelný. Některé věci bez vysvětleni. Bohužel mne autorka ani nepřesvědčila o svých znalostech počítačového světa. Tak nějak viděno od plotny
Hlavní představitelka pracuje na počítači celou pracovní dobu, takže mi k ní nesedí ani ta absolutní blbost ohledně počítačů. Kdo knihu nečetl, dál nečtěte. Opravdu takhle fungují pojišťovny? Určité ne.

08.10.2017 2 z 5

Zločin na Bezdězu Zločin na Bezdězu Vlastimil Vondruška

přidávám se k už napsanému - asi nejslabší knížka autora, překombinované, příliš postav, ztrácela jsem se v ději ... tahle zatím jediná mě nebavila

11.01.2016 2 z 5

Zlý pes Zlý pes Alex Smith (p)

Mne kniha (audiokniha) nijak nenadchla, průměr. Při knížce jsem se nudila a v podstatě mě nijak nazajímalo, jak to dopadne a kdo a proč. Bohužel mě míjí i "humorné" scény a "roztomilé dcery"? Ne.

20.08.2024 3 z 5

Opona Opona Ondřej Hübl

Mně se kniha líbila moc, nesouhlasím s místními kritiky - že neseděly historické detaily (kniha nikoho do historie nedovedla, dovezla je do "divadla"), že na konci to byl James Bond (to by přece byla nuda, kdyby tam nebylo nějaké napětí). No a konec - v podstatě autor si mohl vybrat ze dvou konců - dobrý - špatný. Vybral si, který chtěl on. Ondřeje Hubla mám ráda, má skvělé nápady, vyhovuje mi i jeho styl psaní. Takže za mě plný počet bodíků. Ondřeji, prosím pište.

30.10.2022 5 z 5

Srdeční selhání Srdeční selhání Petra Zhřívalová

Průměrná oddechovka, celkem nepřekvapivý děj, hlavní postavy nejsou úplně nejsympatičtější, ale hlavně nepříliš uvěřitelné. Četlo se to dobře, ale spíš tak do vlaku, není při tom potřeba vůbec přemýšlet.

25.10.2022 3 z 5

Dům na konci cesty Dům na konci cesty Veronika Černucká

Tak ajk psali další, dobrá oddechovka, pěkně se to četlo, je tu podle mě hodně inspirací Agatha Christie (nedávno jsem poslouchala její Hadí doupě a byla tam taky taková roztomilá holčička. Hlavní hrdinka je mi nesympatická, ale i přesto jsem knihu přečetla na jeden zásah. Slušně odvedná řemeslná práce.

10.03.2022 3 z 5

Už teď jsi mrtvá Už teď jsi mrtvá Sharon J. Bolton

audiokniha asi do do tří čtvrtin správný grády, konec překombinovaný a vůbec se mi nelíbil - tahle linka byla v knize zbytečná, šlo to vysvětlit jinak

17.02.2021 4 z 5

Říkadla Říkadla Josef Kainar

Labutě, krásné labutě,
kam jdete večer na kutě?
Labutě, já mám o vás strach!
Je to zlé spinkat na vlnách?
Jistě to studí, na té vodě.
Zato však spíte na svobodě.

Co dodat, Kainara mám ráda.

27.07.2020 5 z 5

Dvojí život Heleny Grahamové Dvojí život Heleny Grahamové Anne Brontë

Knihu jsem měla ve verzi audio a musím konstatovat, že i třetí sestra měla velký literární talent. Příběh je méně dramatický než u sester, předvídatelný, ale napsaný tak skvěle, že člověka drží v napětí a vy se přistihnete, že se bojíte nebo se Vám najednou na ústech objeví úsměv.

26.05.2020 5 z 5

Sny a sekyry Sny a sekyry Jiří Padevět

Moje první setkání s autorem, nevěděla jsem, co mohu čekat. Tohle je umění, jednotlivé příběhy jsou napsané s takovou citlivostí ... Místy právě díky té jednoduchosti neskutečně drsné. Chtěla jsem knihu odložit, nešlo to. Musela jsem číst až do posledního písmenka. U takovéto knihy - bomba. Navíc mě knížka i přinutila trošku zagooglovat a doplnit mezírky ve vzdělání.

19.12.2019 5 z 5

Ruzká klazika Ruzká klazika Daniel Majling

Knížku jsem "četla" na radiotéce a opravdu jsem se pobavila, miluji odedávna tu širokou ruskou duši a je tam.... v tom dobrém.

29.04.2019 5 z 5

Je to i můj život Je to i můj život Jodi Picoult

Ukamenujte mě, ale já jsem knihu nedočetla. Líbil se mi autorčin styl, ale to je asi tak všechno. Čtu ráda, nemám ráda červenou knihovnu, nevyhýbám se kontroverzním tématům, ale u této knihy jsem najednou neviděla proč? Proč to mám vlastně číst, bylo mi jasné, že nakonec jedna umře, odhadovala jsem to na Annu. Ale v podstatě mě to nezajímalo. Proč mám ale číst o něčem, co k nemoci jako je leukemie dodává ještě horší level, proč mám číst o něčem, co je horší než peklo? Děkuji, nechci.

08.10.2017 1 z 5

Herečka Herečka Magda Váňová

Tato kniha od Magdy Váňové patří k těm, které se mi líbily moc. Není tu překombinovaný děj a hlavně není tam přítomný někdo vyloženě až patologicky zlý, což mi právě v některých jiných knížkách vadilo. Čtivá, odpočinková, babská knížka.

17.01.2016 5 z 5

Náhoda nebo osud Náhoda nebo osud Magda Váňová

Na rozdíl od některých knih autorky nedává povídka prostor pro překombinování děje. Všechny povídky jsou krásně vypointované. Povídkové knihy mám ráda, málokdy ale mají všechny povídky v knize stejnou úroveň, což ale o této knize neplatí. Všechny povídky jsou stejně dobré. Za mne 100 procent, pokud hledáte dobré babské čtení.

17.01.2016 5 z 5

Bomba, bomba, bomba - to je přesně můj šálek kávy i čaje, tenhle humor miluji.

11.01.2016 5 z 5