nada3314 komentáře u knih
Historické příběhy mám ráda, ale čekala jsem něco víc thrillerového nebo detektivního. Jedná se o román, který má nálepku „napětí“ po dočtení jsem pochopila, co tím autor měl na mysli, ale když jsem byla asi ve ¾ knihy a pořád žádná vražda, smířila jsem se s tím, že se s hospodyní nestanou masové vražedkyně. :-D
Příběh jako takový je velmi čtivý a promyšlený. Užívala jsem si každý plán, který hospodyně na své pány vymyslely, a jen jsem čekala, co se z toho vyklube. Při čtení se mi vybavovali filmy jako 60 sekund, Loupež po italsku a jiné. Holky hospodyně byly fakt akční a nic neponechaly náhodě.
Ještě jsem nic takového nečetla, nebylo to nic velkolepého, ale za mě to bylo fakt hodně čtivé, doteď nechápu proč. Každou volnou chvilku jsem chtěla číst, abych se dozvěděla jak toto všechno dopadne. Nebude to čtení pro všechny, ale já si příběh s paní Kingovou užila!
Ano, ano mě se to líbilo moc. Chtěla jsem něco nenáročného, oddechového a tahle oranžová kráska to přesně splňuje. ALGORITMUS SRDCE slibuje romantickou lásku v prostředí vědy. Přečteno jsem měla skoro na jeden zátah, žádné nudné pasáže jsem tam neobjevila. Četlo se to svižně a bavilo mě sledovat vývoj vztahu Melody a Jeremyho. Za mě ideální čtení na léto nebo na dovolenou. Pokud u nás vyjde další kniha, ze série: LÁSKA JE VĚDA určitě se do ní s radostí pustím. Milé, roztomilé čtení.
Od Diany Chamberlain jsem četla jen NUTNÉ LŽI a byla jsem naprosto fascinována. Tento román jsem měla i v nejlepších knihách a kudy jsem chodila tudy jsem doporučovala. Chtěla jsem si od autorky přečíst něco dalšího, napsala totiž už více jak 50 dalších knih. Ale potom jsem na ni nějak zapomněla a teď když jsem objevila novinku POSLEDNÍ DŮM V ULICI – věděla jsem, že ji chci číst.
A pání! Tohle bylo zase skvělé! U čtení jsem měla stejné pocity jako u Nutných lží. Nepotřebovala jsem ani jíst, jak jsem byla chycená a jen četla, dokonce i v autě, kdy normálně nečtu, protože se mi dělá špatně. Ale tentokrát jsem prostě musela!
Dvě dějové linky, zajímavé téma rovnoprávnosti a možnosti voleb a registrace barevných a plno dalších tajemství okolo jednoho pozemku.
Úžasně zpracované téma, hodně jsem se dozvěděla a o programu SCOPE jsem slyšela poprvé. Dokonce jsem si i něco navíc vygooglila. Všechny informace o programu jsou založené na pravdě. Bylo skličující číst o tom, že politika hraje tak zásadní roli v něčem tak zásadním, co by mělo být základní americké právo a nejen v Americe.
Skvělé, dechberoucí, určitě doporučuji a snad se brzo k nějaké další knize od autorky dostanu. Co byste mi doporučili, co bych neměla z tvorby Diany minout?
Už jen obálka si mě naprosto získala. Tohle je jedna z mých oblíbených fantasy sérií, moc jsem se těšila na pokračování, kdy už Wren a Rose nebudou princeznami, ale staly se z nich královny. Pořád se držíme na vlně pohádky, ale začíná nám místy trochu přituhovat.
Příběh je vyprávěn z pohledu obou sester, střídají se kapitoly Wren a Rose. Trochu mě mrzí, že jsou po většinu děje holky rozdělené, ale asi chápu důvod. Pokud každá autorka píše jednu postavu, tak to dává smysl. Není tomu však po celý děj knihy, nakonec se příběhy spojí a královny spolu začnou opět vládnout. Objeví se nám zde nové postavy, ale ještě více mě zajímaly ty z minulého dílu. Král Alarik má srce z ledu, ale i led někdy roztaje. Něco mi říká, že tohoto padoucha jsme neviděli naposledy.
Romantika, zde není tak prvoplánová, sexuální scény zde chybí úplně, ale i tak je děj jiskřivý a napínavý. Čtením jsem vyplňovala každou volnou chvilku a ani na minutu jsem se nenudila.
První díl se mi líbil o malinko víc, ale i tak se moc těším na pokračování. Určitě série, která stojí za pozornost.
3,5 hvězd
V dnešní době kdy vychází bambilón knih je velmi složité se trefit do nálady a vkusu. Je toho tak moc, že čtenář občas šlápne vedle. Nemůžu říct, že tohle byl totální přešlap, ale spíš to nebyla kniha pro mě. I když by se mohlo zdát, že byla napsána přímo pro mě. Jsem velký milovník krasobruslení a hokeje. Proto jsem se na ní tak těšila a hned jak mi přišla, začala jsem jí číst. Bohužel tady bylo krasobruslení úplně minimum a hokeje, aby člověk pohledal…
Jedná se tedy o romantickou komedii z prostředí krasobruslení a hokeje. Nečekejte žádné sáhodlouhé popisy skoků nebo fandění na turnajích či závodech. Kniha je plná sexuálních scén, nejsou napsány trapně, ale je jich tam na můj vkus moc. Nehodnotím negativně, přesně chápu proč se kniha líbí. Napsána je čtivě a nudit se určitě nebudete. Ale doporučuji spíše mladším čtenářkám než jsem já.
Vše zlé je pro něco dobré! Už několikrát jsem se o tom přesvědčila a tady to platí dvojnásob!
Autorka Sangu Mandanna pochází z Indie, ale i tam zasáhla pandemie covidu a ona nelenila a psala. A já jsem neskutečně nadšená, to bylo tak krásné, úžasné! Hřejivý romantický příběh o světě kouzel a síle rodiny! Autorka chtěla napsat příběh o lásce a poutu mezi lidmi. Moc se jí to povedlo a něco tak povedeného jsem už dlouho nečetla. Ten pocit krásného příběhu si ponesu ještě hodně dlouho a to ještě nemluvím o ořízce, kterou kniha bude mít v originálním vydání.
Nechci toho moc prozrazovat, ale když se Mika hlavní hrdinka přesune do domu, kde žijí 3 malé kouzelnice, které jsou v pěstounské péči, protože jsou sirotci, tak to začne být ten nejúžasnější příběh na světě. Komu můžu, tomu ho tlačím :-)
Pokud po knize sáhnete, neuděláte chybu. Zaručuji odpočinek a roztomilost, nechybí čarodějky a taky trochu kouzelné magie. Krásně čtivá záležitost. Na konci si budete vrnět blahem jako koťátka
100% DOPORUČUJI!
Hmm, další upíří fantasy. Protože je to teď v módě, tak se všichni snaží je vydávat co nejvíc. Obálka nic moc, děj takový pomalý, nudný, vůbec se to nedalo číst, nechápu ty kladné ohlasy, vždyť to je nereálné! Upíři přece neexistují Fakt nechápu!
Kecám, :_D taky jsem si chtěla zkusit jaké to je zahejtit si. :-) Hlavně už jsem alergická na argument nereálnosti – ano, je to jen příběh, ano je to smyšlené! A proč do toho autorovi mluvit, takhle on příběh vidí, tak ho tak pro nás napsal Jo a ta obálka je překrásná a luxusně fotogenická!
Od začátku roku mám velké štěstí ve výběru knih a ve většině jen chválím. A i tady musím! Příběh je naprosto skvělý -DOKONALOST! Na to, že to je bichlička, tak jsem měla přečteno za víkend. Děj mě nenechal dělat ani myslet na nic jiného, při všem co jsem udělala mě pořád lákal, ať se na to vykašlu a jdu si číst a já byla poslušná a šla jsem. :-)
Nevím, co mám vyzdvihnout dřív. Postavy byly dokonalé a svět skvěle propracovaný. Ani jednou se mi nestalo, že bych se ztratila nebo něčemu nerozuměla. Skvěle byla nadávkována i romantika nebo spíš už erotika. Erotické scény byly naprosto v pořádku, nemusíte se bát trapných názvů nebo jiných klišé. Zmije a křídla noci jsem četla ve společném čtení s Markét, ale nějak se nám to zvrhlo. Tím, že jsme do děje byly obě tak položené, tak jsme si ani skoro nic nepsaly. Strašně rychle to uteklo! Akorát ten konec teda! Ten mohla autorka vymyslet trochu lépe! Nevím, proč to muselo být tak šíleně moc napínavé! Kdo má jako čekat na další díl?! Se tu z toho už zblázním :-)!
DOPORUČUJI! Jedna z nejlepších fantasy, které jsem kdy četla.
FUJ! Tohle byla jízda! A to doslova! Přečteno jedním dechem za sobotu.
Jo jasně, že tohle bylo nereálné a někdy přitažené za vlasy, ale tak mě to vcuclo a odtáhlo od reality, že i tohle jsem ochotná odpustit. Napínavé, čtivé a pro fanoušky thrillerů, kteří se i rádi trochu bojí – super věc. Když jsem knihu otevírala, věděla jsem, že toto bude kniha, která rozdělí bookstagramový svět. Buď se bude líbit hodně nebo vůbec. Tentokrát si pro nás C.J. tudor připravila 3 linky příběhu – to je u ní novinka a myslím, že se ji to podařilo více než dobře. Bylo to originální a moc hezky se to četlo. Ani na chvilku jsem se nenudila.
Já mám autorku ráda, takže jsem na její styl zvyklá a moc ráda si zas něco dalšího přečtu.
OOO, tak tohle bylo něco.
Tento příběh bude taková srdcovka a vím, že se bude řadit k nejlepším knihám, které jsem kdy přečetla. Na toto budu ještě dlouho vzpomínat. Už teď ji doporučuji, všude kudy chodím. Není na škodu si někdy přečíst něco jiného, poklidnějšího a milého. V životě by mě nenapadlo, že budu tak nadšená z příběhu o chobotnici, já ji říkala Marcel –( ofiko Marcellus). Příběh se ke mně dostal jako reading copy a jsem si 100% jistá, že by mě jinak 100% minul. Nemůžu hodnotit jinak než plný počet, krásná milá a hlavně jiná kniha. Jsem nadšená, uchvácená a více takových příběhů si přeji.
Hezké, milé čtivě napsáno jak to Julie Caplin umí. Asi jako všem i mě by se líbilo, kdyby kniha byla delší. Ale tak snad se brzo dočkáme. Já si čekání zkrátím nějakou další knihou od Julie.
SVĚTLO V PLAMENÍ je druhý díl série ŽÁR TĚLA A OHNĚ.
První díl byl naprosto skvělý, zamilovala jsem si jak prostředí, tak postavy.
A ani tentokrát nechyběli bohové smrti, prvotní bohyně, polobohové a drakeni. Moc jsem se těšila na pokračování. Většinou druhé díly nejsou hodnoceny nějak vysoko a jsou známé jako vycpávkové díly. Tady to tak je taky, ale vůbec mi to nevadilo. Jennifer L. Armentrout to prostě umí, vyžívá se v omáčkách, ale já jsem ji to snědla i s navijákem. Nechybělo klišé a popisy romantických pasáží - jako: svlékání pohledem, éter v jeho očích, svádění a romantické jiskření, nekontrolovatelná touha. Erotické pasáže byly skvělé a tentokrát autorka nešetřila a bylo jich i docela dost. Vůbec tomu nerozumím a je mi to úplně jedno. ¾ knihy se nic nedělo, ale já to hltala. Bavila jsem se a užívala si každou stránku.
Hlavní postavy byli skvělé, Nyktose a Seru jsem si oblíbila a čekala, jak se vše rozmotá. Ale nejvíc TOP pro mě byli malý drakeni – to jsou to tak roztomilí miláčci. Klidně bych si přečetla příběh i o nich, třeba se dočkám, až vyrostou. Věřím, že autorka by to zvládla bravurně.
Já jsem tak ráda, že jsem ještě nečetla první sérii autorky a to: Z krve a popela – až mi bude autorčin styl chybět - mám co číst. Teď už mi nezbývá nic jiného než opět čekat na pokračování. Doporučuji!
Hra o dědictví je boží série. A teď při zadávání knihy na goodreads jsem zjistila, že toto není poslední díl, ale že nás ještě minimálně dva čekají. Jsem tak nadšená. Tohle je pro mě zpráva dne! Nevím, proč jsem si celou dobu myslela, že se jedná o trilogii. Ale uups, neskutečně se těším na další příběh Avery a bratrů Hawthornů.
I tentokrát to bylo skvělé čtení, užila jsem si každou stránku, i když musím v hodnocení jednu hvězdičku ubrat, zatím jsem první dva díly hodnotila 5 hvězdičkami. Začátek se mi trochu táhl, ale zato ten konec to vynahradil a to už pak byla neskutečná jízda. Poslední hra miliardáře Hawtorna -starého pána se povedla, starý pán to fakt uměl a Avary naše mladá dědička to neměla vůbec lehké.
Na to jak je Avary mladá, tak se s tím vším bohatstvím poprala a ukázala, že její inteligence není jen náhoda. Zvládla to perfektně a zanechala po sobě přidanou hodnotu – že né vše se točí kolem peněz a že i někdo takto bohatý není zaslepený a dokáže pomáhat. Úžasný počin a klobouk dolů.
Je to něco jiného, něco úžasného a já jsem z toho paf jak se mi tato literatura „pro děti“ líbí .
Miluji Jessicu Blackwoodovou a její kouzelnickou rodinu. Mohla bych o ní a jejím dětství číst samostatnou knihu. Vždycky jsem se těšila na dodatečné pasáže, které mluvily jen o ní. Ty jsem hltala a nestíhala otáčet stránky.
Příběh s vyšetřováním byl opět skvělý a výborně propracovaný. Jeho originální náměty mě stále překvapují a nestíhám se divit, kde na to všechno chodí. Andrewův rukopis už poznám, tak mě sálodlouhé popisy, které se objevují ve všech sériích - nepřekvapily a beru je, prostě to k němu tak nějak patří. Všechny jeho knihy jsou neuvěřitelné, je mi jasné, že toto by se nikdy nestalo, ale jeho fantazie nezná mezí a věřím, že má ještě co ukázat.
Musím se přiznat, že ANDĚL VRAHŮ (1. díl) se mi líbil o chloupek víc. Ale i tak hodnotím velmi vysoko a neskutečně se těším na další pokračování. Tajemný Damian vše krásně doplňuje a dělá vše ještě zajímavější. Možná škoda konce, ten byl za mě trochu zbytečně urychlený, ale i tak děkuji za nevšední zážitek. Tak a teď už mi zas nezbývá nic jiného než čekat než u nás vyjde něco dalšího.
Nicholas Sparks je právem nazýván králem romantiky.
Z každé jeho knihy jde cítit lehkost, příběhy se čtou samy a vždy mají nějakou přidanou hodnotu. Kdo autora čte, přesně tohle v jeho příbězích hledá.
ZEMĚ SNŮ je hned od začátku rozdělena do dvou dějů, ale né časových, odehrávají se tu dva příběhy současně. Je mi úplně jasné, že nebudu sama, která čekala na konec a přemýšlela, jak se tyto dva totálně odlišné příběhy stanou v jeden? A nebo to bude tentokrát jinak a bude mít každý příběh konec svůj? Docela často jsem se přichytila, že přemýšlím nad názvem knihy – nakonec se vše vysvětlilo a má duše mohla být spokojená.
Celkově jsem si příběh neskutečně užila, moc mě bavil a každou volnou chvilku jsem ke knize sedala a četla. Jen mě trochu mrzí konec, na mě to bylo trochu až moc jednoduché. Ale nechci nikoho odrazovat, protože co přišlo málo mě – druhému může vyhovovat. Tentokrát jsem kapesníčky nepotřebovala, ale určitě doporučuji, za přečtení 100% stojí.
Mám to štěstí, že nemám fantasy moc načtené, takže si ještě pořád můžu vybrat a zkoušet i v tomto žánru nové příběhy. AK Mulford je v zahraničí jednou z nejprodávanějších autorek fantasy. Tato série je prezentována jako TikTok senzace, tak proč nezkusit něco osvědčeného? Navíc pokud se mi příběh bude líbit, můžu se těšit na pokračování. Tato série už teď má 5 dílů a nějaké bonusové.
Měla jsem chuť na fantasy s romantikou a to tahle kniha naprosto splňuje. Než se, ale k té romantice dostaneme, tak se seznámíme s Remy a jejím životním osudem.
Remy je poslední rudá čarodějka, kterou od mala vychovávala Heather - hnědá čarodějka. Zdržovaly se především v hostincích, kde se Heather uplatnila se svými magickými lektvary.
Tento svět je vsazen do Okrithu – je složený z pěti království, které vládnou světuZápadní, Východní, Severní, Jižní a Horský dvůr ze kterého právě pochází Remy. Která jak se zdá zůstala jako jediná přeživší. Remy potká Hala přímo v hostinci a děj se dostane do druhé poloviny, kde jejich putování za záchranu Horského království pokračuje. Jejich vztah je od začátku jiskřivý, a jak se zdá jsou si předurčeni. Já tu chemii mezi nimi cítila. Moc jsem si oblíbila i další vedlejší postavy a budu ráda, když se s nimi v dalších pokračováních aspoň na chvilku potkám.
Anotace je moc hezky napsána, nic neprozrazuje a dokonale vše podstatné vystihuje. Takže bych se k ději více nevyjadřovala a nechala Vás, ať si příběh užijete stejně jako já.
Není to, to nejlepší co jsem z fantasy četla, ale moc mě to bavilo a na další díly se ohromně těším. Tím, že máme za sebou představování, a celkově všechnu omáčku, tak už to příště pojede jak po másle.
Miluji to! Už od první stránky jsem věděla, že to budu milovat! Úžasný příběh, který se čte sám. Je pravda, že to je spíše čtení pro ženy, ale já si ho užila na 100%. Vůbec se mi nechce věřit, že toto je autorčin první počin. Kdybych nevěděla, že je autorka Češka a kdyby mi někdo řekl, že tohle napsala nějaká slavná autorka ze zahraničí, naprosto bych tomu věřila!
Dočítala jsem o půlnoci ve všední den, tak je Vám asi jasné jak mě to muselo bavit, když jsem si dobrovolně ukrojila ze svého spánku. Autorka má neskutečný dar, dokázala mě natolik vtáhnout do děje, že jsem nevnímala nic jiného a jen četla. Sci-fi moc nečtu, tak jsem vyčkávala na správnou náladu a nemohla jsem se trefit lépe :-) Zrovna je v kinech a všude kam se podívám Barbie a tahle růžovka úplně vybízela k přečtení :-) Cornelie, hlavní postava z první knihy o hrdinkách budoucnosti je vlastně taky ze začátku taková celá dokonalá jako Barbie, tak jsem čekala, jak se s tím vším vypořádá a nakonec jsem byla mile překvapená, co v ní vězí. Fandila jsem ji celou dobu a doufala, že to vše dobře dopadne.
Ale přiznám se, že to bude takhle dramatické a nervy drásající jsem nečekala. :-)
A ten konec? To jako fakt? Proč, proč, co jsem komu udělala? :-D Chci pokračování a moc :-)
Pokud jste nad čtením této sci-fi váhali, tak ji určitě zkuste! Stojí za to! Zážitek zaručen!
Poutavý román z Brazílie.
Bude to znít asi neuvěřitelně, ale pro mě je to již třetí kniha, která se odehrává v Brazílii a oslovil mě sám autor. A musím říct, že i tento byl stejně úžasný. Brazílie má na naše autory skvělý vliv.
Hned na začátku příběhu je prolog, který mi vyrazil dech a naplnil mě tolik zvědavostí, že jsem nemohla přestat číst. Tohle je přesně to, co na knihách miluji zaujmout na první dobrou a Lucce se to dokonale povedlo.
Druhým překvapením, když jsem román začala číst, bylo to, že autorka i když je žena zvolila vyprávění v mužském rodě a to ještě nebylo vše, když jsem se pročetla dál, tak jsem zjistila, že se na scéně objevil druhý vypravěč a zase muž. Francisco je úžasná postava a vždy jsem se těšila, až nám zase něco dalšího ze svého života odhalí. K ději víc psát nebudu, vše důležité je obsáhlé v anotaci a více netřeba přidávat. Nechat se unášet na vlně písmenek bude to nejlepší, co uděláte
Lucie Brejšová je milá spisovatelka, která si mě hned získala svým přístupem a milým dárečkem, aby se mi lépe četlo Tohle, se tak často nestává a já to moc oceňuji, velmi mě to potěšilo. Ani si nepředstavuji, kolik za tímto románem bylo práce - já jsem googlila jak šílená a byla jsem plná informací, které jsem zjistila. Například mě zaujalo Paraty město v Rio de Janeiru. Už jen ten pohled na fotky mě přenesl zpět do příběhu a mohla jsem si tímto krásně příběh dokreslit. Kniha je doplněná krásnými obrázky, které si Lucie malovala sama, a to je taky něco. Úžasně dokonalé, hned bych si i nějaký pověsila na stěnu. Autorka má velký talent, vše čeho se chytne, promění v kouzelný příběh nebo nádherný obrázek. Celkově je kniha krásně zpracovaná, jen ty písmenka/font byl na mě maličký.
Určitě doporučuji a budu se těšit na další román. Krásné to bylo, děkuji.
Prima lehká duchařinka. Parádně propojené dva světy. Velmi čtivé, a napínavé podobně jako horůrky od Darcy Coates. Víme, že se bát nebudeme, ale stejně je pro svoji čtivost hltáme. Tady to bylo hodně podobné. Parádní čtení na odpočinek, které slupnete raz dva a ještě podpoříte českou autorku.
Věřím, že na podzim to bude ideální čtení. Tohle je již druhá kniha, kterou v poslední době čtu v létě a má spíše podzimní kabátek a ještě něco mají společného, taky je to prvotina :-)
Příběh z minulosti mě bavil více a to je asi právě to co se odrazilo na mém hodnocení, příběh ze současnosti mě štval neříkám, že to je špatně vždy mám radost, když ve mě kniha vyvolá nějakou emoci a je jednou jestli pozitivní nebo negativní. Ale ten Petr mě tak štval, ale tak moc a ta Lucka, NO asi měla nějak podrážděné hormony, tím nedávným rozchodem, jinak si její chování nedokážu vysvětlit. Celý ten jejich vztah byl toxický a divný a plný nedůvěry a lží. Konec jsem si užila, a kdyby bylo pokračování určitě bych byla zvědavá, jak to s Luckou nakonec dopadlo. Ale věřím, že by ji autorka trochu toho štěstí mohla napsat.
Asi jedna z nejkrásnějších obálek, vkusná elegantní opravdu překrásná. Již první kniha autorky Jménem mojí sestry se mi moc líbila jak na pohled tak i uvnitř skrývala krásný příběh. Srdcem mojí babičky je stejně krásná a pohladí po duši nejednu ženu. Volné pokračování byl rozhodně skvělý tah. Když si čtenářka přečte obě knihy, dostane jeden velký dokonalý ucelený zážitek.
Tentokrát se blíže podíváme do srdce a duše druhého dvojčete Ester. Baletka, která kvůli zranění své vysněné povolání musela opustit, se pere s životem. Doma již není vítána, je jí rodiči vyčítáno, že opustila rodnou Prahu a tak hledá útočiště na venkově v Přerově u své babičky. Já jsem si Ester hned od začátku zamilovala a prožívala jsem s ní úplně všechno. Ester je velmi hubená, kariéra baletky na ni zanechala následky a to, že váží nějakých 40 kilo se moc neslučuje s válkou, která právě probíhá. Na to jak je Esťa hubená se práce nebojí, a sežene díky známostem práci na poště. Její život však není nijak jednoduchý, ke všem těm hrůzám se ještě stará o babičku, která je už, ale hodně nemocná. Stane se toho hodně, celou dobu čtení jsem byla jak na trní a doufala v dobrý konec.
Jak už to tak bývá, máme zde i druhou časovou linku a to současnost. Babička Ester své vnučce Kamile předá deníky své švagrové židovky Julči a vypráví, jak to tenkrát všechno bylo.
Příběh se mi četl lehce a rychle, ale vůbec jsem nechtěla, aby skončil. Moc doporučuji všem čtenářkám, které si oblíbily příběhy z 2. světové války.
3,5*
Kdyby existovala soutěž krásy knih, tak tato kniha by dle mě vyhrála první místo! Takhle vymazlenou knihu do posledního detailu už jsem dlouho neviděla. Škoda jen, že ještě nevyšla se zlatou ořízkou, jak bylo plánováno, tak to bych ji poslala rovnou na Miss World. Černo zlatá kombinace ve spojení s překrásnými ilustracemi je prostě pecka!
Nejsem cílová skupina, ale proč jednou za čas nezkusit něco nového? Dark academia fantasy je pro mě totálně neprobádané území. Celý ten magický svět i jeho postavy byly zajímavé, jen jsem čekala více akce, více bojů a možná i nějakou tu romantickou linku. Začátek byl pro mě úplně skvělý! Seznamování se s každou postavou zvlášť, to mě bavilo hodně. Pak když už se příběh měl rozjíždět, tak jsem ztrácela pozornost. To co jiní považují za parádní, já jsem se nudila. Konec to trochu zachránil, ale taky jsem byla překvapená. Jak se mi to často nestává, tak jsem to tušila :D Takže i o toto závěrečné antré jsem se ochudila.
Příběh mě každopádně překvapil, byl úplně jiný, než jsem si představovala, skvěle originálně podaný to se musí nechat! Autorka určitě umí psát, ale na mě toho filozofování a kombinování bylo moc. Opravdu to není kniha, kterou slupnete jak malinu. Chce to si vyšetřit trochu času a neztratit pozornost. Pro fanoušky tohoto druhu fantasy jak dělané!