nai.ivka komentáře u knih
Mysl v kleci, myslklec ... co to jako má být ... honí se hlavou je asi moc obyčejné? Nevím proč, ale z toho se vždycky hnusem otřepu. Líbí se mi svět a kniha, i když moc jmen a některá dost podobná, než jsem se zorientovala, trochu mi to trvalo.
Posloucháno jako radiokniha. Ještě nevím, jestli si ji koupím. Myslím jen na to, jak snadné je soudit. Nakonec jsem to obrečela. Připadám si, když si připomenu lidskou bídu nejen na severu, bezmocně.
Knížku mám, ale poslouchala jsem ji zpracovanou ČRo a doporučuji. Nejvíc mě šokovalo, že si dovolil operovat pod vlivem. Opravdu si nikdo ničeho nevšimnul? Mít u své operace zasněženého chirurga, to opravdu nechcete. Co mě štve, že Rittig se tam táhne a pořád se na něj ještě voda nezačala vařit.
No, když to srovnám s "popolom", tak tohle se mi táhlo. Už ani ty vtípky a naťahovačky mezi Krauzom a kamarády z obou břehů nejsou tak vtipné.
Podruhé jsem se nechala unést příběhem, tentokrát audioknihou ve slovenštině. Stále platí plný počet hvězdiček. Teď jsem zvědavá na pokračování, které má být v knize Kruhy na vodě.
Můj nejoblíbenější katalog vzorů, protože je zvládne i méně zdatná pletařka.
Oddychovka, ale zase chyby a neobratné překlady ... od toho jsem opět musela odhlédnout, ale štvalo mě to méně než ve druhém dílu. Je to taková poklidná detektivka staršího střihu a to je kolikrát lepší než šokující krváky.
Snesu dost, jelikož neumím cizí jazyky, jsem vděčná, když mi knížku někdo přeloží. Ale tady mi připadá, že překladatel použil nějaký starší překladač ... dost to otravuje při čtení.
Řekla bych, že je to detektivka pro starší dámy. Oddychovka na dovolenou, nečekejte nic náročného nebo rafinovaného.
Až autorka dá ústřední dvojici dohromady, nejspíš tím ukončí celou sérii ... a žili šťastně až do smrti ... tak zase ne. Pátá hvězdička, protože jí to nekriticky žeru. Knížku jsem poslouchala.
Další díl gdě? Autora si okamžitě dávám do top seznamu a doufám, že se dočkáme dalších jeho knih.
Závěr mě velmi překvapil, kdo by čekal něco takového. Je jen škoda, že nemáme všichni takové Adepty. Dokonalé vyřešení vílek mezi národy.
Poslouchala jsem audioknihy a časem si určitě zakoupím i papírové vydání.
Ještě že to bylo tak krátké. Chtěla jsem knihu dát jako dárek, ale asi mi zůstane viset v knihovně. Něco tak hnusného, hlavně koncentrovaně, jsem ještě nečetla, ale potřebovala jsem to dočíst. A je to fakt dobré. Paradox, že. Cítila jsem se u toho asi tak, jako když jsem četla prvního Nesba a narazila tam na popis jak měl v puse ježatou kuličku a jak se jí zbavoval. No ale tady čekejte hnusobu v každé kapitole. Poslouchala jsem jako audioknihu od Čtimi.
Krakonos.kraken na ty Simpsny jsem se dívala a jejich díl pod kupolí byl vysílán dřív než King vydal knihu. Ale autor měl ten nápad od roku 1976 kdy začal psát, ale nešlo to, odložil to a dokonce ztratil rozepsanou knihu.
Jack Reacher vás pozdravuje :D Až teď, když jsem ho také přečetla, mě tato věta pobavila. Je to už dlouho co jsem četla knihu, hodně jsem toho zapomněla a konec jen tuším. Teď si to dávám jako audioknihu. Ke Kingovi se budu určitě často vracet.
Doufat v nejlepší a připravit se na nejhorší. Dokonalá hláška.
Trochu jsem váhala zda si nemám koupit audioknihu, ale ta je upravená. Mě těšilo i čtení latiny a nechtěla jsem přijít ani o písmenko. Určitě je audiokniha skvělá, je to dramatizace, proto bych ji doporučila netrpělivějším čtenářům.
Přečetla jsem opět po čase a je pořád skvělá za plný počet.
Fu, to je síla. Pro mě hodně uvěřitelná budoucnost, když si vzpomenu na sběrné tábory a podobné věci, tohle lidi zvládnou hravě ... Občas se mi to ani nechtělo číst dál. Také knížka nutí k zamyšlení. Navíc nutně potřebuju vědět, že to aspoň ústřední dvojice přežije. U druhého dílu je napsáno, že je to pro mládež, no možná kvůli věku rozpojenců. Snad jsou ty dětští čtenáři odolnější než jsem já, stejný ročník jako autor.
Drsný čtení. Tak moc mi to připomnělo dětství ... nechápu jak by někdo chtěl tohle zpátky. Jdu si nějakou oddychovkou zlepšit náladu.
Dřív jsem viděla film a ten byl tak děsivý, že mě knížka už nezaskočila.
Poetická knížka a ano, pak se něco stalo a příběh běžel jinou cestou. Kdo čeká akci, drama, emoce, tak jsou tam, ale je to na vás.