Nelíísek komentáře u knih
Špatné to rozhodně není ale kdo ví jaký skvost také ne. K Luciferovi jsem se dostala jako k seriálu takže komiksy jsou pro mě až moc jiné. Navíc mi vůbec nesedí fond písma který má Lucifer a jak blbě mluví Mazekieen já chápu že je to tam dodáno pro nějakou autentičnost ale já si chci přečíst komiks a né luštit co je vůbec napsáno v bublinách.
Dlouho se mi na tuto knihu prášilo v knihovně ale nakonec jsem ji dala šanci
Neříkám že kniha je špatná ale žádný skvost fantasy to taky není, úplně mi nesedí styl vyprávění a na tak krátkou knihu je děj až moc rozštěpený mezi mnoho postav které ani nestojí za pozornost a za dvě tři kapitoly na ně zapomenete a říkáte si " kdo to sakra je ".
Přes až zbytečnou brutálnost děje jsem se nějak prokousala ke zdárnému konci ale chvílemi jsem měla chuť dát knihu mezi nedočtené a prodat.
Ani vlastně nevím proč jsem se do této série pustila, léta pobláznění Stmívání mě díky bohu už dávno opustila.
Nedávno jsem ale na HBO GO narazila na seriál Legacies který mě celkem zaujmul a měla jsem při pocit dežaví, nakonec jsem se dopátrala že je to né přímé pokračování upířích deníku kde jsem skončila u nějaké cca 4-5 serie v té době byla o tyhle knihy taková tahanice v knihovně že jsem se nakonec spokojila jen se seriálem a o nic moc sem nepřišla.
Kniha vs seriál je jako voda a oheň, pokud jdete do knih jen skrz seriál, budete zklamáni tak jako já, po přečtení knihy jsem si zopakovala 1 serii a snad nikdy mě nepřekvapilo jak se originál může lišit od adaptace.
V knize je Elena namyšlená blondýna která má nos nahoře všude kudy chodí, dala by se přirovnat k seriálové Caroline, i když knižní Caroline se chová ještě hůř, a ano jde to. Naopak v seriálu je to sympatická bruneta která se prostě nechová jak... no.
To nemluvím o ději Elena má v knize dosti malou sestřičku naopak v seriálu zase feťáckého bratra, Elenina tetička má v knize snoubence naopak v seriálu má na chlapy dalo by se říct dost velkou smůlu. Takto bych mohla pokračovat do nekonečna.
A teď jak kdyby seriál neexistoval. Kniha je typické upíří kliše (nečekaně), postavy mi nejsou sympatické skoro ani jedna a děj se vleče, emocionální výjevy Eleny jsou zbytečně moc natáhle, i když mě první díl nepřesvědčil dám tomu ještě šanci. přece jenom co může říct 1. kniha z 17 dílné serie.
Mohu jen konstatovat že za svoji dlouhou karieru knihomola jsem našla knihu která je horší než samotné vizuální zpracování.
Místo strigy pro změnu na scénu přichází vapeři neboli kikimory (z nějakého důvody autor slovo upíři vůbec nepoužil, i když se mu po těch příbězích z červené knihovny moc nedivím, chtěl aby si čtenář představil tohoto tvora opravdu jako dravce, né jako žádného nafoukaného emaře), nic méně zní to jako klišé ale je to do knihy zakomponováno celkem dobře.
Vše je dobře vysvětlené proč a jak se to děje .. ale i tak se mě začíná zdát ta překombinovanost děje spíše škodící příběhu než prosperující.
Navíc přehršel lechtivých scének taky nějak zvlášť nepřidává, i když v předchozích dílech taky byly tady mě někdy připadají nesmyslné a na sílu narvané.
konečně se ale v knize znovu na chvilku objevily trpaslíci
"Cože?!" vykřikl skřítek, který do té chvíle stranil Alaně "Ta světlá je Kroana? kluci beru tu sázku zpátky! Kroano! Držím ti palce! Dej jí po hubě! Jo, jo to je vono! Jebni ji po kebuli"
(Mám takový pocit že tohle byl Pelíšek, celkem mě v příběhu chybí)
Batmana si spíš představíte jako drsňáka který vlítne do akce a rozmašíruje každého kdo se mu postaví do cesty, ze začátku jsme byla trochu zklamaná protože Batman alias Bruce Wayne je tu ve věku kdy ani neví že chce být batman a spíš tu jsou jen takové náznaky začátků.. ¨
Rozhodně neříkám že je to špatně, příběh se mi celkem líbil a byla jsem schopná celou knihu přečíst za dva dny ale jsem trochu skeptická tou slaďárnou v knize, přece jenom batman je batman a ne žádná červená knihovna ale celkem pěkně to sedí do doby 18-náctiletého Bruce, to že příběh je chvílemi přitažený za vlasy se dá od takové knihy očekávat , přece jenom žánr young adult tomuto odpovídá.
sečteno podtrženo na sláďárny nejsem a děj měl nějaká hluchá místa takže myslím si že hodnocení 4/5 není nejhorší a tak odpovídá tomu co tato kniha čtenáři nabídne
Krásné zakončení série celou knihu jsem si užila od začátku do konce ale.. mám prostě pár výhrad..
Na to že kniha měla být zakončení série byla opravdu ze začátku hodně natahovačná, všechno se celkem dost pomalu linulo a až na posledních 100 vše vygradovala, prvních 300 stran jsem někdy i v půlce kapitoly zaklapla knížku s tím že mě to nebaví no posledních přibližně 100 stran jsem dala na jeden zátah za jeden večer.
* SPOILER *
Jedno slovo.. jantarování, určitě mohlo být v knížce zakomponováno lépe, ne stylem "nazdar Vassiliso já nechtěl aby tě unesli .. ale znám fakt tajemné umění jménem jantarování myslím že by se ti to mohlo celkem hodit.. " No tohle prostě ne..
* KONEC SPOILERU *
Ani se mi nějak nelíbilo, to "byla jsi k tomu předurčena, mi už jsem to dávno věděli ale nemohli jsme ti to říct"
Na jednu stranu, jako u každé série která končí, jsem smutná že už to zase skončilo ale zase na tu druhou stranu, myslím si že tato série by už čtenáři neměla co nabídnout, přece jenom vymyslet takovýto svět fantastický svět muselo stát neskutečného úsilí a autorovi fantazie, a už bylo znát ubývající hodnotu.
To ale neznamená že tato série nebo poslední díl je propadák, ano má své mouchy ale naopak by jste si jí měli přečíst od začátku do konce pokud jste tak ještě neudělali protože svět Časodějů si nejde nezamilovat.
Asi nedokážu ocenit knihu, takže můj názor je asi zcela irelevantní.
Tisíc lidí tisíc chutí, než jako vtipné stripy, mě tohle připadá jako deníček psychicky labilního člověka, co lidi jen shazuje a do práce nechodí pro radost ale pro uspokojení toho že je lepší než ostatní a tady tímhle si to musí jen dokazovat, což se mi prostě nelíbí..
pokud mě chce někdo vysvětlit skrytou pointu tohoto komiksu tak jen do toho, ráda bych ho totiž pochopila.
Komiks nebyl špatný ale že by mě nějak nadchl se taky říci nedá.
Zaklínačské komiksy mám opravdu ráda ale tento mi prostě nesedl jak dějově tak graficky..
nedokážu si pomoct ale u těch zadních panelů s Yenefer už mi kresba přišla celkem odfláklá..
(SPOILER) Souhvězdí Lva
Celou dobu mně zajímalo co se z toho .. a nakonec z toho vyklubala taková kravi... emzáci co se snaží přeprogramovat lidstvo a týpek kterému zbývají pár měsíců života kvůli nádoru. nakonec je mu ale nádor velmi prospěšný protože funguje jako antivir. Jako vážně ? 1/5
Znamení Osudu
Asi mě uniká ta alfa a omega této povídky ale prostě povídku o pár stranách nezachrání brutální sex a vraždy, chtělo by to trochu rozvést by to vůbec dávalo smysl. 2/5
Kamas: Kořeny budoucnosti
Další divná povídka která dává spíš víc otázek než odpovědí. 2/5
Poslední Con
Tady mě si uniká pointa protože jsem na žádném SF conu nebyla, zajímavé ale si ji nedokážu tak ocenit jako fanoušci toho conu ... 2/5
Hledání jinoplanetníků
Tahle povídka je jedna z mála která mě bavila sice se mi zdá že tam jsou nějaké informace které mezi sebou trochu drhnou ale líbí se mi že povídka navazuje na tu předchozí 3/5
Fáze Fantomových končetin
Tahle povídka se mi celkem líbila ale už zase NEDOMYŠLENÉ!! 3/5
Proroctví Umána
Takovéto nábožensky založené Bláboly k smrti nenavádím kór ještě když je to v knize kde mají být SCI-FI POVÍDKY!!! (myslím si že ani caps-lock a vykřičníky u tohohle nepomohou) 0/5
Psychologie pionýrů
Konečně pořádná povídka! Jen u tohohle by se hodilo i knižní pokračování. 5/5
Co dělá bůh?
Co na tohle jen říct než .... 0/5
Srdce z ledu
Nenadchne, neurazí ... 3/5
Povídky jsem četla jak před tak během dovolené takže vycházím z poznámek které jsem si zapisovala, polovinu z těch povídek už si nejsem schopná vybavit, během dovolené jsem knížku dočetla začala další od tohoto samého autora, upřímně po této zkušenosti jsem měla 100 chutí si přečíst radši nějakého turistického průvodce.
A co mě vlastně vadí? Některé povídky nemá hlavu ani patu, některé se rozjedou skvěle jsou tak naprosto hloupě ukončeny, některé jsou moc krátké, některé vůbec nejsou sci-fi, některé nedomyšlené nebo zbrkle napsané.. A takhle bych mohla pokračovat dál a dál ..
Kvalita povídek je jak na houpačce ale bohužel převažují ty špatné a moje celkové hodnocení je 2/5
Tohle není úplně mé první setkání s Flashem sice jsem nečetla nic z komiksů ale viděla jsem filmy a seriály, kde vždy byl podaný trochu jinak, musím ale říct že tato verze se mi zamlouvá nejvíce.
Ze začátku byl sice komiks trošku zmatečný a bylo těžké se v kresbě vyznat ale nakonec se komiks četl s lehkostí.
Zvraty v komiksu byli skvělé, bylo sice jasné kdo Godspeed bude (teda aspoň mě ano) ale ani to nezkazilo celkový příběh který se mi opravdu dost líbil.
Zajímá mě jak to bude celé pokračovat, určitě doporučuji přečíst.
Spider-man: Moc a odpovědnost (1.díl)
Klasický origin spidermana, no klasický až na to že Osborn po Petrovi jde. Jediné co mě vadí je ten Petr proč nemohli nechat originální jméno Peter..
Fantastic Four: Doom (1. a 2. Díl)
Super komiks, doporučuji přečíst Ultimate Fantastic four: Zrod.
Pro začátečníky komiksu ideální.
Strašně kostrbatě napsané a hlavně nespisovně! Štvalo mě neustálé stejné složení vět pořád jen on, ona, ono. Také mě opravdu mátlo jestli to nečtu špatně ale ne ono to bylo jen tak pitomě napsáno není-líž prauda (pozn. pauda - měla jsem sto chutí vzít černou fixu a u přepsat na v!! ). Děj mě v celku bavil hlavně ty Péťovi halušky, druhá polovina knihy mě bavila o dost víc, i když jsem od knihy byla odrazována tak mě celkem na MATURITNÍ četbu překvapila.
Celkem dost mě překvapilo že jsem takovouto knihu ulovila v dětské knihovně....
Mám shlédnuto tolik kriminalistických seriálů a přečtených tolik detektivek, že mě tato kniha vůbec nebavila, jsou zde vysvětleny základy kriminologie jak už pouze textové stránky nebo komiksy jsou vysvětleny co nejjednodušeji, ty příběhy jsou ale tak strašně moc velké klišé .. sice popisují princip jak vše funguje ale celý příběh nahustit do 4-5 stránek.. to prostě nefunguje.
Kresba je v pohodě, ale někdy opravdu děsí obličeje postav, navíc jak se takováhle kniha mohla dostat do dětské knihovny asi zůstane záhadou
PS: Od jaké doby na kostře zůstanou vlasy a vousy .. ??
Nejsem žádný fanoušek world of warcraft, vlastně tuhle hru jsem ani nikdy nezkusila hrát a dost dlouho mi straší tento komiks na poličce díky Pevnosti plus.
Na první pohled se zdá panelování komiksu celkem dost chaotické (právě proto jsem se mu tak dlouho vyhýbala), ale z komiksu jsem opravdu mile překvapena. Bez znalosti Historie a všeho možného kolem Warcraftu (jen podle odhadu těch kronik co teď vyšly, je toho opravdu hodně!), mohu říct, děj má hlavu a patu a akční panelování (na první pohled chaotické) k tomu opravdu sedí a navíc ta nádherná barevnost komiksu... určitě časem pořídím i další díl.
Nečekejte nic světoborného, jen prostoduchý origin Fantastic Four.
Jediné co komiksu vytknu jsou nesmyslně uspořádané panely, člověk čte, čte, kochá se a najednou přeskočí děj a musí se vrátit a dumat nad tím jak jdou po sobě panely protože takhle to nedává smysl.
Přečteno jedním dechem.
Kresba je místy taková... zvláštní až někdy nepřirozená ale celkové rozložení stránek je potěcha pro oko.
Nějak moc jsem od tohoto komiksu moc nečekala .. ale opravdu hodně překvapil. Ze začátku to možná bylo až moc velké klišé ale potom co se děj rozvinul to bylo ono.
Asi už nemám co víc napsat sečteno podtrženo, nadchlo mě to a vyhledám i další díl, snad možná i další díla tohoto autora.
PS: Taky Vás autor znejistil jestli opravdu žijete ?? bylo to dost děsivý co ...?