Nepri Nepri komentáře u knih

Chladnokrevně Chladnokrevně Robert Bryndza

Skvělá detektivka, která Vás nepustí.

Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Miluji detektivky a tato mě opravdu nezklamala. Byla napínavá až do překvapivého závěru. Skvělý příběh Vás vtáhne do děje a knihu nelze odložit. Super napsané. Hned jsem si musela přečíst další knihy.

Jako hvězdy v temné noci Jako hvězdy v temné noci Jojo Moyes

První kniha o pojízdných knihovnicích jsem četla vloni - Knihovnice z Troublesome Creeku a vzhledem k tomu, že jsem někde, už nevím kde, četla, že jedna od druhé "opisovala", tak jsem si musela jít do té druhé od Moyes. Obě knihy jsou moc pěkné. Vycházejí ze skutečných událostí a rozhodně stojí za přečtení obě dvě. Doporučuji

24.02.2023 4 z 5

Osudné svědectví Osudné svědectví Robert Bryndza

Kniha byla od prvních stránek napínavá, ale zdála se mi, z těch co jsem zatím přečetla, taková slabší. Proto ubírám jednu hvězdu:-( Ale jsem ráda, že se opět objevila na scéně Erika.
Přesto doporučuji k přečtení.

14.11.2022 4 z 5

Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Dlouho jsem se u knížky takhle nezasmála, dala jsem jí za odpoledne. Lehčí čtení pro dobrou náladu. Doporučuji

27.10.2020 4 z 5

Řetěz Řetěz Adrian McKinty

Kniha byla skvělá. Neotřelý příběh, napětí, zápletka. Konec byl na mě až moc vyšponovaný. Určitě doporučuji přečíst.

12.10.2020 5 z 5

V moci zla V moci zla Linda Castillo

Moje první kniha od této autorky. Už po pár stránkách jsem věděla, že jsem nesáhla vedle. Příběh je zasazen do zajímavého prostředí komunity Amišů. Nechybí napětí, překvapení a hlavně spád, kniha se dobře čte. Mám jen trošku výhrady ke konci, který je hodně vyšroubovaný, místy až neuvěřitelný (Kate je zřejmě nesmrtelná:-) ). Určitě se k této autorce ještě vrátím.

27.08.2020 4 z 5

Dvakrát měř, pak manžela řež Dvakrát měř, pak manžela řež Alena Jakoubková

Občas sáhnu i pro něco jiného než pro detektivku, a tentokrát to padlo na knihu od paní Jakoubkové.
Kniha mi přišla příliš taková plytká. Hlavní hrdince bych chvílema dala pár facek, ale až na konci se člověk dočte, jak to v manželství bylo doopravdy, tak se na jednu stranu nedivím, že to dopadlo jak to dopadlo. Tonda nakonec není takový skvělý manžel jak to je v knize celou dobu líčeno, a Kamila úplná krkavčí matka taky není. Kdo chce oddychovku - doporučuji a vracím se k mordům :-)

29.03.2023 3 z 5

Hájovna: Příběh o ztrátě svobody a mateřské lásce Hájovna: Příběh o ztrátě svobody a mateřské lásce Karla Kubíková

Celkem zajímavá kniha, která se dobře četla. Příběh byl uvěřitelný a rychle ubíhal. Líbilo se mi jak se Linda, naivní holka, stává ženou a vyrovnává se s tím, co jí život připravil. Určitě doporučuji přečtení

11.03.2022 4 z 5

Unesená Unesená T. R. Ragan (p)

Přečteno za 2 dny. Kniha je výborně psaná, čte se rychle, vše je srozumitelné, žádné nevyřčené záhady. Thriller jak vyšitý. Doporučuji

24.05.2021 5 z 5

Mizející dívky Mizející dívky Lisa Regan

Kniha se mi líbila, přečetla jsem ji skoro na jeden zátah. Pěkně napsaný thriller. Určitě jsem četla lepší detektivky, ale i tak má 5* a doporučuji přečíst.

26.11.2020 5 z 5

Černá a purpurová Černá a purpurová Wojciech Dutka

Kniha je pěkná, četla se dobře. Zajímavé jsou i události, pocity atd., které vedly Franze k SS (samozřejmě nejsou omluvou). Přejme si, aby to co se popisuje v knize, již nikdo nikdy nemusel zažít.

19.11.2020 5 z 5

Ve víru Ve víru Rachel Caine (p)

Napínavé čtení, ale některé pasáže jsou moc vyhrocené až neuvěřitelné, a rozpletení zápletky na konci knihy, která se týká advokáta je tam zmíněna jen povrchně, což je škoda. Myslím, že je to nejslabší díl, ale i tak stojí za přečtení. Věřím, že už žádný další nebude :-)

05.10.2020 4 z 5

Dívka, která si hrála s ohněm Dívka, která si hrála s ohněm Stieg Larsson

Skvělá kniha, která má spád a čte se "sama"

07.07.2020 5 z 5

Na dně Na dně Rachel Caine (p)

Super čtení, napínavé, doporučuji

30.06.2020 5 z 5

Proti proudu Proti proudu Rachel Caine (p)

Napínavá detektivka, stejně dobrá jako první díl. Doporučuji

30.06.2020 5 z 5

Růže bílá, černý les Růže bílá, černý les Eoin Dempsey

Kniha se dobře četla, nechybělo napětí, dobrodružství, risk i láska. Ale nezařadím jí mezi mé topky :-)

22.06.2020 3 z 5

Kanibal z Nine Elms Kanibal z Nine Elms Robert Bryndza

Skvěle napsáno, autor opět nezklamal. Výborná detektivka.

Elizino tajemství Elizino tajemství Dominik W. Rettinger

Můžeš žít jako řádové vězenkyně v Osvětimi, nebo budeš žít v táborovém nevěstinci a budeš mít naději přežít. Zvolila si tu druhou možnost a přežila. Zajímavé a autentické čtení, podle vyprávění vězeňkyň. Stojí za přečtení.

15.06.2020 4 z 5

Návrat nežádoucí Návrat nežádoucí Lenka Potůčková