Nepri Nepri komentáře u knih

Unesená Unesená T. R. Ragan (p)

Přečteno za 2 dny. Kniha je výborně psaná, čte se rychle, vše je srozumitelné, žádné nevyřčené záhady. Thriller jak vyšitý. Doporučuji

24.05.2021 5 z 5

Stíny Valbone Stíny Valbone Josef Habas Urban (p)

Kniha mě úplně dostala. A řekla bych, že je stejně dobrá jako Návrat do Valbone. Nechybělo napětí i překvápko. Určitě doporučuji přečíst oba díly.

06.05.2021 5 z 5

Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Jedním slovem - skvělé. Musela jsem to přečíst co nejrychleji, už jsem prostě potřebovala vědět jak to dopadne. Týrání blízké osoby, které bylo dotaženo k dokonalosti, která nakonec přece jen měla skulinku. Doporučuji přečíst

04.05.2021 5 z 5

Zuzanin dech Zuzanin dech Jakuba Katalpa (p)

Za poslední dobu jedna z nejlepších českých knih, které jsem četla. Strohý styl a krátké kapitoly mi naprosto vyhovovaly. Moje fantazie jela na plno. Krásný příběh jak se z bezstarostné dívky stane žena, kterou osud krutě zkouší. To čím si musela projít, ponížení, hrůzy pokusů v koncentráku.... ustála to. Osud jí byl nakloněn alespoň v tom, že poznala lásku. Opravdu jsem jí fandila a přála si, ať to všechno dobře dopadne - a snad i dopadlo... Příběhu není tak úplně konec, tak je na každém jak si ho uzavře. Určitě doporučuji přečíst a dávám 120%

23.04.2021 5 z 5

Rododendron: Za horizontem osudu Rododendron: Za horizontem osudu Pavla Pavlíčková Kovaříková

Krásný příběh, i když smutný. Místy trošku neobratně napsaný, je vidět, že je to prvotina, ale na síle příběhu to neubírá. Vlaďka se poprala se životem, i když k ní nebyl vždy přívětivý, brala to vždy z té lepší stránky.
Setkání po letech, vysvětlení křivd, které se udály v životě matky a dcery, je vyprávěno upřímně. Určitě stojí za přečtení.

13.04.2021 5 z 5

Království Království Jo Nesbø

Moc jsem se na knihu těšila. Po přečtení asi 60ti stran jsem si říkala, to je hodně jiný než série o HH. Chtěla jsem jí dokonce odložit, ale pak jsem si řekla, že to dám - a dala. Na jednu malou vesnici až příliš nevyřešených vražd. Dva bratři, kteří spolu drží i za cenu lidských obětí, které jim zkříží cestu. Až podezřele lehce jim vše prochází. Pokřivený charakter obou bratrů má sice kořeny v dětství, rodiče se na nich fakt podepsali, ale jsou to nebezpeční sociopati, brrr. Skvěle napsaný psychologický román, jen dávám jednu hvězdu mínus za rozvleklý začátek. Doporučuji přečíst

06.04.2021 4 z 5

Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Po přečtení Hany a Slepé mapy, jsem byla přesvědčená, že už další knihu od Aleny Mornštajnové číst nikdy nebudu. Ale nakonec jsem to nevydržela a zkusila to do třetice - a k mému překvapení - nelituji. Na rozdíl od výše jmenovaných knih, které se mi opravdu nelíbily, tak Tiché roky jsou opravdu skvělé. Za mě plný počet bodů. Doporučuji k přečtení.

04.03.2021 5 z 5

Nemilosrdný král Nemilosrdný král Meghan March

Dobrá erotická oddechovka s otevřeným koncem, který navnadí na další díl. Ten si asi nenechám ujít, dobrý tah.

24.02.2021 4 z 5

Slzy pre Araba Slzy pre Araba Mirka Manáková

Nevím, co mě přimělo abych sáhla po této knize, již po pár stránkách jsem věděla, že jsem šáhla opravdu hodně vedle. Chtěla jsem změnu, ale toto opravdu ne. Snad i červená knihovna má lepší a uvěřitelnější příběhy. Vím, že od této autorky již nic číst nebudu. Kniha si určitě své příznivce najde.

29.01.2021

Složka 64 Složka 64 Jussi Adler-Olsen

Skvělá detektivka, celou dobu jsem byla napnutá jak struna. Doporučuji

07.12.2020 5 z 5

Modlitba za Černobyl – kronika budoucnosti Modlitba za Černobyl – kronika budoucnosti Světlana Alexandrovna Alexijevič

Kniha, která sděluje krutou realitu černobylské tragédie. Lidé, neměli buď žádné nebo jen kusé informace a nevěděli jak si s nimi poradit, proto se chovali zmateně a nezodpovědně, brali si s sebou svoje osobní věci, nechtěli se odstěhovat, jedli kontaminované potraviny, pili závadnou vodu ....... Nikdo z nich zpočátku netušil jaké následky bude mít výbuch elektrárny, nikdo je na to nepřipravil, nechápali co se to děje, byli to skromní lidé, kteří žili své životy a nechápali dosah té hrůzy, která je zasáhla. Při čtení mě místy i mrazilo. Doporučuji přečíst.

04.12.2020 5 z 5

Mlha nad Shadow Sands Mlha nad Shadow Sands Robert Bryndza

Prostě pecka! Bryndza to prostě umí perfektně napsat. Skvělá a napínavá detektivka. Za mě 5* a doufám, že brzo vyjde další.

04.12.2020 5 z 5

Ti druzí Ti druzí C. J. Tudor

První kniha od této autorky, trochu zklamání. Po přečtení rezenzí jsem čekala větší pecku.

03.12.2020 3 z 5

Mizející dívky Mizející dívky Lisa Regan

Kniha se mi líbila, přečetla jsem ji skoro na jeden zátah. Pěkně napsaný thriller. Určitě jsem četla lepší detektivky, ale i tak má 5* a doporučuji přečíst.

26.11.2020 5 z 5

Zrcadlový muž Zrcadlový muž Lars Kepler

Skvěle napsáno, místy na mě až moc brutální, ale jinak výborné.

19.11.2020 5 z 5

Černá a purpurová Černá a purpurová Wojciech Dutka

Kniha je pěkná, četla se dobře. Zajímavé jsou i události, pocity atd., které vedly Franze k SS (samozřejmě nejsou omluvou). Přejme si, aby to co se popisuje v knize, již nikdo nikdy nemusel zažít.

19.11.2020 5 z 5

Prodejce Prodejce Rob Hart

Kniha mě celkově moc nebavila. Styl, kterým je napsaná se mi moc dobře nečetl, málo akce a napětí. Jinak námět celkově dobrý, zajímavý.

09.11.2020 3 z 5

Nejsem z ledu Nejsem z ledu Anne Frasier (p)

Jednoduše skvělé. Knihu jsem přečetla za jeden den (možná to bylo i tím, že jsem měla volno :-) ). Takže určitě doporučuji k přečtení.

04.11.2020 5 z 5

Musíme být statečné Musíme být statečné Frances Liardet

Na tuto knihu jsem se těšila, ale bohužel jsem byla trochu zklamaná. Některé pasáže jsou zbytečně dlouhé, jiné, které by stály za to více rozvést, zase krátké. Myslím, že námět knihy má silný potenciál, který nebyl využitý naplno. Shrnutí - nenadchnula ani neurazila.

04.11.2020 3 z 5

Ruská konkubína Ruská konkubína Kate Furnivall