nervy nervy komentáře u knih

Návrat k přítomnosti Návrat k přítomnosti Miloslav Choc

Hezká kniha, trochu smutná tím, jak člověk málo zmůže, když se dějiny dají do pohybu...a ten pohyb zásadním způsobem ovlivnila i katolická církev....

03.07.2013 5 z 5

Bůh Bůh Vikarij Klimov

Kniha není moc dobrá, přečetla jsem ji jen proto, že mi přišla v dnešní době naprosto neuvěřitelná. Hemží se pověrami o Židech. Vypráví o ruské buržoazii a jejím vidění revolučních nálad. Je úplně zarážející číst, jak naprosto samozřejmě tato šlechta vidí podřízenost a méněcennost jiných lidí. Ale možná je to skrytá agitka, moc už si na podrobnosti nevzpomínám, jen mě velmi překvapilo, že je knížka tady v databázi, byla vydána soukromým nákladem v Rovensku pod Troskami, asi se tam někomu trefila do nálady :)

20.08.2012 1 z 5

Vítek Vítek Bohumil Říha

Je zvláštní, jak dobře s ipamatuju obálku knihy, ač ta je bůh ví kde. Četla jsem coby malé děcko, kolem první třídy - samozřejmě nahlas - svým dvěma mladším sestrám. Vzpomínám si úplně přesně, že se mi knížka líbila, ač už z obsahu nevím zhola nic :)

20.08.2012 3 z 5

Had má hlavu královskou Had má hlavu královskou Pavel Hejcman

Četla jsem už dávno, nicméně ten pocit z dobrého čtení zůstal, takže když jsem tu na ni narazila v bazaru, zachtělo se mi ji koupit :)

17.08.2012 4 z 5

Mafie v Praze Mafie v Praze Michal Viewegh

Knížku jsem taky přečetla za odpoledne a to především proto, že jsou kapitoly většinou na půl až jednu a půl strany a zbytek bílo! Jako ekologovi je mi toto krajně nesympatické :) . Ale vcelku je to dobrá kniha..

16.02.2012 3 z 5

Homo sapiens stupidus - eseje ze třetí kultury v roce 2002–2003 Homo sapiens stupidus - eseje ze třetí kultury v roce 2002–2003 František Koukolík

Je to trochu depresívní, vidět ty lidské stupidity takhle na jednom místě...
Koukolíka mám moc ráda, píše srozumitelně o věcech, kterým laik nerozumí.

16.02.2012 5 z 5

Ani jeden čtyřlístek Ani jeden čtyřlístek Ludmila Pelcová

knížku bych dala jako doporučenou četbu, četla jsem ji dceři, asi pět jí bylo.. Hezky napsané, s citem, o problémech, které děti chápou po svém.

16.02.2012 4 z 5

Škorpion Škorpion Radoslav Nenadál

zvláštní kniha o zvláštních lidech
Povídka se stejným názvem jako kniha vypráví o dospělém synovi, který bydlí u matky, vztahy jsou tak pokroucené, že se dá mluvit spíš o nenávisti, závislosti, ke konci to skoro vypadá na vraždu, o lásce však ne.
Další povídka o mamince s dospělou postiženou dcerou je spíš pohlazením po duši - tady se máma obětovala a i když se někdy pěkně pohádají, pořád se opravdu mají rády.
Všechny povídky jsou napsány se zvláštním pochopením, vcítěním se do různých typů lidí i jejich osudů.

16.02.2012 5 z 5