Nicole93 Nicole93 komentáře u knih

Děti, které přežily Mengeleho Děti, které přežily Mengeleho Eva Mozes Kor

10-ti leté děti, které prokázaly více odvahy a výdrže, než dospělí lidé. Touha přežít je silnější, než cokoliv jiného. Kniha je úžasná, zejména hlavní hrdinka Eva, která jako dítě přemýšlí dospěle a nedává na sobě znát bolest a utrpení, nevzdává se, nestěžuje si, a to vše jen kvůli tomu, aby zachránila nejen sebe, ale i své dvojče. Díky ní přežily. Díky její síle a víře, odhodlání žít a jít dál, i když už se zdá, že je s nimi konec. Tak hrozně moc obdivuji hlavní hrdinku. Klobouk dolů i před tím, že dokázala na stará kolena odpustit to, co se dle mého názoru odpustit "nedá".

18.05.2015 5 z 5

Smrt je mým řemeslem Smrt je mým řemeslem Robert Merle

Jedna z nejsilnějších knih, kterou jsem kdy četla. V tématice holokaustu určitě asi možná nejsilnější dílo, protože na hrůzy holocaustu je nahlíženo z opačné strany. Dílo inspirováno příběhem a myšlením nacistického důstojníka a velitele tábora v Osvětimi Rudolfa Hesse (v knize Rudolfa Langa) je mrazivé a fascinující v tom, že můžeme nahlédnout do hlavy a života konatele zvěrstev na Židech za 2. světové války. Závěr kdy je Lang postaven před soud za zvěrstva páchaná na Židech je šokující v tom, že tento člověk neměl žádné výčitky svědomí a to co dělal, bral jako svojí práci a myslel si, že je vše v pořádku, protože plnil pouze rozkazy..

08.02.2018 5 z 5

Pouští a pralesem Pouští a pralesem Henryk Sienkiewicz

Bezesporu již od dětství má nejoblíbenější kniha! :) Mám jí přečtenou skrz na skrz a přesto vím, že tam pokaždé najdu něco vzrušujícího :) Kniha, ke které se po celý život budu velmi ráda vracet :)

19.05.2015 5 z 5

Sluha dvou pánů Sluha dvou pánů Carlo Goldoni

Dřív než jsem četla knihu, jsem viděla divadelní představení. Samozřejmě, výkonu M. Donutila se nic nevyrovná, to chce prostě vidět, zažít! Ale kniha je právě tak vtipná, jako samotné představení a i u ní jsem se pousmívala nad situacemi, do kterých se náš milý Truffaldino dostává. Kniha, kterou určitě přečtu několikrát a ráda se k ní budu vracet, když bude potřeba zlepšit si náladu. Nemůžu dát jinak, než plný počet! :)

29.01.2014 5 z 5

Klub rváčů Klub rváčů Chuck Palahniuk

Asi jsem divná, ale kniha mě vůbec nenadchla. Šla jsem do toho s tím, že jsem všude četla chválu na film i knihu, ale já to asi nějak nepochopila. Nebo to není můj šálek čaje? Nevím, buď do toho ještě "dospěji" a nebo to tak zůstane. Určitě ale hodlám kouknout na film :)

18.05.2015 2 z 5