nicolettkaa nicolettkaa komentáře u knih

Schovávaná na statku Schovávaná na statku Graham Wise

Povedená knížka se zvířátky ze statku. Jen kolečko na otáčení zvířátek trochu drhne.

22.08.2024 4 z 5

Nejkrásnější česká říkadla Nejkrásnější česká říkadla Ladislava Pechová

Hezké ilustrace doplněné známými říkadly. Za mě povedené.

22.08.2024 5 z 5

O kohoutkovi a slepičce O kohoutkovi a slepičce Veronika Čtvrtečková

Hezká pohádka pro děti a hezky zpracovaná. Dcerce se líbí :)

22.08.2024 4 z 5

Máme rádi zvířata Máme rádi zvířata Jiří Žáček

Knížka mého dětství. Ilustrace pana Lady jsou úžasné a říkačky jsou taky hezké.

22.08.2024

Zvířátka v ZOO Zvířátka v ZOO neznámý - neuveden

Mně se tato knížečka líbí. Hezká říkadla o zvířátkách. Dcerku baví, takže nemůže být špatná.

04.07.2024 4 z 5

Kdo se schoval v zahradě Kdo se schoval v zahradě Veronika Balcarová

Hezká knížečka pro nejmenší. Rády si ji s dcerkou prohlížíme. A když baví ji, znamená to, že si zaslouží pět hvězdiček.

04.07.2024 5 z 5

Zvířátka: Říkadla pro nejmenší Zvířátka: Říkadla pro nejmenší neznámý - neuveden

Naše mládě si knížku rádo prohlíží, takže účel splnila. Říkadla jsou krátká, hezká, známá. Nemám co vytknout.

04.07.2024 5 z 5

Má první knížka zvířat ze statku Má první knížka zvířat ze statku Chiara Piroddi

Mně se knížka líbí. Naše mládě je na ni zatím malé, uvidíme, jak ji bude bavit. Na obrázky ale koukáme už teď.

04.07.2024

Nezbedné pověsti Nezbedné pověsti Václav Čtvrtek (p)

Přečíst se to dá, ale že by mi z povídek utkvělo něco v paměti se zrovna říct nedá. Všechny na jedno brdo a moc nezbedné teda nebyly. Vracím do knihobudky, ze které jsem si ji půjčila.

07.05.2024 2 z 5

Děti osudu Děti osudu Michel Bataille

Ač mě to mrzí, knihu nemohu hodnotit úplně kladně. Sice jsem ráda, že jsem si zopakovala některá fakta ohledně 1. světové války, ale jako celek mě kniha prostě nebavila. Z odstupem několika týdnů si ani přesně nepamatuji, jak hlavní hrdinové skončili a o co v knize vlastně šlo.

13.12.2022 3 z 5

Mladý muž & bílá velryba Mladý muž & bílá velryba Vladimír Páral

Tak jsem si doplnila mezery v české klasice, ale nemohu říct, že bych z ní byla zrovna nadšená. Myslím, že si za pár týdnu ani nevzpomenu o čem to vlastně bylo. Přečíst se určitě dá (hlavně díky své délce), ale moc si toho z ní neodnáším.

29.10.2022 2 z 5

Konec frývaldovského kata Konec frývaldovského kata Jiří Krutil

Kniha mě zaujala názvem, protože Frývaldov je hned za kopcem. Nemohla jsem ji nechat v knihovně bez povšimnutí. Ale podle anotace jsem tedy čekala něco jiného - hlavně více o čarodějnických procesech a méně.... všeho okolo. Dokonce i ten konec kata jsem čekala jiný. Podle mě autor rozehrál spoustu dějových linek, ale u žádné nešel do hloubky a bral to jen tak povrchně. Chápu, že chtěl zmínit všechny strasti, které trápily tehdejší lid, ale méně je někdy více. Nevím, jestli je to jen mou nepozorností, ale některé časové skoky se mi zdály trochu nelogické a některé osoby stárly rychleji než ostatní.

29.10.2022 3 z 5

Zimní královna Zimní královna Marie Hay

Historické romány mám ráda, ale tohle byla opravdu hodně velká nuda. Život Alžběty byl určitě zajímavý a stojí za to, se o ní něco dozvědět, ale v tomto podávní mi vyloženě lezla na nervy - jakož i ostatní lidi u dvora. V celé knize jsem nenašla postavu, které bych "fandila".

25.08.2022 2 z 5

Sen čarodějky Sen čarodějky Florinda Donner

Na to jak jsem se na knihu těšila, přišlo velké zklamání. Nečetla se mi moc dobře. Velké části knihy mě vyloženě nudily a trvalo mi hodně dlouho dobrat se konce. Hvězdičky dávám, za samotné líčení životních příběhů několika "pacientů".

25.08.2022 2 z 5

Černá kniha [Deník puberťáka] I: Holky, holky, holky Černá kniha [Deník puberťáka] I: Holky, holky, holky Jonah Black

Chápu, že nejsem úplně cílová skupina, pro kterou je tato kniha určena, ale podle mě je to naprosto o ničem a za celou dobu se tam vlastně nic nestane. Nemám odvahu se pouštět do dalšího dílu, abych náhodou nezjistila, že se tam opět nic nestalo. Tohle se prostě nepovedlo.

25.08.2022

Jarmila Loukotková vzpomíná, vypráví a vaří Jarmila Loukotková vzpomíná, vypráví a vaří Jarmila Loukotková

Vzpomínání paní Loukotkové bylo na pět hvězdiček, její psaní je kouzelné. Bohužel z receptů mě toho už moc nezaujalo, ač věřím, že pokrmy nemusí být špatné.

24.08.2022 3 z 5

Zrcadlo snů Zrcadlo snů Jan Šnobr

Jak už to bývá u sbírek pohádek - některé jsou lepší, některé jsou horší. Zde bohužel podle mě převládají ty horší. Zachraňují to pohádky od Karla a Josefa Čapka. A ty o nádobí jsou taky fajn :)

22.06.2022 3 z 5

Vše o Woody Allenovi Vše o Woody Allenovi Josep Antoni Aixalà

Nedočteno. Skončila jsem ve fázi, kdy se začali detailněji rozebírat jednotlivé filmy. Ani předešlá část mě moc nebavila.

21.06.2022

Děti z Pařízkova Děti z Pařízkova Markéta Zinnerová

Nejsem cílová skupina. Nijak mě to neoslovilo, posílám ji dál do světa. Třeba někomu udělá radost :)

15.06.2022

Blues pro Stalina Blues pro Stalina Vladimír Poštulka

Tak nějak jsem nepochopila, co chtěl autor touto knihou říct. Nějak extra mě nebavila ani jedna linka příběhu, přitom ale nemůžu říct, že bych se u knihy vyloženě nudila. Podle mě jedna z knih, u které za chvíli nebudu vědět, o čem vlastně byla. Znovu se číst určitě nechystám a ani bych ji nedoporučila dalším.

27.05.2022 2 z 5