niknikita niknikita komentáře u knih

Klub cizoložníků Klub cizoložníků Tess Stimson

Přiznávám, že ta čtvrtá hvězdička je tak trochu z protekce, protože Tess Stimsonová je moje oblíbená spisovatelka. Tentokrát mám ovšem svoje ALE, protože takhle nevěra nefunguje a vím o čem mluvím.

29.08.2016 4 z 5

Země bez zákona Země bez zákona Jindřich Rohlík

Na pár hodin jsem se ocitla v opravdu drsné době a nesmírně mne bavily metafory a barvitý jazyk, kterým autor vládne. A jeho bohaté fantazii skládám svůj skromný obdiv.

11.07.2016 4 z 5

Druhý dech Druhý dech Sofie Sarenbrant

Dobře jsem se bavila, takže až budu chtít někdy zase detektivku, bude od Sofie Sarenbrant.

27.06.2016 4 z 5

Roky pod psa Roky pod psa Markus Zusak

Nic jsem nečekala a taky ani nic nedostala. Neměla jsem důvod tu knihu dočíst. Možná je určena někomu úplně jinému.

13.06.2016 2 z 5

Uloupený ráj Uloupený ráj Peter Prange

Uběhlo sotva pár měsíců a musela jsem si znovu přečíst Uloupený ráj a jako poprvé se nechala okouzlit vším, co Peter Prange ve své knize nabízí. Jako by jeho slova uloupila i kousek ze mne.

31.05.2016 5 z 5

Krásná katastrofa Krásná katastrofa Jamie McGuire

Páni, to byl takový sladˇák, že musím ubrat jednu hvězdu a další za "Hrdličku"...uffffffffff.Těch hloupých zbytečností bylo na pár facek, ale chtěla jsem romantiku, tak dobře mi tak.

22.05.2016 3 z 5

Podfuk na Korsice Podfuk na Korsice Peter Mayle

Nehledejte tady srovnání s Rokem v Provence, ale přesto vás může pobavit mafiánská zápletka. Je jako vystřižená z některých praktik našeho století.

10.05.2016 4 z 5

Když se začíná znovu Když se začíná znovu La Vyrle Spencer

Potřebovala jsem romantiku, tak jsem občas přivřela jedno oko a vyšlo mi to na čtyři hvězdy...

25.04.2016 4 z 5

Láska v Provenci Láska v Provenci Bridget Asher (p)

Mám moc ráda Francii, proto jsem si druhou polovinu knihy docela užila. Jinak jsem měla pocit, že autorka často zbytečně plýtvala slovy a jméno Heidiny sestry Elysius jsem přímo nesnášela...

29.02.2016 3 z 5

Šafránový měsíc Šafránový měsíc Nicole C. Vosseler

Dám nejvyšší hodnocení taky proto, že se autorka opírá o skutečné události a prostředí, které popisuje poutavě a čtivě. Prostě - Vosselerová umí svoje příběhy krásně vyprávět.

12.02.2016 5 z 5

Syn větru a prsatý muž Syn větru a prsatý muž Josef Formánek

Jsem z toho příběhu trochu smutná, ale takový je už běh světa, ve kterém žijeme. Každopádně mne to nezklamalo a dalo víc, než jsem čekala.

25.01.2016 5 z 5

Země zázraků Země zázraků Barry Unsworth

Kdysi jsem chtěla být archeoložkou, tak jsem se vrhla do čtení příběhu, který asi nikdy nedokážu přelouskat...možná, kdybych byla muž.

25.01.2016 2 z 5

Jižní vítr Jižní vítr Nicole C. Vosseler

Krásné a přitom docela drsné dobrodružství, které sotva mohlo mít šťastný konec. Užívala jsem si plavbu na trojstěžníku a exotiku tichomoří se vším co autorka čtivě nabízela. Vosselerová umí moc dobře vyprávět.

19.01.2016 5 z 5

Kouzlo všednosti Kouzlo všednosti Táňa Keleová-Vasilková

Fakt nevím, co si počít s hodnocením. Nejspíš ten příběh zařadím do tuctového tématu každodenního života. Je sice pravda, že občas jsem tam našla něco osobního, ale některé momenty byly docela na pár facek. Ale vděčné čtenářky si tato kniha asi najde.

01.12.2015 2 z 5

Veliká novina o hrozném mordu Šimona Abelese Veliká novina o hrozném mordu Šimona Abelese Marek Toman

Tak jsem to nepřečetla, ale přeskákala a to jenom proto, abych zjistila co se stalo s Ladislavovým synem. Historické skutečnosti jsem si přečetla v doslovu, bohužel tu obrovskou snahu kterou autor vynaložil ani neocením.

25.11.2015 2 z 5

Vítězové Vítězové Danielle Steel

Na pozadí tragických událostí se příběh začal slušně vyvíjet, ale pak nastala červená knihovna s neuvěřitelným happyendem. Steelová není pro mne...

19.10.2015 2 z 5

O čem ženy mlčí O čem ženy mlčí * antologie

Krátké a docela příjemné setkání s tvorbou současných autorů. Každý jinak a osobitě vypovídá něco o české povaze a našich myšlenkových pochodech. Taková malá písmenková jedohubka.

08.09.2015 4 z 5

Srdce ze zlata Srdce ze zlata J. R. Ward (p)

Mám co jsem chtěla, takže oddechovka, ale nijak zvlášť mne nenadchla. Přesto - pokusím se prokousat přes posledních pár stránek k předem jasnému happyendu.
A ta obálka?Jako by ji někdo použil z jiného příběhu.

30.08.2015 3 z 5

Díky za vzpomínky Díky za vzpomínky Cecelia Ahern

Nedočetla jsem...nějak nemůžu uvěřit, že to napsala stejná autorka jako P.S.Miluji tě.

23.06.2015 2 z 5

Klokánie a obtížné sousedství Klokánie a obtížné sousedství Ota Ulč

Moje první setkání s Otou Ulčem a určitě nebude poslední. Možná někomu může překážet autorův trochu košatý slovník, ale já jsem ocenila hlavně fakta. A ta jsou naprosto jedinečný zážitek.

19.06.2015 5 z 5