niknikita niknikita komentáře u knih

Irsko: Probuzení Irsko: Probuzení Edward Rutherfurd (p)

Obsáhlé a přitom strhující čtení! Já osobně jsem uvítala rodokmeny a úvodní stránky knihy, protože díky nim, jsem se neztratila v ději a osudech jednotlivých postav.Nenechejte se odradit velikostí ani počtem stran, protože určitě nebudete litovat.

26.02.2016 5 z 5

Škvorečtí: Čtyřicet let zážitků a korespondence Škvorečtí: Čtyřicet let zážitků a korespondence Ota Ulč

Nejednou mi Ota Ulč pomocí svých knih rozšířil obzory. Tentokrát se mu to povedlo násobit korespondencí s manželi Škvoreckými a rozhodně to stálo za přečtení!

12.02.2016 4 z 5

Uprostřed ráje Uprostřed ráje Laura Walden

Po první stovce stránek jsem došla k závěru, že dál nebudu ztrácet čas. Řekla bych, že ani v kategorii červené knihovny se nenajde taková hloupá "slaďárna". Takže nevím, jestli si od autorky Půlnočného rituálu, který se mi docela líbil, ještě něco přečtu...

06.01.2016 2 z 5

Hořké tajemství Hořké tajemství Barbara Wood

Divné téma, ale nedalo mi to a prolistovala jsem se až do konce...pár posledních stránek se už autorce povedlo mnohem lépe.

20.12.2015 2 z 5

Šílený profesor Šílený profesor Charles Gilman

Koupila jsem Šíleného profesora pro našeho desetiletého vnuka a tak jsem ji s potěšením "prolustrovala". Myslím, že se bude líbit a taky obálka s ilustracemi určitě zabodujjí.

14.12.2015 5 z 5

Muchachas (mučačas) 1 Muchachas (mučačas) 1 Katherine Pancol

Hodně temné a depresívní čtení, které jsem musela asi v polovině přerušit, abych ten příběh "vydýchala". Každopádně si tuto autorku ještě vyhledám.

25.11.2015 4 z 5

Beton Beton Iva Pekárková

Naprosto totožný názor jako pegac 17 je i ten můj.

25.11.2015 2 z 5

Uloupený ráj Uloupený ráj Peter Prange

Příběh bohémské dvojice zasažené láskou až na dno duše, na pozadí krutostí války - jako by ho autor napsal pro mne na míru. K tomu nemám co dodat více.

22.09.2015 5 z 5

Postel Postel David Whitehouse

Po pár stránkách jsem začala propadat mírné depresi, tak jsem se rychle prolistovala ke konci, abych si potvrdila, že jsem o nic nepřišla. Na mne dost temné a dlouhé.

15.09.2015 2 z 5

Nebe je všude Nebe je všude Jandy Nelson

Vždycky jsem měla slabost pro básně a tohle jsou tři stovky
stránek krásné poezie.

12.09.2015 5 z 5

O čem dumá česká hlava O čem dumá česká hlava Ota Ulč

Jako všechny knihy Oty Ulče nabízí spoutu informací k zamyšlení, i tentokrát jsem opět zjistila, jak málo toho vím.

24.08.2015 4 z 5

Chilský deník Chilský deník Jan Burian

Vtipné a inteligentní a navíc jsem zde našla spoustu informací o skutečnostech, které stojí za přečtení.
Určitě si vyhledám i další knihy Jana Buriana a moc se na setkání s nimi těším.

10.08.2015 5 z 5

Návraty nenávraty Návraty nenávraty Ota Ulč

Už dlouho se mi nestalo, abych po přečtení knihy měla pocit smutku a beznaděje.

06.07.2015 4 z 5

Lepší život Lepší život Anna Gavalda

Ty tři hvězdičky jsem dala tak trochu z protekce, protože jinak mám knihy Anny Gavaldy ráda. Tentokrát ale nic moc...

29.06.2015 3 z 5

Jak Francouzky hledají štěstí Jak Francouzky hledají štěstí Jamie Cat Callan

...ani jsem nedočetla. Stačilo těch pár "zelených stránek" - takže za mne nula hvězdiček

21.04.2015

Stín banyánu Stín banyánu Vaddey Ratner

Dala jsem prvních 139 stran - bohužel - tím nechci nijak snížit hodnotu příběhu, ale musela bych opakovat to, co tady napsal Sorow. Proto ani nebudu hodnotit.

08.04.2015 2 z 5

Andělíčkář Andělíčkář Nick Harkaway

Ne, tohle mi moje hlava nepobrala a to jsem se vážně hodně snažila. Celých 280 stran jsem doufala, že se v tom šíleném propletenci postav a dějů nakonec vyznám. Jakž takž se tak stalo, ale stejně se mi v tom příběhu nelíbilo, takže nedočtu a nehodnotím...

02.03.2015

Pět dní Pět dní Julie Lawson Timmer

Souhlasím, že jde o strhující příběhy a zaslouží si pět hvězdiček, ale...asi jsem málo odolná, protože jsem nebyla schopná knihu dočíst, přestože jsem se k ní třikrát vrátila. Možná jsem to brala příliš osobně a taky mne napadalo srovnání, že podobně jako nevyléčitelně nemocná Mara se mohou cítit někteří staří lidé a konečně hodně na mne působily také osudy dětí, které zde figurují. Myslím si, že je to četba pro silné jedince a nebo aspoň do dnů plných slunce.

25.11.2014 3 z 5

Pravda Pravda Michael Palin

Michal Palin je sympaťák víc na obrazovce, ale i tak je námět knihy zajímavý, akorát bych ubrala pár stránek.

17.03.2017 3 z 5

Václav IV. - Tajná kronika velké doby malého krále Václav IV. - Tajná kronika velké doby malého krále Josef Bernard Prokop

Doba ve které mladý, divoký a emotivní Václav IV. usedl na trůn nebyla jednoduchá a jeho vzácný otec ho bohužel dostatečně nepřipravil na úlohu krále. Přesto se panu Bernardovi podařilo vnést do potemnělé historie trochu světla a já jsem si tuto knihu oblíbila natolik, že si o ni napíšu Ježíškovi.

19.10.2016 5 z 5