nokid nokid komentáře u knih

Erotika kabbaly Erotika kabbaly Jiří Langer

Nemůžu se zbavit pocitu, je je to úplná blbost.

12.02.2020 1 z 5

Hlavní muž světa Hlavní muž světa Jiří Svetozar Kupka

Zajímavé! "...vytváří jakousi celosvětovou počítačovou síť" - Že by vize o vzniku internetu ???

28.08.2019

Ruce pryč od této knihy! Ruce pryč od této knihy! Jan van Helsing (p)

Název této publikace je tím jediným, v čem s autorem této snůšky blábolů souhlasím...
Jeden příklad za všechny: následkem atomového výbuchu se prý člověk změní v solný sloup, neboť dle představ van Helsinga je naše tělo složeno kromě vody už jen ze samé soli! A já si vždy myslel, že následkem velkého žáru člověk vzplane jako pochodeň (mj. i proto, že podkožní tuk je silně hořlavý)...

30.05.2018

Veselou sebevraždu a šťastný Nový rok! Veselou sebevraždu a šťastný Nový rok! Sophie de Villenoisy

Dobrý sloh, rychle se čte, oddychovka. Začíná pohřbem - končí pohřbem. Přečetl jsem ji za 1,5 hod, včetně krátkého cvičení k protažení.

23.04.2018 3 z 5

Obecné dějiny ničení knih Obecné dějiny ničení knih Fernando Báez

Nesmírně vyčerpávající publikace. Ale přes její depresívnost svítá přece jen značný optimismus; neboť jakkoli se takové množství knih ztratilo ze světa, stejně lidstvo postupuje vpřed ve sbírání a uchovávání vlastních vědomostí.
Také je zde spousta zajímavostí, a pro mnohé docela netušené souvislosti, jako:
str.120 zmínka o těch, co knihy doslova "žerou" (úvod do bibliofagie)
str.134 zmínka o 9 knihách Sibylly
str.174 o patronce bibliofilů sv.Wilboradě
str.377 o Hitlerovi jako vášnivém čtenáři (a o zbytku jeho knihovny, jež je nyní v Kongresové knihovně ve Washingtonu)

09.01.2018 5 z 5

Nacisté pod ochranou, aneb Kdo vlastně prohrál válku? Nacisté pod ochranou, aneb Kdo vlastně prohrál válku? Stanislav Motl

Nezapomínejme. že i valná část komunistických zločinců unikla zaslouženým trestům !!!
Takový je světa běh...

03.11.2017

Svatý ďábel: Rasputin a ženy Svatý ďábel: Rasputin a ženy René Fülöp-Miller

Velmi zajímavý popis carského dvora na samotném sklonku jeho vlády. Omezené vidění světa z carského paláce, zhýralý mnich jako léčitel, mystik a zároveň jako první ombudsman, napravující některé sociální nespravedlnosti. Popis toho, jak byl sledován on sám a jeho byt hlídán carskou tajnou policií, živě připomíná trable Václava Havla s StB. (Takže nic nového pod sluncem?)
Poněkud si opravuji jednostranné vidění tohoto muže, oblíbence carské rodiny.
Ačkoliv kniha je koncipovaná jako román, překvapivě je text doplněn řadou unikátních dokumentárních fotografií.
I když se autor nevyvaroval několika málo hluchých míst, i tak mu dám plný počet hvězdiček...

29.10.2017 5 z 5

Psychopatův průvodce na cestě k úspěchu Psychopatův průvodce na cestě k úspěchu Andy McNab (p)

Po přečtení si mohu jen povzdechnout: "Škoda, že taky nejsem psychopatem! Mají všechno v životě snazší."
Ale, kdoví? Třeba by se to dalo skutečně použít jako učebnice a postupně se psychopatem stát...?

12.09.2016 5 z 5

Limity medicíny Limity medicíny Ivan Illich

Nudné a nezáživné.

01.09.2016 1 z 5

Platforma Platforma Michel Houellebecq

Děj mi připadá fádní a nezajímavý... Pohybovat se na tak atraktivní pozici agenta v cestovním ruchu, zažil bych toho určitě více...

01.09.2016 2 z 5

Ve jménu ďábla Ve jménu ďábla Dieter Breuers

Na osudech jednotlivců - především žen - jsou zdokumentovány jednotlivé čarodějnické procesy.
Výborná četba.

01.09.2016 4 z 5

Hrad oběti Hrad oběti Bernard Noël

Jak mohlo něco takového vyvolat skandál?

01.09.2016 1 z 5

Staré dobré časy Staré dobré časy Tom Hodgkinson

Není to zdaleka tak snadné, jak to vypadá.

11.04.2016

Kraď jako umělec Kraď jako umělec Austin Kleon

Dost dobrý.

12.10.2015 4 z 5

Nevinní vrazi Nevinní vrazi Martin Čáp

Dobře se to čte - díky autorova stylu - ale přijde mi to trochu rozvláčné, cca 480 normostran. Coby pamětník doby před rozdělením CS na CZ a SK snadno rozpoznávám osoby skryté pod falešnými jmény, leč dalším generacím to už bude poněkud nesrozumitelné.
Navíc ten závěr je podivný, jakoby do ztracena.

10.03.2015 2 z 5

Evoluce touhy: Strategie sexuálního chování Evoluce touhy: Strategie sexuálního chování David M. Buss

Docela tlustá kniha o tom, proč se ženy líbí mužům a muži ženám. Vědecky zdůvodněno, zváženo, sečteno, podtrženo. Ale dobře se čte!

08.01.2015 3 z 5

Kde začíná budoucnost Kde začíná budoucnost Jiří Mrázek

Udivilo mě, jak přesně je zde - byť pod jinými názvy - předpovězen vznik a rozmach internetu a mobil. telefonie. Kdoví, možná že se i dočkáme toho, že nám bakterie postaví zcela samy celé sídliště a elektřinu budem čerpat z vesmír. elektráren pomocí mikrovln.

Pražské bahno Pražské bahno Karel Ladislav Kukla

Myslel jsem, že Praha neměla nikdy tak výrazné lidské figurky jako Brno... Mýlil jsem se.

Největší obchodník na světě Největší obchodník na světě Og Mandino

Příliš obecné zásady pozitivního myšlení, navíc zabalené do výrazného hávu křesťanství. Jsou určitě lepší na totéž téma.

26.09.2014 2 z 5

Pandořina skříňka Pandořina skříňka Lauren Slater

Souhlas s Gildor. Ale i tak pro mě, jako studujícího celoživotně psychologii a psychiatrii, jasně povinná četba.