nokid komentáře u knih
Celý obsah lze shrnout do jediné věty: Budete-li míň solit, sníží se vám tlak. Probatum est!
Dobré. Jen mi není jasné, kde vzít jistotu, že se skutečně nic z toho nestalo...?
Ufffff...! Tak tahle kniha, to je dřina. 2.500 normostran, to je v praxi nějakých 36 hodin čisté četby. Trvalo mi to bezmála měsíc, celý březen jsem nečetl nick jiného.
Text je sice vskutku erudovaný, propracovaný ale na dnešní úroveň čtenářstva snad až příliš obsáhlý. Je členěn do 4 oddílů podle období dějin: pravěk, starověk, středověk a novověk (s dodatkem od současných autorek). Rozebírá role a postavení žen v nejrůznějších kulturách, např. se dovíme že ve staré Číně bývaly nevěsty vystaveny ve svůj nejvýznamější den v jakési vitríně, kde byly ostatními hosty okukovány. Nebo že zambka je míšenka z černé a indiánské rasy. Také poznáme, že první období kolonizace bývalo provázeno zpravidla uvítáním lodní posádky nahými domorodými ženami...napadá mě, že v těch dobách nebylo tak k zahození být námořníkem! Havajanky prý dokonce vystupovaly až na palubu zaoceánských lodí.
Dávám ale jen 4 body, právě kvůli obsáhlosti textu, jinak se jedná určitě o kladný nakladatelský počin.
Celkem fundovaný výběr textů i kreseb, tištěný na kvalitním chamoix papíře s vyšší gramáží. V rejstříku jsou podrobně uvedeny prameny - včetně webových - spolu s odkazy, které nebyly v knize ani použity. Přehledně členěno do oddílů jako parodie politické, erotické atp.
Dost dobré.
Ekonomie s lidskou tváří. První třetina velmi zajímavá a s několika originálními postřehy, poté však autor jakoby ztrácí dech a rozvolňuje téma ve známých klišé. A s čím nesouhlasím je, že Klausova reforma byla úspěšná; vzpomeňme na jména Kožený, Krejčíř, Čadek... Také zástup bezejmených dlužníků co nikdy nesplatily dluhy, vytunelované banky, fondy... To je podle Sedláčka úspěch?
Hm...to jsem ani nevěděl, že jsem vlastně tak líný.
Hmm..., mám dojem že ten obal jaksi nesedí. Četl jsem ji, ale s trochu jiným obrázkem na obalu... Jinak obsah vynikající, popisný a lákající vyzkoušet si tuhle zemi na vlastní kůži. Tištěna na fajnovém papíře s ilustrativními fotografiemi - prostě po všech stránkách profesionální publikace!
Dandulka mě rozesmála - prý konec dobrý...!
Jinak musím upozornit na jiná než sešitová vydání, již za 1.republiky dílo vyšlo knižně v nepoměrně lepší úpravě, pak někdy 1991 vydal pražský Comet titul i se všemi původními rytinami... Bylo také několikrát zfilmováno.
(Více VIZ můj příspěvek ve Wikipedii)
Problémem všech českých překladů Justiny je určitá povrchnost, pramenící z potlačení filozofického podtextu díla, ve snaze toto zkracovat a zatraktivnit pro co nejširší okruh čtenářů.
Ne, Sadovo dílo není četba do vlaku a není pro každého.
No, já o psychologii něco mílo vím, je mi dobře srozumitelná...ale i zde musím podotknout že Jung je už docela překonaný a proto i kniha působí zastarale a neúplně, hodně archetypů není vůbec zmíněno. Škoda.
Podle četby této knihy usuzuji, že absolutní TOPkou ve vraždění byla Elena Ceauşescu... 30-60.000 mrtvých.
Trochu málo obsáhlá a podrobná...na to jak široké téma si autorka vybrala.
Snad až příliš přehuštěné - cituji jeden monolog: "...ta mrdá, jako když dýchá..."
A to říkají o mně, že jsem sex. maniak.
K tomu co říká maryzka, není ani co dodat.
Se vším co tam je, souhlasím. Ideální pro mládež - nevelký rozsah, křídový papír, větší formát, ČB foto. Ať poznají jak blbě bylo za komoušů!
Zpravidla nemám rád příliš obsáhlé publikace - bývají plytké a rozvláčné. Tato je vyjímkou! Četl jsem ji sice 14 hodin čistého času, ale nenudil se ani chvíli. Nesmírně fundovaná, poučná a její autorka žila sama při jejím psaní (6 let) v celibátu...
Přidávám do bazaru jako titul, který chci koupit. (Už jsem koupil.)
Poměrně těžké čtivo. Od čtenáře očekává znalost mnohých souvislostí z dějin i z liturgie. Jinak ale dost fundovaná, dokazuje že ďábel nikdy neexistoval.
Dobré. Jak obsahem, ilustracemi i celkovou úpravou. A to jsou všechno prosím prvotiny od mladých!
Teprve z této knihy se dozvíte, kolik pornohereček pochází z Čech + Moravy!