Odetta889 Odetta889 komentáře u knih

Chladnokrevně Chladnokrevně Robert Bryndza

Napínavé ale trochu jednoduché a hodně předvídatelné.

24.08.2020 4 z 5

Světák z Podlesí Světák z Podlesí Karel Klostermann

Svým svetactvim a svoji pravdou přišel o vše a pomalu by zničil i svy děti. Tato hlavní postava mi byla velmi nesympaticka. Jinak příběh nádherný, dávám nejvyšší hodnocení. Dalsi bravo spisovateli.

03.08.2020 5 z 5

Mrtví se nevracejí Mrtví se nevracejí Karel Klostermann

Bohužel musím ubrat hvězdu za poslední, nejdelší povídku která mě vůbec nebavila. Jinak povídky že Šumavy naprosto úžasné. Nejvíce první tři.

19.07.2020 4 z 5

Sašenka Sašenka Simon Sebag-Montefiore

Nechutná doba, nechutí lidé, dcera by snad udala vlastní matku. V této knize mi nebyl sympatický nikdo, možná až na německou chuvu. Autor by si určitě zasloužil vyšší hodnocení za odvedenou práci, já jsem však z knihy (nebo spíše z doby) zhnusena.

21.06.2020 3 z 5

Apatykář Apatykář Lucie Hlavinková

Taková limonádka....

16.05.2020 3 z 5

Červený a černý Červený a černý Stendhal (p)

Julian si smrt zasloužil. Když už v tak nízkém věku nechaval za sebou zničene životy co potom ve čtyřiceti? Nechci ani domyslet kam by se jeho život ubiral. Při čtení jsem musela nad ním a také nad jeho milenkami kroutit hlavou. Hodnoceni přeci jen dávám vyšší než jsem zamyslela. Kniha ve mě zřejmě zanechá stopu.

06.07.2019 4 z 5

V srdci je spousta místa V srdci je spousta místa Franziska Stalmann

Knihy od této autorky mě vždy rozehrivaji uvnitř. Jsou krásne psané, s lehkostí se čtou. Kniha je o tom, jaký život je. Kolika z nás se tenhle příběh stal či stane? Je to přesně příběh ze života. Bylo mi při této knize hezky a hlavní hrdinka mi byla sympatická.

27.06.2019 4 z 5

Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Chvilkami jsem se nudila. Ale nakonec to nebylo špatné. Bohužel s Hanou nelze srovnat. Hana mnohem lepší.

08.04.2019 3 z 5

Šumava. Co zmizelo z Královského hvozdu Šumava. Co zmizelo z Královského hvozdu Vilém Kudrlička

Velice zajímavá kniha,která mě ukázala smutný konec Šumavy a jejich obyvatel. Kniha mě velmi obohatila o poznání historie tohoto krásného koutu naší vlasti.

31.12.2018 5 z 5

Počátek Počátek Dan Brown

Přečetla jsem všechny knihy od Dana Browna ale tato se mi zdála nejlepší. Možná byla pro mě nejjednodušší pro pochopení a celé téma knihy je rozhodně k zamyšlení .

23.04.2018 5 z 5

Urobíme všetko, čo sa dá Urobíme všetko, čo sa dá Eva Borušovičová

Pro mě velmi inspirující příběhy.

25.01.2022 5 z 5

Nový začátek Nový začátek Marie Lacrosse

Začátek druhého dílu se mi líbil, děj měl spád tak jsem čekala takový celý průběh knihy. Jsem ráda že jsem se dozvěděla o dělnických stávkách, o zacházení majitele továren s dělníky, dětská práce...... tato doma byla šílená. Co se týče hlavních postav, prostředek a konec mi přišel chvílemi těžko uvěřitelný.... Irena mi začala být protivná tím jak se neustále do každého montovala a vždy jí šlo všechno super od ruky, vždy byla hvězda.
Nakonec to, že jednomu zahýbala s druhým asi také mělo býti super. Za mě tři hvězdy s odřenými zády a třetí díl už ani smykem nedám.

21.12.2021 3 z 5

Mlčící fontány Mlčící fontány Ruta Sepetys

Ač jsem se opravdu snažila, pořád jsem se nemohla do knihy začíst. Za sondu do Španělska za vlády Franca jsem vděčná, nevěděla jsem o této době vlastně nic.

02.11.2021 3 z 5

Moje Cesta hrdinů SNP Moje Cesta hrdinů SNP Václav Kerber

Knihu jsem četla na Slovensku v Tatrách, úplně jsem byla na ní naladěna, na takové putování bych bohužel neměla odvahu ale musí to být skvělé! Krásně popisovaná příroda, přátelští lidé a heroické výkony. Klobouk dolů!

04.10.2021 5 z 5

Pryskyřice Pryskyřice Ane Riel

Trochu nechutný pohled jak někteří lidé bohužel i v současnosti žijí...

04.10.2021 4 z 5

Sběratel mušlí Sběratel mušlí Anthony Doerr

Strašně krásne příběhy vlastně bez konce, který si musí každý čtenář domyslet. Knihu jsem si dokonce šetřila, nechtěla jsem ji dočíst... Krásná.

26.08.2021 4 z 5

Ochutnávačka Ochutnávačka V. S. Alexander

Že začátku jsem byla z knihy nadšená, pak mě přišly příběhy v knize trochu neuvěřitelne a naivní. Konec to trochu narovnal, bohužel tahle kniha ve mě nezůstane.

26.08.2021 3 z 5

Plavec Plavec Joakim Zander

Dočetla jsem silou vůle. Moc mě nebavila.

18.12.2020 3 z 5

Pošumavské rhapsodie Pošumavské rhapsodie Karel Klostermann

Příběhy ze staré Šumavy, některé mé až tak úplně nebavily, ubiram hvězdu.

20.08.2020 4 z 5

Korálky Korálky Karel Klostermann

Od severu a severozápadu valily se sere mraky, nízko se snasely, řekl bys, že rukama jich dosáhnes; ale před nimi letěla divoká vichřice, hucic a skucis a od zadu neviditelná jakas síla, jakoby je hnala a tlacila, tak že hrozivě se vzpinaji, vysoko do vzduchu, odkud, prekotivse, zasypaly les i mocal bílým, chmyrivym, virivym obsahem svým........
Tak tohle je prostě neskutečný popis... Škoda že nemohu pana Klostermanna potkat, to byla opravdu persona number one.

11.07.2020 5 z 5