oldshatterhand oldshatterhand komentáře u knih

Tintin v Americe Tintin v Americe Hergé (p)

Dávám sice přednost delším knihám avšak když jsem s přáteli vyděl film naprosto mě to uchvátilo. Je pravda že téměř pravidelně sleduji televizní seriál v televizi a velice se mi to líbí. Nemám sice v oblibě detektivní příběhy, ale tuto knihu vřele doporučuji všem malím, ale i velkým s představivostí.

18.01.2012 3 z 5

Obrazový atlas dinosaurů Obrazový atlas dinosaurů William Lindsay

Zajímavá a přijatelně odborná kniha pro milovníky dinosaurů. Obsahuje i milé ilustrace. Doporučuji

03.01.2012

Strašidlo cantervillské Strašidlo cantervillské Oscar Wilde

Moc pěkná kniha. Je pro i ty nejmladší generace velmi srozumitelná. Vzpráví moc pěkný příběh a moc hezkým způsobem. Obsahuje velmi milý a smutný konec. Prostě čeba pro každého. Doporučuji

29.11.2011 4 z 5

Kouzelný svět Harryho Pottera Kouzelný svět Harryho Pottera David Colbert

Tuto knihu jsem četl již dávno a zaujala mne. Není to sice klasická beletrie ale číst se to dá. Tato kniha nás seznámí se světem Harryho Pottera a bytostech co tam žijí. Zajímavé

29.11.2011

Petrolejový princ Petrolejový princ Karel May

Tato kniha má své kouzlo. Sice je škoda že není vyprávěn v první osobě. Když se zde poprvé objevilo podrobné popsání Old Shatterhanda všiml jsem si že filmaři Constantin Film udělali ve filmu ohromnou chybu a to tu že v knize má Old Shatterhand kaštanově hnědé vousy a vlasy zatímco ve filmu je blonďák. Ale to na kouzlu knihy nic nemění. Vzrušujcí.

22.11.2011

Vinnetou Vinnetou Karel May

Tato kniha člověka který se alespoň malinko podobá našemu "greenhornovi" naprosto změní. Touží po tom aby se z něj alespoň na pouhý okamžik, biť jen na sekundu jím stal. A ti co jsou mu téměř na chlup podobní, ti co myslí jako on, ti co se chovají podobně a jejíž sny to co on udělal pak ti se stanou opravdovými hrdiny naší doby protože mají alespoň trochu dobré srdce. největším plusem ale je to že nepoužívá žádná kouzla a ni podobné podvody a díky tomu se stal tím jenž je - člověkem kterého zná celý svět.

10.10.2011 5 z 5

Vinnetou - 2. díl Vinnetou - 2. díl Karel May

Geniální, geniální a nic než geniální. Ta neskunečná autorova fantazie by se dala se ctí přirovnat k dítěti. Sám ji teď čtu musím říci že napětí jenž tato kniha dokáže vytvořit je neskutečné. Samotná kniha je dokonalá - napínavá, vtipná a pocit tepla u srdce při nekterých scénách je naprosto inscenující.

03.10.2011 5 z 5

Bílý tesák Bílý tesák Jack London

Tato kniha je skutečně skvělá a jen pár knih které jsem dosud četl a které by byly stejně dobré nebo lepší. Spisovatelo umění popsat podmínky je opravdu geniální.

05.09.2011