Pája961 komentáře u knih
Miluju seriál a kniha není výjimka! U konce jsem uronila pár slz, děj mě bavil a já se nemohla odtrhnout!
Chvíli mi trvalo, než jsem si zvykla na styl psaní. Skoro žádná přímá řeč, to je opravdu neobvyklé. Ale potom jsem se začetla, zvykla si a nakonec výsledek nemůžu nijak kritizovat.
Filmy naprosto zbožňuju, ale tohle knižní zpracování mi nesedlo, na mě až moc pohádkově jednoduché..
Po shlédnutí filmu jsem se na knihu těšila, protože film byl fakt dokonalý (až na pár nesrovnalostí se jmény, které zřejmě scenáristé popletli :-)). Ale kniha? Naprostý chaos, nejde se v tom vyznat. Kniha je zvláštní, divná, nelíbila se mi.
Příběh byl pro mě dost emotivní a když jsem knihu dočetla, tak jsem nad tím pár dní musela neustále přemýšlet a měla jsem z toho trochu vrtkavé nálady:D :(
(SPOILER) Všechny povídky mají stejné téma, což mi nijak nevadí. Nejvíce se mi líbila samotná Kulička a úplně poslední povídka. Otevřený konec. Málem jsem se rozbrečela, když jsem ty dvě povídky dočetla, ale za mě byly asi nejlepší.
Tenhle díl je asi ze všech tří nejlepší. I když je asi až moc "pohádkový" a "pro děti", tak mi přijde, že je v něm nejmenší chaos a dokáže čtenáře upoutat.
Jak kniha, tak film, jsou naprosto skvělý. Musím se přiznat, že u knihy jsem se fakt bála a při každém sebemenším zvuku v bytě jsem sebou trhla a poslouchala, jestli se zvuk ozve znovu. Doporučuju lidem, kteří se rádi bojí!
Kdo první čte knihu a pak kouká na filmy, bude knihou znechucen, protože je velmi těžké se chvílemi vyznat a chvílemi je to i dost zvrhlé. Ale pokud první kouknete na filmy a až pak čtete, nebude pro Vás takový problém se v ději vyznat. Až na tenhle menší "chaos" a občasnou přehnanou zvrhlost, se mi kniha líbila.