Palele Palele komentáře u knih

Vlk Vlk Mo Hayder

Tak konečně jsem se dozvěděla něco víc o ztraceném bratrovi - tahle linie mě v celé sérii knih úplně deptá a doufám, že v budoucnu tomu dá Mo ještě trochu větší prostor.

03.12.2015 4 z 5

Město policajtů Město policajtů Karin Slaughter

Pokud bych to měla považovat za thriller, tak bych jednu hvězdu ubrala, ale pokud to beru spíše jako detektivní román, tak sice postrádal to gradující napětí typické pro knihy K.Slaughter, ale pro mě to byla zajímavá sonda do doby, kdy nástup k policii pro ženy znamenal ponižující a bolestivou zkušenost. Je to úplně jiné než obvykle a proto se mi to líbilo. Hlavní ženské hrdinky potřebovaly opravdu hodně odvahy, aby se dokázaly prosadit v tom jednoznačně mužském světě.

05.09.2015 4 z 5

Cesta kostlivců Cesta kostlivců Val McDermid

Val mám moc ráda a na rozdíl od jiných autorek nemám pocit, že by její dílo mělo sestupnou tendenci. Sice mi trochu chybí Tony Hill -snad to ještě není uzavřená kapitola, ale Karen Pirieová mě baví. Tahle kniha je zase trochu jiná. Nakolik jsou pravdivé reálie týkající se války na Balkáně neřeším, autorka postupně splétá vlákna příběhu na téma, jak nás dostihnou a potrestají hříchy minulosti, ale nemyslím, že je to na škodu. Zápletka je zajímavá a kniha určitě nenudí. Jen ten konec, Val proč ? Netroufám si odhadnout, čím mě uzemní v příští knize.

08.07.2015 4 z 5

Co život dal a vzal Co život dal a vzal Betty MacDonald

Člověka, který dokáže s takovým humorem a noblesou psát o životních ranách, které by nejednoho z nás srazily na kolena, nelze než obdivovat.

28.04.2015 5 z 5

Bídníci I. Bídníci I. Victor Hugo

Mám jeho knihy ráda. Je pravda, že jsem občas přeskakovala obsáhlé popisy, které mě nebavily, ale příběh je úžasný a líbí se mi i filmové zpracování - teď mám na mysli to původní s Jeanem Gabinem.

26.04.2015 4 z 5

Mráz Mráz Bernard Minier

Po delší době jsem sáhla po papírové knize. Zaujaly mě recenze, přestože poměrně rozporuplné a určitě nelituji. Není to thriller, u kterého bych si napětím okousala nehty, ale autorovi se podařilo vystavět solidní příběh v zajímavých, neokoukaných kulisách. Má to atmosféru, příběh graduje pomaličku, autor správně dávkuje napětí a hlavní postava je sympaťák asi právě tím, že to není žádný superhrdina. Mě to bavilo hodně a protože v závěru zůstalo pár otázek nezodpovězených, tak jsem zvědavá na pokračování. Snad se český vydavatel pochlapí a nebudeme muset čekat tak dlouho.

12.04.2015 4 z 5

Čarodějky na cestách Čarodějky na cestách Terry Pratchett

Tahle kniha byla před "dávnými věky" moje první setkání se Zeměplochou - světem, který mě uchvátil a první setkání s páně Pratchettovým humorem, který mě okouzlil. Děkuji za oboje, bude mi to opravdu chybět.

15.03.2015 5 z 5

Hry o život Hry o život Suzanne Collins

Začala jsem knihu číst hlavně proto, abych byla v obraze a dokázala tak odpovídat na neustálé zvědavé otázky svého syna ohledně celé série, kterou viděl zfilmovanou. Jsem příjemně překvapená. Neotřelý nápad, zajímavé postavy a výborně napsané, takže mi nedělalo nejmenší problém celou sérii dočíst.

22.01.2015 4 z 5

To by se zvěrolékaři stát nemělo (1. a 2. díl) To by se zvěrolékaři stát nemělo (1. a 2. díl) James Herriot (p)

Kdysi dávno jsem chtěla být veterinářkou, bohužel když vidím krev tak omdlím, což je v tomto povolání docela problém :) Kdo jeho knihy četl tak ví, že veterinář se tam válí na zemi v podstatě pořád, ale musí být při vědomí. A tak se stávám "zvířecí doktorkou" aspoň na chvíli při čtení jeho knih. Mají čestné místo v mé příruční knihovničce - tam sahám, když je mi smutno, protože asi žádná kniha tak nepohladí po duši. Díky pane Herriote.

22.01.2015 5 z 5

Městečko Pines Městečko Pines Blake Crouch

Mě to bavilo. Myslím, že autor sám se rozhodně nepřirovnává k Lynchovi, je znát, že k němu chová hluboký obdiv a nechal se Twin Peaks pouze inspirovat. Konec knihy je takový trochu násilný, ale příběh není špatný a určitě jsem se nenudila. Chtěla jsem napínavou, nenáročnou a odpočinkovou četbu a tu jsem dostala. Takže za mě spokojenost.

17.01.2014

Pastýř smrti Pastýř smrti Ethan Cross

Mám ráda thrillery, knihu jsem si koupila na základě zdejšího vysokého hodnocení a byla pro mě zklamáním. Přijde mi místy nelogická, překombinovaná, přeskakovala jsem celé strany, které mě vyloženě nudily. Dialogy se mi zdají takové kostrbaté, prostě zajímavá myšlenka a zajímavá postava zabijáka úplně zabitá zpracováním.

08.01.2014

Zubař Zubař Tim Sullivan (p)

Četlo se mi to velmi dobře. Klasická detektivka bez výrazných dramatických momentů, ale přesto se člověk nenudí a postava detektiva Crosse je prostě kouzelná

06.01.2024 4 z 5

Vodník Vodník Tereza Bartošová

Podle anotace jsem čekala něco jiného. Špatné to určitě nebylo, jsem zvědavá na další příběhy autorky, ale to téma Vodníka v tomto případě za mě naplněno nebylo, bylo tak nějak uměle našroubováno na kostru příběhu - temnota a bahno na mě rozhodně nedýchaly. Byly tam i takové nedotažené a nedokončené linky některých postav a konec za mě zbytečně překombinovaný.

04.03.2023 3 z 5

Černé lekníny Černé lekníny Michel Bussi

Málokdy váhám, ale tady vlastně nevím, jestli se mi ta kniha líbila nebo ne.

30.08.2022 3 z 5

Srdceboly Srdceboly Simona Monyová (p)

Knihu jsem četla v rámci knižní výzvy a měla jsem velký problém ji dočíst. Ne proto, že by autorka neuměla psát, ale dělalo mi velký problém emočně jakkoliv soucítit s ženou, která po sobě nechá takhle šlapat a chová se jako loutka bez mozku. Tohle byla první kniha, kterou jsem od Monyové četla a jsem nepříjemně překvapená, protože filmy, které jsem viděla a byly natočené podle jejich knížek se mi líbily, byly vtipné, takové příjemně ironické a ne sebelítostivé a ukňourané.

28.01.2018 3 z 5

Cizinka Cizinka Diana Gabaldon

Mě to vůbec nechytlo. Na základě obrovských ohlasů jsem byla natěšená, mám ráda historické příběhy, ale tohle mě neoslovilo. Další díl už asi číst nebudu.

10.08.2016 2 z 5

Modrý labyrint Modrý labyrint Lincoln Child

Přestože patřila série s agentem Pendergastem k mým nejoblíbenějším i mě se zdá, že jí dochází dech. Těšila jsem se na novou knihu a jsem hodně zklamaná.Ona i samotná hlavní postava jako by se nepodobala onomu neohroženému agentovi z minulých knih.

03.12.2015 3 z 5

Pouští a pralesem Pouští a pralesem Henryk Sienkiewicz

Když jsem byla malá patřila spolu s Tajuplným ostrovem k mým nejzamilovanějším knihám a často jsme si stavěli bunkry v "koruně baobabu" :)

28.04.2015 5 z 5

Horalka Horalka Alberto Moravia (p)

Jedna z nejlepších knih s válečnou tématikou a samozřejmě nezapomenutelné filmové zpracování se Sofií Loren

26.04.2015 5 z 5

Trofej Trofej Steffen Jacobsen

Za mě opravdu příjemné překvapení, vzdáleně mi to trochu připomnělo film 8 mm, ale zároveň je to úplně jiné. Originální, přečetla jsem jedním dechem.

20.04.2015 5 z 5