pavel9989 pavel9989 komentáře u knih

Pach krve Pach krve František Niedl

Nějak nedokážu pochopit, jak autor může napsat cca 1800 stránek neuvěřitelně chytlavého příběhu, a já se o něm dozvím až teprve nedávno...? :-)

Jinými slovy - kniha opět nezklamala a už se těším na další díly. Mezitím začnu číst další z autorových sérií.

18.06.2020 5 z 5

Poslední kacíř Poslední kacíř Martin Chadima

Tak tohle byl mor, to přečíst... Asi jako vše, na co musí dávat reklamu i v rádiu. Bohužel jsem reklamu slyšel, až když jsem si knihu půjčil (naštěstí jen půjčil) v knihovně a rozečetl. Přečteno jen z povinnosti, že nevzdám poslední knihu roku 2023. Kdyby autor vynechal náboženské žvásty, tak má kniha asi 150 stránek.

01.01.2024 1 z 5

Mlýn Mlýn Michal Vaněček

Vynikající čtení s velmi zajímavým tématem. I forma krátkých kapitol, kterou je kniha psaná, je velmi příjemná - nutí stále číst další a další kapitoly.

25.03.2019 5 z 5

Konec hry Konec hry Daniel Cole

Rychle přečteno. Ale ten zamotaný konec...? To nevymyslíš :-D

08.02.2021 4 z 5

Mrchožrout Mrchožrout Jack Heath

Velice rychle přečteno, pro mě bylo téma docela i humorné. Podobnost s Dextrem opravdu velká :-) Doporučuji přečíst.

25.02.2020 5 z 5

Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

Lehké, humorné, relaxační čtení.

22.09.2019 4 z 5

Hadrový panák Hadrový panák Daniel Cole

Na knihu jsem čekal dost dlouho, stále jí měli v knihovně vypůjčenou. Konečně jsem se k ní dostal a musím říct, že paráda. Vše je tam pěkně vysvětleno. Už se těším, až si vypůjčím druhý díl.

03.06.2019 5 z 5

Smrtka Smrtka Neal Shusterman

Musím říct, že tato kniha je pro mě naprostá bomba - vtipná, čtivá, zajímavá. Trošku mi příběh připomínal knihy od Terryho Pratchetta.

01.01.2019 5 z 5

Druhý spánek Druhý spánek Robert Harris

Zajímavá kniha. Jen jsem si OPĚT nepřečetl, o čem kniha je, a měl jsem ji za středověký román. Když se v prvních kapitolách, objevil iPhone, trošku mě to překvapilo (radši jsem si to přečetl cca 3x a fakt tam byl). Po té se objevil dopis, z roku 2022. To už jsem se zarazil a začal zkoumat, co se děje... :-)
Jinak velice příjemné čtení, s napínavým dějem, kdy nejde předem vědět, jak se bude kniha vyvíjet.

26.02.2021 4 z 5

Déšť Déšť Sára Saudková

Moje první kniha od paní Saudkové. Dlouho jsem se na ní chystal, než se ke mně konečně dostala. Mile mě překvapila, potěšila a pobavila.

29.01.2021 5 z 5

Skleněný les Skleněný les Cynthia Swanson

Pohodové a lehké čtení. V knize není "miliarda" postav, ve kterých se ztrácíte.
Před četbou jsem si nepřečetl, o čem kniha je, takže jsem vůbec netušil, co mám očekávat. Což byl za mě dobrý krok.

15.10.2020 4 z 5

Kříďák Kříďák C. J. Tudor

Zajímavá kniha, jen prvních cca 70 stran bylo nezáživných. Po "přežití“ začátku jsem ji velmi rychle přečetl.

26.12.2019 4 z 5

Silo Silo Hugh Howey

Čtivá kniha, ovšem některé pasáže jsou nezáživné. Klidně by mohla být o 100 stran kratší a čtenář by o nic nepřišel. Uvidím, jestli se někdy pustím do čtení pokračování.
V porovnání s podobnou sci-fi knihou Artemis, je Artemis jasný vítěz.

26.12.2018 3 z 5

Ve službách mocných Ve službách mocných František Niedl

Kniha nezklamala, opět s chutí přečteno během chvíle ;-)

07.05.2020 5 z 5

Rytíři z Vřesova Rytíři z Vřesova František Niedl

Perfektní středověký román. Už se těším na další díl.

09.03.2020 5 z 5

Muž a žena Muž a žena Michal Viewegh

Vtipná a čtivá kniha, od mého oblíbeného autora. Jen tedy srážím hvězdičku za to, že mám teď obavy, abych někde nanarazil na hrdinku druhé povídky. A to fakt nechci :-D

29.09.2019 4 z 5

Saeculum Saeculum Ursula Poznanski

Od autorky jsem dříve četl knihu Pět (jako hráč geocachingu), a ta se mi líbila, i když mi děj chvílemi přišel přehnaný. Kniha Saeculum byla tedy má druhá od této autorky a velice mě překvapila. Příběh s trošku středověkou tématikou je velice zajímavý. Když jsem knihu četl, pokaždé jsem se těšil na další a další stránky. Ačkoliv jsem přemýšlel, jak by mohla kniha končit, tak mě konec překvapil. Rozhodně doporučuji k přečtení.

03.07.2019 5 z 5

Loutkář Loutkář Daniel Cole

Jak píší jiní, Hadrový panák měl lepší příběh. Ale i tato kniha je velmi čtivá, člověka nenudí a přečte ji velmi rychle. Bavila mě.

25.06.2019 4 z 5

Čokoláda pro wehrmacht Čokoláda pro wehrmacht Přemysl Krejčík

Krátké, svižné a pohodové čtení, kde člověk nemusí o ničem přemýšlet a složitě si pamatovat hordy postav.

05.08.2021 4 z 5

Já, rytíř Já, rytíř František Niedl

Opět výborný díl, této skvělé série. Přečteno během pár dní.

16.02.2021 5 z 5