Pavlína2019 Pavlína2019 komentáře u knih

Lež Lež C. L. Taylor

Souhlasím s kladnými recenzemi, kniha se mi líbila. Byla napínavá, velmi dobře se četla. Moc mě zajímalo, co bude dál a jak vše dopadne.

23.02.2020 3 z 5

Motýl Motýl Katarzyna Puzyńska

Vynikající kniha. Krásně lehce se četla. Napínavá, příjemná a tajemná... Má být dalších 8 dílů?? Moc se těším!

08.01.2020 5 z 5

Řekni mi všechno Řekni mi všechno Cambria Brockman

Říkala jsem si, že možná na základě komentářů knihu odložím.
Ale začetla jsem se a udělala jsem dobře - bavila mě, těšila jsem se na čtení, které rychle plynulo, ačkoli je kniha dost obsáhlá.
Mohla by být snad kratší, pasáží ze studentského života, je možná moc.
Ale autorka chtěla přesně popsat povahy hlavních hrdinů v určitých situacích, takže ji na druhou stranu chápu.
Navíc se děj odehrává dokonce ve třech časových rovinách.
Autory vždy obdivuji, psát takovouto knihu musí být ještě složitější...
No a konec byl pro mě rozhodně překvapením - z několika úhlů velkým a také samozřejmě neradostným.
Myslím, že knihu mohu rozhodně doporučit.

22.11.2024 4 z 5

Když zmizela Když zmizela Alex Dahl

Naprosto perfektní thriller a dost napínavá záležitost!
Chápu, že každý má jiný vkus, ale jak někdo může napsat takový debilní komentář, viz. kousíček níže, to nechápu.
Určitě namáhavé téma, ale ohromně zajímavé, kniha je plná zvratů a napětí, ztrát, ale i vítězství.
Vše do sebe krásně zapadá a nakonec se propojí.
Velmi příjemně a citlivě podáno. Vhled nejen do života modelingu.
Autorka píše velmi pěkně, její Chlapec mezi dveřmi se mi také velice líbil.
Jsem ohromně spokojená a čtení jsem si výborně užila.
Rozhodně všem doporučuji!

20.11.2024 5 z 5

Mizející země Mizející země Julia Phillips

Kniha se mi četla dobře, ale více hvězdiček asi dát nemohu. V každém případě jsem takovouto podobnou knihu snad ještě ani nečetla, už vůbec ne z tohoto prostředí.
Zvláštní jména, zvláštní, smutné příběhy.
Ale rozhodně je nápaditý způsob, jak je kniha sestavená, do měsíců v kterých jsou jednotlivé příběhy vyprávěný.
Některé se sice do konečného příběhu spojí a napojí, některé bohužel ne, ale uvažovala jsem o nich, upoutaly mě.
Není to až tak špatné čtení. Celkem jsem se na knihu vždy těšila. Posuďte sami.

15.11.2024 3 z 5

Nenasytní mrtví Nenasytní mrtví Darcy Coates

Tato kniha mi připadá jako pohádka, trošku strašidelnější pohádka, na konci s menším překvapením.
Ve čtení autorčiných knih pokračuji, řekla bych, spíš z určité tradice.
Duchařské knihy vůbec nevyhledávám, ale právě ona je píše, myslím, ohromně.
Nicméně její Černou zimou jsem byla fakticky nadšená! Pro milovníky tohoto žánru ale určitě super.

07.11.2024 3 z 5

Za obzor Za obzor Emma Bamford

Dočteno – tak k hodnocení.
V prvé řadě chci poznamenat to, že je kniha napsána příjemně, poutavě a zajímavě.
Chápu, že byla autorka svým životem na jachtě zasažena a chtěla ho promítnout i do svého thrilleru.
Jako úplný thriller mi kniha nepřijde – spíš jako nápadité vyprávění o moři, tropech a lodích. Až v závěru se dočkáme většího napětí. takže ano, kniha je napsaná pěkně a příznivcům přírody a dobrodružství ji doporučuji.
Jen na závěr se chci vyjádřit – tak extrémně nesmyslné a dětinské rozhodnutí, ke kterému se romanticky odhodlali dva čerství manželé + ještě dalších pár, to je naprosto k nevíře. Je to až úsměvné.
Možná aspoň minimálně kdyby bylo na ostrově spojení, dalo by se, takhle je to sebevražda.
Ale to je jen dovětek, chápu, že je to jen kniha.
:-)

05.11.2024 4 z 5

Tři ženy Tři ženy Jeff Abbott

S popisem nejlepší autor thrilleru současnosti, bohužel, nemohu souhlasit.
Knihu jsem zhruba po čtvrtině odložila, neslané nemastné, kostrbatě napsané, nezáživné, nezajímavé, ten udělal tamto a tamta střelila tam tu. :-(
Koukla jsem na konec, někteří čtenáři psali, že se to tam rozjede a zlepší, ale pořád stejné.
Opravdu ne, tento styl psaní se mi nelíbil, nemohu doporučit.

02.11.2024 1 z 5

Vyvolávačka duchů Vyvolávačka duchů Sarah Penner

Taková pohádka. Bohužel téma spiritismu mě opravdu nijak nezajímá, navíc lesbická láska taky není úplně téma pro mě. Jak říkám, pohádkový příběh s vraždami. Druhá část knihy byla zajímavější, to jak to vlastně bylo. Bod přičítám za vysvětlivky na konci knihy, ty byly poučné. Jinak nemohu s čistým svědomím doporučit. Nicméně - autorčina Zmizelá apatykářka - ta byla pro mě lahůdka...

26.10.2024 2 z 5

Než jsem zemřela Než jsem zemřela S.K. Tremayne (p)

Rozhodně plný počet. Má první kniha od tohoto autora se mi příliš nelíbila.
Tato ovšem ano - sice v syrovém, nevlídném a pro mě nepřitažlivém prostředí anglické krajiny. Kde bych se nechtěla octnout ani náhodou. Ta právě doplňuje tento příběh a dodává mu až hororový nádech. Děj je ohromně napínavý, skutečně do konce čtenář netuší, jak to vlastně bylo, což je super. Zajímavé, čtivé, dojemné.
Zkraje jsem si dokonce říkala, zda se neukáže plytký závěr po tak dlouhém napínání - ale určitě ne. I konec je ohromně nápaditý a temný, stejně jako celá kniha.
Tato se autorovi povedla a těším se nyní na jeho další.
A rozhodně doporučuji.

05.10.2024 5 z 5

Vzorná chůva Vzorná chůva Sheryl Browne

Právě jsem dočetla moc pěknou knížku – Zmizelá apatykářka a po ní tohle…. Jako vážně? Obálka mě navnadila, knihy tohoto typu mám ráda. Ale pořád mi to přišlo jako páté přes deváté, ztrácela jsem se a něco mi na knize nesedělo. Někteří čtenáři také psali, že je to trošku zmatek. Možná opravdu špatný překlad? Nicméně začátek a konec, a s prostředkem se zdržovat nebudu. Bohužel mi to za to nestojí. Asi podle vkusu. Ale mám přečteno opravdu spoustu knih a tuto doporučit nemohu.

28.09.2024 1 z 5

Dětská hra Dětská hra Clare Boyd

Mě se kniha velmi líbila - je vidět, jak musí každému to pravé sednout - jeden napíše nuda.... Prostě čtete o prakticky běžné rodině a o tom, co se v ní může stát. Pěkně napsané, zajímavé, čtivé, dojemné, ale i poučné. Pro mě jako maminku 14-leté dcery dost zásadní téma. Určitě doporučuji.

18.09.2024 5 z 5

Dcera Dcera Jane Shemilt

Musím říct, že jsem ráda, že mám dočteno. Ne proto, že by byla kniha špatná nebo se špatně četla. Ale proto, že mě jako matce čtrnáctileté dcery z ní, i během jejího čtení, zůstala velmi hořká pachuť. Působila na mě velmi depresivně a smutně. Chápu, o co v knize šlo, co měla říct – ačkoli se domnívám, že je k rodičům příliš krutá, mnoho lidí pracuje…. Ale takovýto konec si určitě nezaslouží. Prostě příběh podaný zajímavým způsobem. Ale jak říkám, mám divný pocit kolem žaludku a jsem ráda, že už je dočteno.

06.09.2024 3 z 5

Psycho: Sanatorium Psycho: Sanatorium Chet Williamson

Kniha se mi líbila. Četla se mi dobře, zajímalo mě, co se bude dít dál a závěr je taky nápaditý. Jsem spokojená a doporučuji.

02.09.2024 4 z 5

Mrazení Mrazení Sharon J. Bolton

Vida, jak se i přes vysoké hodnocení někdy může kniha ne až tak příliš trefit do mého vkusu. Ačkoli mám autorku moc ráda. Zde mě vyloženě nebavily kapitoly o vyšetřování – opravdu už na detektivky nejsem, takže jsem je ke konci jen prolítla očima a nečetla. Více mě zajímalo to, co se dělo před třemi lety. A v nedávné době. Rovněž již méně to, co se dělo v autě s Olive po bouračce. Neustále samé lesbické vztahy. Opravdu kniha nebyla tentokrát podle mého vkusu.

30.08.2024 1 z 5

Poslední Poslední Alexandra Oliva

Nezáživné, zdlouhavé, vůbec mě nebavilo - nedočetla.

28.08.2024 ztráta času

Otisk Otisk Alexandra Oliva

Po pár stránkách odloženo, není pro mě. Takové nezajímavé virtuální sci-fi? :-(

24.08.2024 ztráta času

O krok pozadu O krok pozadu Kaira Rouda

Dočtena třetí kniha této autorky. Na podobné téma jako předešlé dvě – opět hamižný, samolibý psychopat. Jen poněkud jiný děj, příjemně propracovaný. Ale fajn, pobavila mě. Znovu se autorka obrací prostřednictvím postavy přímo na čtenáře, to je zábavné. Takže ano, doporučuji.

11.08.2024 4 z 5

Game Game Anders de la Motte

Jelikož jsem četla všechny ostatní knihy tohoto autora, kterého mám ráda, mimo tuto sérii, jsem překvapená, jak hodně se styl psaní liší.
Ze začátku mě kniha celkem chytila, je úplně jiná než co jsem zatím četla, nápad je určitě zajímavý a zvláštní.
Ke konci už jsem to chtěla mít spíš za sebou.
No a prostředek se mi četl poměrně složitě, nejsem asi na tento druh mluvy úplně dělaná. :-) Knihy z prostředí IT mě až tak úplně neberou.
Ale zase se děj dobře prolínal Henrik – Rebecca.
Takže shrnutí – určitě dobře propracované a nápadité, ale asi spíš pro teenagery.

03.08.2024 2 z 5

Smrt v domě Gillespieů Smrt v domě Gillespieů Darcy Coates

Takové asi střídavě oblačno. Hlavní povídka, pořád nějaké škrábání, mě moc nezaujala. Ty další, kratší, už byly nápaditější. Ale nejsem úplný odborník přes horory. V každém případě paní autorka opravdu psát umí.

10.07.2024 2 z 5