Pechule Pechule komentáře u knih

Samorostka Samorostka Marcela Mlynářová

První knihy od paní Mlynářové se mi líbily, byly humorné. Následující knihy jsou hodně o cestování, což mi nevadí, ale už se mi tak dobře nečtou. Některá kapitola pobaví, u některé druhý den už nevím, o čem byla. Vždycky si říkám, tak toto byla poslední její kniha. A pak mi to nedá, vezmu novou do ruky, že ji dám ještě šanci, co kdyby... a ona to byla opět šance promarněná :)

26.10.2020 3 z 5

Věnečky Věnečky Blandine Le Callet

V mém hodnocení této knihy by byly 4 hvězdy moc, tři je málo a půlky dávat nejdou, což bych v tomto případě uvítala. Nečte se špatně, ale není ani dechberoucí. Zajímavý nápad napsat knihu pojednávající o jedné svatbě a různých pohledech a pocitech vybraných hostů.

27.07.2020 3 z 5

Honzlová Honzlová Zdena Salivarová

Kniha má své klady, to nepopírám, ale neseděl mi úplně styl psaní a co mě rozčiluje jsou prostě chyby, překlepy nebo vynechaná písmena.

27.04.2020 3 z 5

Tam zpívá slavík až po půlnoci Tam zpívá slavík až po půlnoci Anna Sedlmayerová

Moje první setkání s touto autorkou a jsem mile překvapena, jak čtivá kniha to je. Musím se podívat po dalších jejích knihách, zda jsou také tak dobré :-)

26.09.2019 4 z 5

Lovec draků Lovec draků Khaled Hosseini

Rozhodně nechci shazovat kvalitu této knihy, ale mně se četla chvílemi hodně těžko, chvílemi jsem ji hltala.

07.09.2019 3 z 5

Ač nevidím, vnímám Ač nevidím, vnímám Věra Řeháčková

Po delší době jsem sáhla po románu pro ženy a vybrala jsem si dobře, četla se sama, zajímavý námět a emoce si přišly na své ;-) Jen tedy nevím, zde se ještě vydávají knihy bez chyb...

27.07.2019 5 z 5

S duší Japonky S duší Japonky Denisa Ogino

Přečetla jsem ji, byla jsem zvědavá, jak se odvíjel další život autorky, což jsem se i dozvěděla. I něco nového o životě v Japonsku, ale celkově mě kniha nenadchla. Suši v duši je o mnoho lepší.

20.03.2019 3 z 5

Sen Sen Eva Erbenová

Krásně napsaná kniha, četla se úplně jedním dechem. I o těžkých chvílích píše tak, že z řádků člověk cítí její sílu a optimismus. A souhlasím s agatha2 - knihu by si mohly přečíst i děti. Má jim co předat.

13.03.2019 5 z 5

Dědina Dědina Petra Dvořáková

Po dlouhé době kniha, která mě chytla a pobavila, použité nářečí bylo také správnou volbou. Mně se líbila.

09.07.2018 5 z 5

Manželka, která utekla Manželka, která utekla Tess Stimson

Tak tato kniha mě hodně bavila...

07.03.2018 4 z 5

Spis Rosenherzová Spis Rosenherzová Jan Seghers

Tento typ detektivek mě baví, nehemží se to drastickými popisy, neztrácím se v množství postav, od začátku do konce čtivá a napínavá.

03.03.2018 4 z 5

Rozcouraná duše Rozcouraná duše Marcela Mlynářová

Mlynářová se čte velice pěkně, ale dřívější knihy s různými životními příběhy mě bavily víc než knihy ve formě cestovatelského průvodce, ke kterým stále více směřuje.

09.01.2018 4 z 5

Okénko do snů Okénko do snů Táňa Keleová-Vasilková

Další milá kniha od Keleové. Přečteno jedním dechem a pro oddech jako stvořené.

20.08.2017 5 z 5

Kluk a pes Kluk a pes Ivona Březinová

Knihy od Ivony Březinové jsou nejen poučné, ale umí i zajímavě a čtivě podat problematiku určitých nemocí či handicapů (a to nejen dětem). Je vidět, že téma, o kterém píše i poctivě prozkoumá. Též bych tuto knihu zařadila pro děti mezi "povinnou".

09.01.2017 5 z 5

Blaze Blaze Richard Bachman (p)

Moje druhé setkání s Kingem a nebyl to ztracený čas.

25.10.2016 4 z 5

Na útěku Na útěku Mahtob Mahmoody

Do knihy jsem se pustila se zájmem o to, jak nelehkou situaci zvládalo dítě a za mě spokojenost, kniha mě bavila i přes některé obšírnější popisy a myslím, že se z ní dá vybrat i něco dobrého, např. jak zmiňuje limetka - uvědomování si štěstí...

11.01.2016 4 z 5

Vlk samotář Vlk samotář Jodi Picoult

To zase bylo počtení. Už delší dobu jsem od Jodi Picoult nic nečetla a asi dobře, protože o to víc jsem si tuto knihu užila. Jsem ráda, že jsem mohla nahlédnout do života vlků v propojení s podobností lidských životů.

17.10.2024 4 z 5

Pastýřka Pastýřka Janet White

Kniha mi byla doporučena, jako že je skvělá... no, bohužel pro mě ne. Jako Janet byla dobrá, že se do všeho pouštěla s vervou sobě vlastní. Ale nelíbilo se mi, jak šla za svým cílem bez ohledu na ostatní (manžela) a styl psaní mě také nezaujal. Knihy většinou dočítám, proto jsem ani tuto neodložila, spoustu řádků jsem pak už přeskakovala a nic mi v ději neuteklo.

08.08.2024 2 z 5

Propast Propast Jitka Ludvíková

Kniha je čtivá a autorka pěkně promyslela linku s prolínajícími se lidskými osudy. Pěkně jsem si početla :)

07.05.2024 4 z 5

Ja ti to vrátim Ja ti to vrátim Vita Jamborová

Čtivé, napínavé, místy vázl překlad, především ke konci byly chyby častější. Ale i přes tyto nedostatky je to zajímavý příběh.

16.11.2023 4 z 5