peeetta peeetta komentáře u knih

Ocelový polibek Ocelový polibek Jeffery Deaver

Co napsat. Oblíbený autor. Kniha plná napětí, zvratů a promyšlených detailů. V současnosti si myslím, že je téma zneužití chytrých spotřebičů velmi aktuální.

17.08.2022 4 z 5

Spiknutí oběšenců Spiknutí oběšenců Vlastimil Vondruška

Mnoho knih jsem od tohoto autora nečetla, ale vždy mě zaujmou. Děj má spád, od začátku není jasné, jak to skončí. Rozřešení je překvapivé.

06.08.2021 4 z 5

Freddie Mercury: Bohémská rapsodie jednoho života Freddie Mercury: Bohémská rapsodie jednoho života Lesley-Ann Jones

Viděla jsem film Bohemian Rhapsody i muzikál Freddie, obě díla mě nadchla. Z knihy jsem se dozvěděla další detaily o svém oblíbeném zpěvákovi a jeho životním osudu.

01.03.2021 5 z 5

Cesta na Dakar Cesta na Dakar Gabriela Novotná

Zajímavě sepsaný příběh první české motocyklistky na Dakaru. Kniha popisuje její cestu za snem a jak se jí na té cestě dařilo.

Podivný případ se psem Podivný případ se psem Mark Haddon

Velmi zajímavě podaná kniha. Ačkoliv jsem viděla několik filmů, ve kterých hlavní hrdinové trpěli autismem, stále jsem si nedokázala představit, v jakém světě musí žít.

31.05.2020 3 z 5

Hanin kufřík Hanin kufřík Karen Levine

Tento příběh o Haně je zpracován velmi zajímavě, jednoduše a poučně. Kniha popisuje, jak se japonské děti seznamují s pojmem holokaust a postupně zjišťují celý Hanin příběh.

22.03.2020 5 z 5

Schindlerův seznam Schindlerův seznam Thomas Michael Keneally

I v době nacistické hrůzovlády se najdou lidé, kteří chtějí pomáhat. Kniha přibližuje, co vše se během této doby odehrávalo a co vše bylo nutné podstoupit pro záchranu lidských životů. Jsem zvědavá na filmové zpracování.

14.11.2019

Alenka v kraji divů… a za zrcadlem Alenka v kraji divů… a za zrcadlem Lewis Carroll (p)

Na vysoké škole jsme měli předmět zaměřený na logiku. Test obsahoval názvy postav z této knihy, konečně jsem se k ní dostala a s těmi postavami se seznámila. Dokonce i má dcerka znala celý příběh dříve než já, ale filmové zpracování je něco jiného. Pohodová četba i když občas trochu snová - plná nesmyslů a výmyslů. Netušila jsem, že má dvě části.

30.10.2024 3 z 5

Nové sny Nové sny Lilly Lucas

Pokračování z Green Valley. Krásně se četlo, pěkná oddychovka. Noah pomůže Elaře, která začne pomáhat na benzínce, aby jí opravili auto. Noah jezdí za bývalkou Annie v kómatu. Elara pomůže s organizací letního tábora, atd.

17.06.2024 5 z 5

Ready Player One - Hra sa začína Ready Player One - Hra sa začína Ernest Cline

Jako první jsem viděla film, který mě nadchnul. Nicméně kniha byla úplně o něčem jiném, základní idea zůstala, ale průběh a úkoly byly úplně jiné. Přesto jsem byla nadšená, skvělé čtení.

17.06.2024 5 z 5

Útěk z Osvětimi Útěk z Osvětimi Andrej Pogožev

Silný příběh. Pokaždé ráda sáhnu po knize s touto tématikou, ale pak nedokážu pochopit, jak mohl být někdo něčeho takového schopný.

12.11.2023 4 z 5

Léto, jako když vyšije Léto, jako když vyšije Eliška Horelová

Už v dětství jsem po této knížce pokukovala, mamka ji měla v knihovně, ale nikdy jsem se k ní nedostala. Dívčí čtení o prázdninách Zuzky, která spolužákům řekla, že pojede do Španělska. Nakonec to vše bylo jinak. Odpočinková četba.

07.02.2023 4 z 5

Poslední hodina Poslední hodina Jeffery Deaver

Nový případ s tajemným pozadím. Lincoln Rhyme vycestuje do Itálie, aby pomohl tamní policii s vyšetřováním napadení uprchlíků Skladatelem.

05.12.2022 5 z 5

Evička Evička Zuzana Říhová

Vůbec se mi kniha nelíbila, čteno v rámci výzvy 2022. Nesouvisející záznamy v deníku, není chronologický, přeskakuje.

30.04.2022 1 z 5

Proč spíme: Odhalte sílu spánku a snění Proč spíme: Odhalte sílu spánku a snění Matthew Walker

Radši tuto knihu nečtěte, když čekáte miminko nebo už se vám narodilo, protože určitě nebudete spát dostatečně... Jinak velmi zajímavé čtení, jaký vliv má spánek na naše zdraví a dokonce i na výsledek učení se novým věcem.

06.04.2022 4 z 5

Krysař Krysař Viktor Dyk

Připomněla jsem si děj knihy, kterou jsem četla k maturitě. Jednoduchá četba, jasný děj.

12.01.2021 3 z 5

Muž v hnědém obleku Muž v hnědém obleku Agatha Christie

Titul od oceňované autorky. Opravdu dlouho mi trvalo než jsem se do knihy začetla, občas jsem měla problém se soustředit, musela jsem si znovu pročítat předchozí stránky, abych se zorientovala. Nakonec jsem se začetla a byl to velmi zajímavý příběh.

21.10.2020 3 z 5

Sestřička Sestřička Henry Denker

Porodní asistentka, která nesouhlasí s přístupem některých lékařů, pokračuje ve studiu, aby mohla být samostatná a nemusela se spoléhat pouze na doktora.

Sběratel kůží Sběratel kůží Jeffery Deaver

Dlouho jsem se na tuto knihu těšila, čekala jsem až bude v knihovně k dispozici. Opět jsem ji velmi rychle přečetla, vtáhla mě do děje plného zvratů.

26.08.2020 5 z 5

Čtyři dohody – Kniha moudrosti starých Toltéků Čtyři dohody – Kniha moudrosti starých Toltéků Don Miguel Ruiz (p)

Je potřeba se nad zmíněnými dohodami zamyslet. Proto je nutné mít na četbu klid. Snažím se je aplikovat ve svém životě.

26.08.2020 3 z 5