peeetta peeetta komentáře u knih

Bourneovo ultimátum Bourneovo ultimátum Robert Ludlum

Opět velmi napínavá kniha, plná nečekaných zvratů. Postarší zabiják se snaží vypořádat se s člověkem z minulosti.

31.05.2020 3 z 5

Kdyby Ogden uměl česky Kdyby Ogden uměl česky Ogden Nash

Dlouho jsem nečetla žádné básně, dvojjazyčné básně byly výzva a často se nevidí. Zajímavá stavba veršů, občas jsem se musela od české verze vracet k té anglické, abych si porovnala své překlady.

04.09.2024 5 z 5

Nové šance Nové šance Lilly Lucas

Pěkné zakončení série. Byla jsem vtažena do děje. Leonie a Sam, ač bylo zřejmé, jak vše skončí, krásně se to četlo. Oddychovka. Místo sládkem v pivovaru se stane dočasně chůvou malé Mayi. Splní si své sny - sládek řemeslného piva či Samova vlastní restaurace?

19.08.2024 4 z 5

Nové vyhlídky Nové vyhlídky Lilly Lucas

Dějově navazuje na předchozí díl, rozvíjí příběh o Annie, jak se srovnává s nehodou, několikaměsíčním kómatem a následky. Seznamuje se s Colem, filmovou hvězdou, která byla v druhém díle. Pomáhá jí organizovat Betlémskou hru. Prvotní antipatie se postupně mění v náklonnost.

09.07.2024 4 z 5

Lucemburská zahrada Lucemburská zahrada Michal Ajvaz

Zpočátku jsem u knihy usínala, trvalo mi poměrně dlouho ji přečíst. Vymyšlený jazyk jsem přeskakovala, byly tam zbytečně dlouhé pasáže. Ke konci vše trochu začalo dávat smysl. Tento typ knih mě neoslovuje.

17.06.2024 2 z 5

Temné království Temné království Carmen Bin Ladin

Působivý příběh paní Bin Ládinové. Čekala jsem na zvrat jako v knize Bez dcerky neodejdu, který nepřišel. Hezký popis.

20.06.2023 4 z 5

Svědectví Svědectví Margaret Atwood

Náhodou jsem zjistila, že je pokračování Příběhu služebnice. Zajímavé pokračování příběhu z jiného úhlu pohledu - tety Lydie a dalších dvou postav. Dokresluje to, co bylo v první knize.

01.09.2022 4 z 5

Učebnicový případ Učebnicový případ Jeffery Deaver

Nečekala jsem, že by autor mohl vtěsnat příběh pouze do povídky. Byla jsem překvapená. Velmi strhující v krátké podobě.

14.08.2022 4 z 5

Oko tygra Oko tygra Wilbur Smith

Kniha plná zvratů. Strhující příběh. Nečekala jsem, že téma rybaření mne zaujme. Je pravda, že pak se změnilo na hledání pokladu, ale kniha mne vtáhla do děje.

09.07.2022 4 z 5

Hrnčířovo pole Hrnčířovo pole Ellis Peters (p)

Až při přidávání do výzvy, jsem zjistila, že to není nová kniha, ale jen nové vydání. Kniha z jiného prostředí, celkem čtivá detektivka.

07.07.2022 3 z 5

Oliver Twist Oliver Twist Charles Dickens

Od doby kdy jsem viděla film Rebelové, jsem se chystala si tuto knihu přečíst. Rychle jsem se začetla. Zajímavě napsané, děj graduje, až nečekané zvraty.

06.04.2022 4 z 5

Tajná křížová výprava Tajná křížová výprava Oliver Bowden (p)

Přítel je fanoušek této počítačové hry. Knihu mi doporučil. Krásně se mi četla, přiblížil se mi děj jeho oblíbené hry. Pochopila jsem souvislosti a získala jsem informace týkající se vzniku bratrstva asasínů.

08.01.2022 5 z 5

Saturnin zasahuje Saturnin zasahuje Miroslav Macek

Četla se mi mnohem lépe než první díl. Je to vtipná kniha, plná rčení, jak jsme zvyklí od Zdeňka Jirotky.

08.01.2022 5 z 5

Bloudění ve vysoké trávě Bloudění ve vysoké trávě Helena Longinová

Dlouho jsem v knihovně hledala knihu, která by měla v názvu 21 písmen. Nakonec jsem našla. Zpočátku mi kniha přišla nezajímavá, postrádala jsem tam logiku a návaznost. Postupně s ubývajícími stranami do konce knihy, jsem začala chápat autorčin styl - popis manželské krize mladého páru a jak k ní došlo.

21.09.2021 2 z 5

Vražda na Velký pátek Vražda na Velký pátek Lee Harris (p)

Bývalá jeptiška řeší starou vraždu, připomíná mi to seriál Odložené případy. Velmi čtivé, jednoduše psáno.

26.08.2020 4 z 5

Navždy s láskou Lara Jean Navždy s láskou Lara Jean Jenny Han

Zakončení trilogie se věnuje řešení vztahu po ukončení střední školy a nástup na vysokou. Zůstat spolu nebo ne? Táta si vezme sousedku.

27.04.2020 5 z 5

P.S. Stále Tě miluju P.S. Stále Tě miluju Jenny Han

Navazuje plynule na příběh z prvního dílu. Velmi čtivé, nemohla jsem se odtrhnout. Láska není vůbec jednoduchá natož v dospívání.

27.04.2020 5 z 5

Šifra mistra Leonarda Šifra mistra Leonarda Dan Brown

Krásná kniha. Pochopila jsem lépe všechny detaily, které ve filmu nebyly úplně vysvětlené.

22.03.2020 5 z 5

Bourneův mýtus Bourneův mýtus Robert Ludlum

Spletitá zápletka, dvojití agenti, podfuky. Velmi čtivé až do konce.

22.03.2020 3 z 5

Zdravý nemocný Zdravý nemocný Molière (p)

Dlouho jsem se na tuto Molierovu hru chystala, ale dostala jsem se k ní až díky výzvě. Hra mne nezklamala, Moliere má důsledně propracované postavy, jejich charakter je skrytý již ve jméně postavy.

31.12.2019 4 z 5