pejty pejty komentáře u knih

Císař Nihon-džinu Císař Nihon-džinu John Flanagan

Absolutně to nejlepší co v sérii Hraničářova učně můžeme naleznout. Jako obyčejně je tu spousta napětí a akce a ta závěrečná bitva? Tak ta byla absolutně úžasná. Ale to nejlepší na tomto dílu bylo zařazení japonské kultury do příběhu. Tím to dostalo zcela novou šťávu a bylo to pro mě naprosto úžasné. Nejlepší kniha série.

Halt v nebezpečí Halt v nebezpečí John Flanagan

Nebýt tak slabého začátku, tak bych tuto knihu hodnotil jako to nejlepší co Hraničářův učeň nabízí. Protože jakmile se kniha rozjede střídá jednu napínavou scénu za druhou a to je přesně to co mám rád a navíc scéna, kdy Will s Haltem jdou v lese proti Genovesanům, je asi mojí nejoblíbenější scénou z celé série.

15.01.2016 4 z 5

Králové Clonmelu Králové Clonmelu John Flanagan

Tato kniha je pro mě trochu zklamáním. Úvod byl sice fajn, ale pak už jsem knihu četl jen z povinnosti a moc se u ní nebavil a mnohdy jsem ji měl chuť i odložit a už se k ní nevracet. To putování po Clonmelu mě prostě moc nezaujalo a taky zápletka založená na náboženství není nic pro mě. Společně s Ledovou zemí tvoří tato kniha to nejhorší ze série,i když Ledová země pro mě byla pořád ještě o trochu horší.

15.01.2016 3 z 5

Obléhání Macindawu Obléhání Macindawu John Flanagan

Zdlouhavý úvod z Čaroděje na severu máme za sebou a můžeme se opět kochat výborným napínavým dějem, plným akce, který přináší Obléhání Macindawu. Nechci tuto knihu zařadit jako nejlepší ze série, ale rozhodně je moje nejoblíbenější.

Čaroděj na severu Čaroděj na severu John Flanagan

Jeden z těch slabších dílů, které tato série obsahuje. Čte se to sice opět jedním dechem, ale nemá to takový šmrnc a chybí tomu nějaká větší akce.Úvod knihy sice byl úžasný a moc se mi líbil, ale postupně se děj až moc uklidnil a vlastně ani nebyl dokončen, proto bych tento díl označil spíš, jako takový dlouhý úvod pro další knihu a to nemám moc rád.

15.01.2016 3 z 5

Výkupné za Eraka Výkupné za Eraka John Flanagan

John Flanagan prostě umí. Tentokrát svůj příběh zasadil do pouštního prostředí, které se mi moc zamlouvalo. Navíc Will dostává čím dál tím víc prostoru a asi i proto se mi tato série líbí čím dál tím víc. Kniha mi občas brala dech a často mi vytvořila úsměv na rtech a já se po celou dobu čtení u ní královsky bavil.

Nositelé dubového listu Nositelé dubového listu John Flanagan

Hned po nejslabším dílu série, přichází podle mě skoro to nejlepší co Hraničářův učeň nabízí. Úžasný napínavý děj, Will opět v hlavní roli, spousta akce a hlavně ta poslední pasáž knihy byla absolutně úžasná.

Ledová země Ledová země John Flanagan

Tento díl je asi tím nejslabším dílem celé série, i když je pro celou sérii asi tím nejdůležitějším. Moc se mi zde nelíbil děj, prostředí a hlavně tu byl dán velmi malý prostor Willovi, bez kterého ten příběh pro mě nemá takový šmrnc. Jediná kniha ze série u které jsem se modlil za konec.

15.01.2016 2 z 5

Hořící most Hořící most John Flanagan

Až ve druhém dílu začíná být Hraničářův učeň pro mě opravdu zajímavým. Po celou dobu knihy se tam pořád něco děje, je to velmi napínavé a stejně jako první díl velmi čtivé. U tohoto dílu jsem si uvědomil, že tato série opravdu stojí za přečtení.

Rozvaliny Gorlanu Rozvaliny Gorlanu John Flanagan

Poměrně slušný začátek jedné velmi dobré série. Kniha je psaná velmi čtivým stylem a hned Vás vtáhne do děje, ale na můj vkus jsou Rozvaliny Gorlanu až moc poklidné a je tam jen jedna opravdu napínavá scéna. Ale přesto si myslím, že to stojí za přečtení už jen kvůli dalším dílům série.

15.01.2016 4 z 5

První čarodějovo pravidlo První čarodějovo pravidlo Terry Goodkind

Toto je začátek nejúžasnější fantasy série, jakou jsem zatím četl. Hned od začátku jsem byl vtažen do děje knížky a nemohl jsem ji odložit dokud jsem ji nedočetl do konce. Terry Goodkind vytvořil úžasný svět plný magie, kouzelných bytostí, válek a také tajemství. Na každé stránce jsem odhaloval části tohoto světa a s každou přečtenou stránkou jsem ho měl čím dál tím radši. Nejvíc jsem si však z tohoto světa oblíbil hlavní postavy. Nikdy jsem se v žádné knize nesetkal s tak dokonale zpracovanými hlavními postavami, jako tady. Jejich komplexnost mě neustále udivuje, a když už jsem si myslel, že mě nemůžou ničím překvapit, tak mi dokázali pravý opak. A k tomu všemu je příběh této knihy (potažmo i celé série) neskutečně rozmanitý, bohatý a barvitý, plný napětí a akce. Ale hlavně je to příběh o přátelství, o lásce, o rodině a o lidech. A právě proto si myslím, že tuto knížku a vůbec celý příběh si snad každý čtenář musí zamilovat.

15.01.2016 5 z 5

Lovci Lovci František Kotleta (p)

Sice je to teprve moje druhá přečtená kniha od Kotlety, ale už jsem pochopil, že od něj nemůžu očekávat nic jiného než sex, brutální akci, krev a hlavně plno hlášek. V této knize toho opět bylo plno a já si parádně vychutnával každou stránku.

13.01.2016 5 z 5

Třináct relikvií Třináct relikvií Michael Scott

Příběh v této knize byl velmi dobře vymyšlený, ale bohužel ho autoři nedokázali prodat. Nedokázali totiž k jejich příběhu přiřadit alespoň nějaké zajímavé postavy, které by ho pozvedli a udělali ho čitelným. Postavám totiž chyběl jakýkoli charakter a působili na mě velmi nudným a nezajímavým dojmem. Příběh může být sebelepší, ale když se nemůže opřít o postavy, tak pak jen vyšumí do prázdna a zapomnění. Pro mě tato kniha byla velkým zklamáním a pochybuji, že se ještě někdy podívám na její stránky.

13.01.2016 1 z 5

Vášeň Vášeň Lisa Jane Smith

Určitě nejlepší kniha z této mini-série. Autorka si opravdu to nejlepší nechala na konec. Ale přesto si nezaslouží lepší hodnocení než čistý průměr. Sice se to nečetlo špatně, bylo to svižné, jednoduché a napínavé čtení, ale v konkurenci ostatních fantasy u mě tato série absolutně neobstála.

12.01.2016 3 z 5

Posedlost Posedlost Lisa Jane Smith

Druhý díl Temných vizí je oproti prvnímu mnohem lepší. Je malinko napínavější, trochu akčnější, ale pořád to není kniha, na kterou bych rád vzpomínal.

12.01.2016 2 z 5

Odhalení Odhalení Lisa Jane Smith

Podle mě je to kniha, která když se někomu dostane do ruky, tak jí poměrně rychle přečte. Taky aby ne, je to totiž vcelku čtivé, děj rychle odsýpá a také to není kniha, u které by člověk musel nějak zvlášť přemýšlet. Ale nakonec pár dní potom, co se kniha dočte a odloží, se na ní velmi rychle zapomene, neboť v ní nebylo nic co by stálo za zapamatování. Prostě tuctová kniha, která nijak nepohorší, ale ani nijak zvlášť nenadchne.

12.01.2016 2 z 5

Marťan Marťan Andy Weir

Existuje jen velmi málo knih, které mě oslovili a zaujali tak jako tato. Autor píše velice odlehčenou formou, která kontrastuje s velice napínavým příběhem o přežití. Právě tento kontrast mezi napětím a humorem (možná bych měl spíš napsat s "černým humorem") je to, co na této knize miluji nejvíc. Navíc oceňuji i způsob, jakým autor popisuje techničtější pasáže, neboť i ty mě přišli velmi zajímavé a hlavně srozumitelné, což pro ne zrovna technické typy lidí je dost podstatné (já jsem mezi nimi). No a jako třešnička na dortu je prostředí, kde se děj odehrává. Kam se na Marťana hrabe Robinson se svým opuštěným ostrovem.

Čtení této knihy je naprosto úžasný zážitek, který doporučuji všem čtenářům.

11.01.2016 5 z 5

Lenobiin slib Lenobiin slib Kristin Cast

Další povídka ze světa Školy noci, která je velmi poutavá a s hodně silným koncem. Jediným mínusem je délka knihy, neboť jsem ji měl přečtenou asi za dvě hodiny, což je na můj vkus až příliš krátké.

11.01.2016 4 z 5

Drakova přísaha Drakova přísaha Kristin Cast

Jednoduchý a krátký příběh ze světa Školy noci, který čtenáři zabere asi tři hodiny. Nijak zvlášť nenadchne, ale zároveň člověka nenaštve jeho přečtení, protože je to psané velmi čtivou formou.

11.01.2016 4 z 5

Hvězdná pěchota Hvězdná pěchota Robert A. Heinlein

Od knihy jsem moc nečekal, ale o to větší bylo mé překvapení, když jsem ji četl. Je to čtivé, celou dobu si příběh udržuje obrovské tempo. Také je to plné akce, vtipu a zajímavých myšlenek. Vždy když už jsem myslel, že mě kniha nemá čím překvapit, mě na další stránce spadla čelist a já se nacházel ve čtenářském ráji. Jedna z nejlepších knih co jsem četl za poslední dobu. Vřele doporučuji.

11.01.2016 5 z 5