pepahn pepahn komentáře u knih

Snídaně u Tiffanyho Snídaně u Tiffanyho Truman Capote

Daleko lepší než film. Film je konformní běžné hollywoodské dílko té doby, spíš taková milá konverzační komedie. Kniha je něco víc - je to víc o porozumění mezi dvěma lidmi, které překonává romantickou linii filmu.

28.06.2011 5 z 5

Už zase skáču přes Merde! Už zase skáču přes Merde! Stephen Clarke

Asi je to tím, že jsem tento díl četl jako první, ale je to pro mě to nejlepší z celé série.

19.06.2011 5 z 5

Mladík v Nevadě Mladík v Nevadě C. D. Payne

VI. díl mi přišel lepší než V., který považuju za nejhorší v sérii. Asi je to změnou prostředí a hlavní postavy, ale autor se tady jakoby vrací ke kořenům série, což je rozhodně ku prospěchu věci.

19.06.2011 4 z 5

Julie, demoverze Julie, demoverze Nick Hornby

Zhruba první polovina knihy je skvělá. Hornby v ní činí to, co mu jde nejlépe - popisuje takový ten zdánlivě obyčejný život, pod jehož slupkou se skrývá zajímavý příběh. Druhá polovina (zhruba od té doby, co se objeví Tucker jako hlavní postava) pak už o něco pokulhává, jako by Nick tak nějak nevěděl, jak příběh zakončit. Nicméně pořád velmi dobré.

19.06.2011 4 z 5

A ještě něco... A ještě něco... Eoin Colfer

Ne. Prostě mě to nebavilo. Občas se tam objevily záblesky Adamsova stylu psaní a humoru, ale jinak to bylo o ničem. Dočetl jsem asi do půlky a dál jsem nemohl. Možná někdy jindy.

17.06.2011 2 z 5

Norské dřevo Norské dřevo Haruki Murakami

Moje první a taky nejoblíbenější knížka od Murakamiho. Krystalicky čistý příběh o lásce, smrti a jedné zvláštní písničce od Beatles.

Dodatek: nedívejte se na film, pokud si předtím nepřečtete knížku. Moc toho nepochopíte a utečou vám některé skvělé detaily, scény a rozuzlení některých částí příběhu.

17.06.2011 5 z 5

Nadělat prachy Nadělat prachy Terry Pratchett

Příběhy o Vlahošovi se velice rychle staly mou druhou nejoblíbenější Zeměplošskou franšízou (hned po Elániovi). Prachy jsou sice o něco málo slabší než Pošta, nicméně i zde si Terry drží velice vysoký standart a prostředí Ankh-Morporku jim dodává skvělou dynamiku.

17.06.2011 4 z 5

Malí bohové Malí bohové Terry Pratchett

Jedno z nejlepších děl páně Pratchetta se zabývá tématikou náboženství z jeho poněkud svérázného pohledu, aneb když v něco věříte, tak to existuje. Na což tak trochu doplatí dřív mocný bůh Om, když jediným jeho věřícím zůstane poněkud zpomalený zahradník.

17.06.2011 5 z 5