pepua komentáře u knih
Nedočetl jsem, příběh se nevyvíjel nikterak zajímavě a styl vyprávění psaním blogu dělá z knihy těžko snesitelnou nudu.
Těžko uvěřit, že až takhle špatně napsané sci-fi má tak vysoké hodnocení. Příběh je prostinký a plný nelogičností, děj se dopředu posouvá vyloženě křečovitě. Přečíst knihu mi netrvalo nikterak dlouho, přesto to bylo poměrně utrpení. "Béčko" jak vyšité.
Příběh je určitě fajn a s jeho zakončením problém nemám. Jen vyprávění se občas vleklo a v tu chvíli mi i styl psaní připadal tak nějak průměrný, nudný. Dění v ponorce bylo na úkor ostatních dějových linek zbytečně detailní, kdyby se autor rozepsal víc o dění na Nové Zemi, bylo by mi to milejší. Postava českého fotografa by měla být pro děj i čtenáře jistě zásadní, ale nemohu se zbavit dojmu, že tam vlastně pořádně nezapadá, stejný osud mohl potkat kohokoliv jiného a nebylo by to tak svoji nelogikou do očí bijící. Celkově pohodová oddechovka, jako mladší bych si ji ale užil určitě víc.
Jsem ve třetině. Možná knihu ani nedočtu. Ty krátký věty. Samá tečka. Prý parádní post-apo. To určitě.
Začátek knihy patřičně navnadí, ale pak... zhruba ve třetině se Lumley utrhne ze řetězu a plácá jednu myšlenku na druhou, jakoby se bál, že už další knihu nikdy nenapíše. Vznikla z toho prapodivná míchanice.