Peter74 komentáře u knih
Kniha bola skvelá, ale pre mňa čudná. Krysař vo mne zanechal slabosť človek, ako podľahne osudu temnoty.
Miestami mi pripadalo, akoby som sa ocitol v deji diela. Podľahol Krysařovi.
Ďalšia skvelá kniha od Čapka.
Sice som ju čítal na dvakrát, pomaly a zretelne, hlavne kvôli tomu, aby som ju pochopil. Čapek vystihol chorobnú nemoc vystupujucej vlády politického diania v Európe. Kvôli tomu ju aj zakázali. Smutné ale pravdivé.
Tato knížka ma milo vrátila do detských čias, keď som zbožňoval tento druh literatúry.
Nádherná zbierka básní.
Duben
Veselé jarní přeháňky
na první boží duha nad krajinou
.....
Bola to veľmi nadaná gymnastka.
Patrila a patrí medzi naše najväčšie osobnosti športu.
Skvelé spracovaní knihy.
Namiesto knihy som si zvolil audioformat, keďže ju mám dávnejšie. Príjemné počúvanie o Michelle Obama, jej živote, súkromý, manželovy. Všetko, čo sa okolo nich dialo. Vrelo odporúčam.
Krása české krajiny, přírody dana do veršů. Príjemné čítanie.
Počúval som ju ako audioknihu, vychutnana od začiatku do konca. Harry Hole nemá chybu, pri pátraní po viacerých tajomných vrážd. Svojským spôsobom.
Zábavné čítanie, ktoré ma pobavilo,vrátilo do minulosti, do doby kedy všetko bolo iné, malo svoje vklady a zápory.
Pripomenulo mi to film Pelíšky.
Prostě humor do každého počasí.
Mal som možnosť výberu formy audio či knihu. Vybral som audio, dokonca v češtine. Aj keď je kniha, v niektorých krajinách sveta zakázaná, v rámci určitých popisov, mne sa osobne páčila.
Veľký hold autorovy za toto dielo.
Zvyknem si vychutnávať príjemné knihy, je ich málo, tentokrát sa ňou stala Kritika slov od Čapka. Nechcem veľa písať, ale jasne a zreteľne vystihuje podstatu slov, priamu konzumáciu potreby
ľudskosti. Svojskym štýlom.
Úvod diela ma napínal, navzdory tomu, že som ju chcel odložiť. Nakoniec skončila prečítaná. Nedalo mi vcítenie sa do postáv, a ich vzájomných vzťahov. Osudov.
Napriek tomu, ako sa to skončilo.
Som hrdý, že je v domácej knižnici.
Viem len jedno, pravdu zatajovali predtým aj teraz, čo sa skutočne stalo.
Úžasná kniha o skvelom autori
sci -fi Isaac Asimovi, ktorý nemá v histórii literatúry obdobu.
Som rád, že som mal možnosť si prečítať jeho biografiu, a lepšie spoznať jeho tvorbu.
Skvelá, úžasná kniha, ktorá vo mne vyvolala tajomný, milujúci pocit k literatúre. Ku knihám.
Zosmutnel som pri konci,
ale jedno uvedomil.
Kto niekoho alebo niečo miluje, ten s ním naveky zosta(r)ne.
Pre mňa, a hlavne český národ veľký človek.