Petratra Petratra komentáře u knih

Okolo Irska s lednicí Okolo Irska s lednicí Tony Hawks

Jednoduché ale zábavné a na nic si to nehraje. Pokud máte v sobě aspoň kousek bláznivosti, bude se vám to líbit :)
Jestli někdo z vás znáte podobnou knihu, dejte mi prosím vědět.

31.10.2012 5 z 5

Zavíráme! Zavíráme! Joseph Heller

Mám ráda i Hlavu XXII, ale tato kniha na mě hlavně zapůsobila určitými pasážemi, které jsou i v 21. století až mrazivě trefné a aktuální.

27.10.2012 5 z 5

Nenažraná koza Nenažraná koza Petr Horáček

Příběh vtipný a veselý, ale ilustrace bohužel nejsou úplně můj šálek kávy...

02.10.2024 4 z 5

Mezi vlky Mezi vlky Lucie Korcová

Četlo se mi to poměrně dobře, trochu jsem se ztrácela v postavách a pak je zase nalézala. Ale ten konec... Ouuu.

27.09.2024 4 z 5

Dort pro Fiškuse Dort pro Fiškuse Sven Nordqvist

Aktuálně mezi dětmi v knihovně velmi oblíbené, tak jsem se taky začetla. Veselý milý příběh a krásné ilustrace, opravdu to stojí za to :)

26.09.2024 5 z 5

Co je dobré umět, než půjdeš do školy Co je dobré umět, než půjdeš do školy Magda Garguláková

Hezký výběr dovedností, pěkné ilustrace.

24.09.2024 5 z 5

Nenechte sebou manipulovat Nenechte sebou manipulovat Isabelle Nazare-Aga

Doporučuji skoro neznámou knihu Syndrom lidské přitažlivosti, skvěle doplňuje tematiku - https://www.databazeknih.cz/knihy/syndrom-lidske-pritazlivosti-proc-milujeme-ty-kteri-nam-ublizuji-425978

29.08.2024 5 z 5

Omluvy, které zařveš, se nepočítají Omluvy, které zařveš, se nepočítají David Finch

Po přečtení... Napůl román a napůl trefný popis chování muže s Aspergerem.

16.08.2024 4 z 5

Alchymie sebelásky Alchymie sebelásky Lucie Harnošová

Hezká inspirace jak všemožnými způsoby hledat laskavost, harmonii a dobrý vztah k sobě samé.
___

Žít v sebelásce znamená přijmout na sobě úplně vše, s láskou a laskavostí.
Čím více jsme všímavé a bdělé, tím více spokojenosti a příležitostí nám život přináší.
Největší a hlavní zdroj štěstí a lásky si nosíme samy v sobě.
Aspekty sebelásky - sebedůvěra, sebepéče, sebejistota, sebevědomí, sebepřijetí, sebehodnota, sebesoucit, sebeúcta.

21.04.2024 4 z 5

2. duben - Světový den porozumění autismu
"Tehdy jsem o Aspergerově syndromu věděl jen to, co jsem během let vyslechl od Kristen. Chápal jsem, že jde o poruchu autistického spektra a že lidem s Aspergerem dělá problémy sociální kontakt s ostatními. Dokonce jsem pár lidí s Aspergerem osobně znal - diagnostikované děti i dospělé - a zdálo se, že každý z nich funguje na jiné úrovni: u některých se projevovalo nápadně odlišné chování, zatímco u jiných by běžný člověk jen prohlásil, že mu připadají nesmělí nebo zvláštní.
Jelikož jsem chtěl vědět, jestli je ten internetový kvíz spolehlivý, požádal jsem Kristen - což je patrně nejvíc neaspergerovský člověk, jakého znám, aby si dotazník vyplnila taky. Udělala to a získala osm bodů.
Několik minut jsem si seděl na rukou, kýval se dopředu a dozadu a snažil se zpracovat to, co jsem se právě dozvěděl. Kristen tam trpělivě seděla, dívala se na mě a čekala na mou reakci. Nebyl jsem rozrušený. Nebyl jsem zaskočený. Připadalo mi to ohromující. Přinášelo to katarzi. A dávalo to dokonale smysl. No jistě! Tady se nabízely odpovědi na téměř všechny složité otázky, které mě pronásledovaly už od dětství: Proč je pro mě tak těžké mluvit s lidmi? Proč mi připadá, že vnímám věci a přemýšlím o nich úplně jinak než všichni ostatní? Proč se ty zvuky a věty, které se mi přehrávají v hlavě v nekonečné smyčce, zdají hlasitější a strhávají na sebe větší pozornost než svět okolo mě? Jinými slovy, proč jsem jiný? Panebože, já mám Aspergera!"

02.04.2024 4 z 5

Rozhledny České republiky Rozhledny České republiky Jaroslav Fábera

Tato kniha je nutnost pro milovníky rozhleden ;) Sice asi nezvládnu obejít všechny rozhledny po celé naší republice, i tak mě ta kniha ale těší.

26.03.2024 5 z 5

Třetí rodič Třetí rodič Kamila Petrovská

"Je to "mít rád", na kterém se musí pracovat, živit ho, hýčkat si ho a počítat s tím, že jednou může odejít."
Jsem v pozici bezdětné ženy, které se pomalu blíží čtyřicítka a potkala jsem partnera se dvěmi dětmi. Vlastní dítě spolu už z mnoha důvodů mít nebudeme. Tahle role mě teprve čeká a je pro mě plná otazníků a rozporuplných pocitů. Neznám nikoho takového jako já. Ve svém okolí mám jen dvě ženy v komponovaných rodinách ale ty mají i dítě vlastní.
Tato knížka je velmi užitečná, pomohla mi udělat si v tom všem jasněji a uklidnit mou nejistotu a tápání. Otazníky mám v sobě stále ale už se toho nebojím.

03.06.2022 5 z 5

Pokáčovo zpěvník I. Pokáčovo zpěvník I. Pokáč (p)

Skvělý zpěvník, texty, akordy i noty. Doplněný pěknými ilustracemi. Na konci zpěvníku akordové značky pro kytaru i ukulele. Seznam písní, ke každé písničce několik vět od Pokáče.

07.07.2021 5 z 5

Panda v nesnázích Panda v nesnázích Markéta Lukášková

Pěkná knížka, četlo se to samo.

06.06.2019 5 z 5

Přestaňte být hodní, buďte sami sebou Přestaňte být hodní, buďte sami sebou Thomas d’ Ansembourg

Četlo se mi to trochu zdlouhavě a ztuha, místy mě to nudilo, ale jsou tam dobré myšlenky... Nejvíc mi v hlavě uvízla jen jedna: "Pokud jsme si zakázali být sami sebou, je pravděpodobné, že nevědomky v tom budeme bránit i druhým."

12.02.2019 3 z 5

Slepičí polévka pro duši na rozcestí Slepičí polévka pro duši na rozcestí Jack Canfield

Bohužel jsem nemohla dočíst. Záměr knížky je hezký, ale ten styl je na mě moc americký.

24.02.2017 2 z 5

Matkou ze dne na den Matkou ze dne na den Rowan Coleman

Příjemná oddychová četba, která má i několik vtipných momentů.

19.11.2016 3 z 5

Naučte se říkat ne Naučte se říkat ne Jacqui Marson

Náhodou jsem tu knížku viděla na pultu mezi doporučenými od knihovnic a zaujala mě její obálka :) Není to marný čtení, docela praktický.

22.06.2016 4 z 5

Encyklopedie pohlavního života 7-9 let Encyklopedie pohlavního života 7-9 let Christiane Verdoux

Jsem ráda, že jsem tohle dostala od mámy a mohla to číst už jako dítě, leccos mi to usnadnilo... :-)

22.01.2016 4 z 5

Spánek Spánek Haruki Murakami

vojta5894: Mám ten dojem, že každý si to může pochopit po svém a jinak, že to nemusí být jen jedno pochopení... :-)

15.01.2016 3 z 5