Petronela16 komentáře u knih
Slubny zaciatok ale to je asi tak vsetko!Poslednu tretinu knihy som zvladla len tak-tak ze som preskakovala co som mohla.Priznam sa,ze uz som vzdala aj to,ze chcem vediet kto bol vrahom.Neskutocne ma iritovala hlavna hrdinka, ktora bola cista hlupana.A ked som uz asi 5sty krat citala ze nieco *špitla*tak sa vo mne nieco zlomilo a som si povedala dost.Napriek odhodlaniu docitat vsetky knihy, tak toto bolo nad moje sily.Nikdy viac.Takze moje hodnotenie ako vzdy:skoda casu a penazi!
Trochu z *ineho sudka,* na ake som u tejto autorky zvyknuta.Nebolo to spatne, len sa mi miestami zdali niektore veci prehnane (napr.ako si nasetrila niekolko tisic len vencenim psov,tiez v zavere knihy ma udivoval pristup policajtov pri vysetrovani- detsky vlas je uplne iny ako dospelacky atd)Skratka take trochu absurdity ,preto aj bod dolu,ale velmi *čtive* -neviem najst adekvatne slovenske prirovnanie.Zrejme bude aj pokracovanie knihy ,ako poznam autorku, tak to si nenecham ujst.
Slubny zaciatok vystriedal priemerny a uz aj nudny dej, ktory sa dookola opakoval.Skoda, lebo to vyzeralo slubne, mozno keby to nebolo zbytocne umelo natahovane.
No napodiv ma kniha ,na rozdiel od predoslych autorkinych knih, celkom zaujala.Miestami to bolo uz opakujuce sa , ale tak asi najlepsia kniha, co som od autorky citala.Asi sa mi pacila aj preto, lebo mam rada skotske prostredie, ktore pridava na pochmurnosti.Zaver ma neprekvapil, pripadal mi taky unahleny ako keby uz autorka vycerpala moznosti deja, tak to radsej ukoncila.