petrulka komentáře u knih
V tomhle díle je "přebabováno" :-)) Docela mi chyběl Perin, hodně Mat. Zato přibylo mraky dalších usměrňujících ženštin. Dost mě zaujalo spojení a-shamanů s Aes Sedai. Nebránila bych se rychlejšímu tempu vyprávění.
Pán chaosu mi dal zabrat. Obsahem je převážně politika, nekonečné rozhovory a úvahy, akce velmi pomálu. Závěrečná bitva trochu napraví celkově rozvleklý dojem z knihy. Třetinový objem knihy by nejspíš nic nepokazil.
Dobrý příběh. Znovu bych necítila potřebu tuto knihu číst, ale svého času nelituji. Trošku jsem zírala na závěr příběhu :-)
Pomalu, ale jistě začínám zařazovat mezi nejlepší fantasy, co znám..neuvěřitelně propracovaný svět, v tomto díle se výrazně poodkryje osud Ailenů, Rand hodně překvapí svojí rozhodností, rovněž Mat i Perrin hodně vyzráli. Fascinující Rhuidean, hadí lidé, portály, Cesty...skvělý příběh..
Téma možnosti umělé změny lidské podstaty je nepochybně zajímavé, daleko víc se mi ale líbil náhled do světa autistů, kniha je napsaná se skvělým smyslem pro humor..."všechno jak má být, milorde" nemá chybu :-)
Moc se mi líbily upoutané, doufám, že se to v dalších dílech ještě nějak rozvine. Bezva i scéna zrození Draka a použití rohu. Pořád velmi čtivé, vyloženě mě baví.
Příběh neusíná, zvolna, ale velmi čtivě se stále vyvíjí a graduje. Jordan umí i "kingovskou" stránku, jeho Černý vítr ve mě vyvolal nepopsatelný pocit..něco mezi zhnusením, děsem a fascinací...dobře, že je jen naťuknuto :-).
Za mě jedna z nejlepších Koontzových knih. Víceméně jsem se do ní začetla náhodou, jakože na zkrácení chvil v čekárnách a ejhle, odtrhnout jsem se nemohla. Vynikající zápletka, závěr dechberoucí. Celkově má tahle ne příliš objemná knížka obrovský potenciál. Jak už v rodině Candyho, kdy mě velmi zaujaly a bavily sestry-dvojčata a ani máti nebyla k zahození, tak i Frankovo cestování na neznámé místo s rudými diamanty. Jediné, co mi lehce vadilo, byly chyby v tisku a překlepy.
Jednoznačně nejlepší díl. Jude se stala uvěřitelnou postavou, děj je poměrně akční a uzavření série uspokojivé. Nicméně celkově hodnotím jako podprůměr v žánru.
Po rozpačitém prvním dílu nakonec musím hodnotit jako výbornou sérii. Kdo trpí na víly, užije si jich dosyta. Malé mínusy: za závěr, to bylo trochu moc i na mě a že já vydržím hodně :-D a za zbytečně moc homosexuálních vztahů, transgender to dorazil úplně. Moc křečovitě vpašované do jinak fajn příběhu. Dianu úplně vyškrtnout a hned by to bylo o mnoho lepší.
Rozhodně doporučuji číst až po Nástrojích smrti a Pekelných strojích. Zatímco u Jace s Clary se ještě dá chytnout i bez znalostí Nástrojů, u Jema a Tessy je to skoro nemožné. Další "sem tam" zmínky o inkvizitorovi dají zabrat i tomu, kdo výše jmenované série četl, nicméně již před delší dobou.
Ke knize jako takové. Trvalo mi déle, než mě chytla. To se stalo až ve chvíli, kdy se objeví Mark. Za velmi silné považuji pasáže týkající se víl a hlavně Divokého honu. Cassandra umí tak popsat tu dravou divokost, volnost, tajemný skrytý svět, až člověk zatouží zažít to také. Toť asi celé k mojí max. spokojenosti. Jinak je to takové dětské, jednoduché, předvídatelné, ale přesto hezké čtení a kdo se cítí dobře ve světě lovců stínů, bude spokojen.
Absolutně nejhorší z celé série. Postavy hrozné, děj příšerný, prostě totální tragédie.
Tohle je prostě pohodička. Žádné velké nervy, stres, nervy drásající okamžiky..spíš legrace. Fakt se mi série líbila, je úplně jiná, než jiné v tomto žánru.
Velmi vtipně napsané, zajímavá hlavní zápletka, lehké čtení, pohoda.
Pohádky se mi líbily moc, komentáře Brumbála jsou zajímavé a kdo má prostě tento svět rád, užije si je také.