petvet | Komentáře u knih | Databáze knih

petvet petvet komentáře u knih

Roštěnka Roštěnka Alice Clayton

Nemohu říct, že by mě kniha zklamala, ale také nemohu říct, že mě nějak nadchla... škoda.
První kniha ,,Nabíječ" byla fakt dobrá (vtipná, četla jsem ji jedním dechem)... ale Roštěnku jsem četla několik dní...
Celý příběh dopadl dobře ... ( i pro Clivea ) :-)

Nabíječe jsem hodnotila 5* a této knize dávám jen 3*.

03.05.2015 3 z 5

Harry Potter a Ohnivý pohár Harry Potter a Ohnivý pohár J. K. Rowling (p)

Kniha je o proti ostatním dílům poměrně tlustá. Čtenář se začíná dovídat spoustu dějových souvislostí.
Už to není taková "pohádka pro děti" jako první dva díly..postupně je vše napínavější.Čtenář musí mít oči v pozoru,aby mu něco důležitého neuteklo :) :)
Za mě super kniha-akorát začátek a popis famfrpálového mistrovství bylo na můj vkus trochu zdlouhavé.

16.08.2016 4 z 5

Harry Potter a Tajemná komnata Harry Potter a Tajemná komnata J. K. Rowling (p)

Druhý díl mě opět nezklamal :)
Kniha udržuje čtenáře do poslední chvíle v napětí,takže jsem se od kniha nemohla odtrhnout,dokud ji neprečtu!
Doporučuji.

10.07.2016 5 z 5

Vášnivý sprosťák Vášnivý sprosťák Christina Lauren

První polovinu knihy jsem četla s nucením tak 2 týdny-tu druhou půlku jsem měla dočtenou za 2 hodinky.
Ohraný děj, skoro žádná zápletka u čeho by čtenář alespoň trochu stresoval :) hned od začátku bylo jasné,jak vše dopadne! Ale konec byl krásný :) :)

24.05.2016 4 z 5

Podivné hry Podivné hry Nora Roberts

Když jsem si půjčovala tuto knihu, tak jsem nečekala, že bude vyprávět dva rozdílné příběhy.
První příběh-GABRIELŮV ANDĚL
Hodně nepravděpodobný a naivní příběh. Lehce předvídatelný konec, ale četl se velice rychle.
Líbilo se mi přirovnání: ,,Paříž je jako starší žena, která ještě umí flirtovat" .

Druhý příběh-ZÁVĚŤ A ÚKLADY
Mnohem zábavnější děj,pobavila mě pasáž při čtení závěti. Závěr nebyl tak lehce předvídatelný-taková malá detektivka :)

Celkově k celé knize-jde o průměrný slaďák s dobrým nápadem.

09.05.2016 3 z 5

Zakázaná přitažlivost Zakázaná přitažlivost Kateřina Petrusová

Super kniha! Další úžasný díl od úžasné spisovatelky, který se opět vydařil. Děj má spád, nenudí, udržuje čtenáře v napětí, jsou tam sympatické hlavní postavy (a hlavně Henry se zajímavou minulostí...).
Líbí se mi, jak se střídá vyprávění (pohledy) Emily a Henryho.
Za sebe doporučuji! Dávám 4*!!

26.04.2016 4 z 5

Zmrzlinové sedmé nebe Zmrzlinové sedmé nebe Abby Clements

Úžasná kniha :) moc hezky napsaná (Anna i Imogen byly sympatické-každá zažívala svůj příběh. Nejdříve změny, zklamání a nakonec láska).
Jsem rada, že vše dopadlo tak dobře.
Knihu od Abby Clements jsem četla poprvé, ale rozhodně jich bude více!

PS: Pozor, kniha je jedna velká "prodejna na sladkosti" ! A ty zmrzliny... :D mňam

03.04.2016 5 z 5

Petr a Lucie Petr a Lucie Romain Rolland

Dávám tři hvězdičky, protože nemám ráda smutné konce..
Ale doporučuji k četbě k maturitě-o knize se dá dobře vyprávět a není to hlavně "tlustá bichle" :)

26.03.2016 3 z 5

Návod na přežití pro ženu Návod na přežití pro ženu Igor Bukovský

Zajímavá kniha,která seznamuje čtenářku o spoustě důležitých věcech.
Dala bych plný počet hvězdiček,ale některé údaje nejsou 100% a v dietních plánech jsou menší chyby.
Ale naučné počtení ;)

24.01.2016 4 z 5

Luz María Luz María Delia Fiallo

Krásný romantický příběh - telenovelu jsem jako TV seriál milovala. Nedávno jsem z nostalgie zkoukla celou televizní sérii a pak si koupila i knihu. Je to oddechová kniha, čtivá - akorát oproti seriálu dost "ořezaná" - kdybych předtím neviděla tv podobu, tak bych se ztrácela. Chyběl mi tam popis dost důležitých okamžiků, které tam byly přeskočeny a jen se na ně navazalo..Ale i tak si kniha zaslouží kladné hodnocení! :) a doporučuji.

29.11.2015 4 z 5

Encyklopedie moderních letadel Encyklopedie moderních letadel Jim Winchestr

Spoustu zajímavých informací o letectví k přečtení (i pro holku..) :)

29.11.2015 4 z 5

Milenec Milenec Robin Schone

Knihy autorky R.Schoneové jsou všechny ve směs podobné - příběh z 19.století, nějak poznamenané a nešťastné hlavní postavy - smutek léčí sexem (milostné scény jsou sepsány tak, že čtenáře nepobuřují, i když je vše detailně popisováno), celá kniha je detektivka, která vás nutí příběh počíst :) konec stojí ale za to :) doporučuji

14.11.2015 4 z 5

Očarovaná Očarovaná Sylvia Day

Nechce se mi ani věřit, že ta stejná autorka napsala i super sérii Crossfire, ale tohle? Jedním slovem - KATASTROFA (a to vydržím fakt hodně - odpad!)

16.10.2015

Odhalení Odhalení Jodi Ellen Malpas

Docela zajímavá kniha :) Poprvé, když jsem si přečetla, že je Jessiemu 21let, tak jsem chtěla knihu odložit - těšila jsem se vyspělého muže, ne na cucáka :D Ale pak si postupně na věku přidával - stále jsem ale v napětí, kolik mu vlastně bude??
Také nevím, co mám čekat od jeho "kamarádky" Sarah (že by druhá Mrs.Robinson ?)
No,jsem zvědavá na další díly :)

29.08.2015 4 z 5

Neslušný návrh Neslušný návrh Emma Wildes

Prvních pár stran mi trvalo, než jsem se do knihy začetla - ale pak musím říct, že mě děj uchvátil. Kniha se četla jedním dechem.Líbilo se mi, že se tam popisovaly dva milostné příběhy. Jedna z těch lepších erotických a historických románů (kam se na to hrabe Sedm let hříchů nebo Nemravné hrátky). KNIHU DOPORUČUJI :)

24.08.2015 5 z 5

Otrokyně Otrokyně Lisa Jane Smith

Druhý díl mě zaujal mnohem více než ten první.Co se týče hlavní hrdinky-pořád jsem se s ní moc nesžila,přijde mi naivní a kolikrát jsem nechápala její chování...
Kniha je z roku 1992-takže mě to občas nutí k smíchu,když píší o tom,že mají holky luxusně vybavené pokoje s videorekordérem,magneťákem,apod :) Mám radši novodobé knihy.
Jinak se děj zajímavě rozvíjí-hlavně ke konci to bylo napínavé,takže hned pokračuji 3.dílem ;)

05.08.2015 3 z 5

Nezkrotná Nezkrotná Sylvia Day

Třetí díl série Crossfire byl podle mě o něco slabší než první dva díly. Celkem se nic nového neudálo,kromě rychlé svatby Evy a Gideona.
Jsem zvědavá, čím mě zaujme 4.díl :)

Co se týče knihy-psaní autorky je mi blízké,knížky se dobře a rychle čtou,nejsou tam žádné zapeklité situace,které by čtenář nepochopil. Hlavní postavy jsou mi sympatické, oblíbila jsem si vedlejší postavu Caryho (...kamarád,který by se hodil i mně) :)
Zatím mě série nezklamala.

02.08.2015 4 z 5

Kočovná nevěstka Kočovná nevěstka Iny Lorentz

Kniha mě fakt dostala-poutavý příběh městské dívky Marie,která se dostala do spárů hnusných ničemů,přežila znásilnění,trest a vyhnání z města,5 let kočování jako nevěstka.Hlavní hrdinka si toho tolik vytrpěla,že opravdu byla HRDINOU a divím se,že to všechno ve zdraví přežila. První díl končí dobře-Marie se dočká trestu pro zapřičinitele jejího neštěstí...
Zajímavé bylo,že do příběhu vložila autorka i střípky z historie-1415 a upálení mistra J.Husa-doba to musela být otřesná!
Dala bych pět hvězdiček,ale jelikož byly některé pasáže dost zdlouhavé,tak dávám 4*.

13.06.2015 4 z 5

Maková panenka a motýl Emanuel Maková panenka a motýl Emanuel Václav Čtvrtek (p)

Krásná kniha, moje srdcovka z dětství :-)
Doporučuji.

04.05.2015 4 z 5

Víla Amálka Víla Amálka Václav Čtvrtek (p)

Kniha se čte pěkně :-) Děti v MŠ ji mají moc rádi, na pět hvězdiček to není, tak dávám 4*.
TV seriál je lepší ;-)

04.05.2015 4 z 5