Placi komentáře u knih
FF jsou marvelovskou klasikou. Ze začátku mě tento kus moc nebavil, ale je třeba vytrvat a příběhu přijdete na chuť. Když odbočím - škoda, že se nejspíš nedočkáme zapojení této čtveřice do filmového univerza Marvelu, které v dnešní době neuvěřitelně šlape.
V tomto příběhu nemáte jednoho Hulka, ale rovnou celou řadu štěpení Bruceovi osobnosti, takže si můžete vychutnat několik jeho osobností. Za mě super!
Pěkný příběh, čtení tohoto kousku mě bavilo. Líbila se mi Capova výprava do Británie.
Skvělá kniha! Příběh "Šťastné narozeniny" byl vynikající. Spider-man je odmalička moje nejoblíbenější kreslená/seriálová/filmová/akční postava, takže tady je moje hodnocení naprosto jednoznačné - super!
Mé první setkání s Indianou mimo filmové plátno. Nemá to takové kouzlo, jako mladý Harrison Ford, ale to se dalo očekávat. Jedná se o takovou menší příjemnou jednohubku, i když se neubráním dojmu, že by si Indy zasloužil kvalitnější zpracování, v tomhle případě, co do kresby i do scénáře.
Knižní pokračování Jitčiných trampot s kluky, rodinou a z praxí v nemocnici. Historky z této části nejsou součástí filmového zpracování, které mám od dětství moc rád, takže jsem si jejich pročítání užil. Ruku na srdce, kdo z nás to měl v pubertě lehké :)
Několik autentických životních příběhů českých kluků, kteří si za druhé světové války prošli severoafrickou a blízkovýchodní anabází, včetně strastiplné cesty ke vznikající československé jednotce na Blízkém Východě. Velice zajímavá součást naší vojenské historie v podobě osobních svědectví vojáků, kteří daleko od domova bojovali za svobodu své vlasti.
Sbírka krátkých básní, které vznikaly v době sílícího národního uvědomění a obrození, a které odrážely autorův obdiv k folklóru a folklórní tvorbě, nejdříve ruské a o 10 let později také české.
Námětem se staly básně lidové slovesnosti a výsledkem je oslava ruské a české přírody a povahy. O téměř dvě století později se stále jedná o krásné básně, ale přeci jen to není úplně můj šálek čaje.
Drama proslavené veleslavným muzikálovým filmem. Zde se tedy nezpívá. Vrchlický do prostředí romantických kulis Karlštejna zasadil příběh o lásce a odhodlání. Film je zkrátka působivější.
Přečteno v rámci čtenářské výzvy.
Vím, že nejsem cílová skupina, ale tohle mě prostě ubíjelo. Snažil jsem se zbavit veškerých předsudků a hodnotit čistě příběh a styl psaní. Asi se všichni shodneme, že E. L. James není druhý Hemingway, Fitzgerald nebo Dickens, ale proboha... U podobné literatury zkrátka není potřeba vytříbeného stylu, ale moje oči a mozek přesto celou dobu krvácely. Jestli ještě někdy v životě někde přečtu větu o tom, jak knižní hrdina cítil tlak v kalhotách, tlačilo ho v kalhotách nebo se opět ozýval jeho rozkrok svým tlakem, tak asi někoho zabiju! Nejvíc mě pak pan dokonalý miliardář a alfa samec rozesmál svým tvrzením, že on se nemiluje, on šuká. Přitom to ve většině knihy dělá jako holka a neustále se zaobírá svými holčičími city. Je zkrátka vidět, že to psala ženská.
Víc už ne, díky!
Seriálovou podobu Četnických humoresek miluji. Hlavní postavy snad ani nejde nemít v oblibě. Karel Arazím a Bedřich Jarý excelují ve svých životních trampotách.
Knihu jsem si dokázal užít, protože jsem si v hlavě promítal obrazy z oblíbeného seriálu. Podstatná část zde byla vynechána, i když chápu, že sem nejde přepsat vše z obrazovky, už kvůli rozsahu, musím říci bohužel.
I tak jsem se u knihy bavil a znovu si připomněl všechny příběhy, což je pro mě ve výsledku největší plus.
Naopak mi velmi vadilo množství hrubek. Korektura moc důkladně provedena nebyla.
Četl jsem ke státnicím a dnes jsem je udělal. Kniha je dobře strukturovaná a přehledná. Určitě mi pomohla.
Mé první komiksové setkání se Samem Wilsonem. Příběh svižně ubíhal a já se rozhodně nenudil, až jsem byl opravdu příjemně překvapen. O Samově minulosti jsem vůbec nevěděl, to bylo mé první zjištění. Nevěděl jsem, že je Sam sociální pracovník, to bylo mé druhé zjištění. Také jsem netušil, že se o Samovi ví, že je Falcon, což mě překvapilo. Sečteno, podtrženo, moc jsem toho o Samovi nevěděl a o to víc jsem rád za tento komiks.
Perfektní kniha pro každého velkého fanouška kopané. Pan Bosák má vyprávěcí talent nejen v přímém přenosu, ale také v psané formě, takže se nejen dočtete o samotných zápasech šampionátu, ale také o nejrůznějších zajímavostech okolo jedné z největších sportovních akcí. Humor zde samozřejmě nesmí chybět.
Moc krásná kresba a parádní příběh, který svižně ubíhal. Jim Hammond hledající své vlastní lidství, které v něm rozhodně svým způsobem je a zároveň příběh velkého přátelství dvou ohnivých mužů. Za mě 5*!
Záhadu Edwina Drooda jsem si koupil ještě na prvním stupni základní školy. Předem jsem věděl, že jde o nedokončenou detektivku, za což jsem se později proklínal. Rád bych věděl, jak měl původně příběh dopadnout. Řada autorů zakončila děj po svém, ale zamýšlené Dickensovo vyvrcholení kriminálního příběhu se již nikdy nedozvíme.
Super příběh, psychologie postavy Hala Jordana se mi moc líbila. Na konci knihy klasicky "old school" číslo s Green Lanternem.
Epická sága, která svedla dohromady celou plejádu kladných i záporných hrdinů DC Comics Univerza, aby zachránili celý časoprostor a možná i něco víc.
Krásná kresba a logický a přehledný děj. Příběh se částečně shoduje s nedávno natočeným "Mužem z oceli".
Skvělý detektivní příběh s napínavým dějem a úžasnou kresbou.