potesenicist potesenicist komentáře u knih

Gerda: Příběh moře a odvahy Gerda: Příběh moře a odvahy Adrián Macho

Jediné co je hezké na této knize jsou obrázky. Naštěstí jsem se poučila u první dílu a druhý pročetla v knihkupectví před koupením. Ušetřila jsem.

29.08.2023 1 z 5

Ela a noční světýlka Ela a noční světýlka Lucy Fleming

Krásný příběh o handikepu, laskavosti a pomoci. Mladší dcerka knihu miluje.

28.08.2023 5 z 5

Já a pan Hněv Já a pan Hněv Iryna Zelyk

O paní Iryně jsem slyšela od švagrové a měla větší očekávání. Chtěla jsem nejdříve zkusit jednu knihu a asi jsem si nevybrala dobře. Přístup k emocím mám stejný jako autorka, ale čekala jsem lepší pojmutí tématu. Moc se mi jí nechce číst znovu.

Mega mamutice Matylda Mega mamutice Matylda Kim Hillyard

Zklamalo mě malé množství textu. Sdělení příběhu pěkné, hondě jsme si o tom nad knihou s dcerama povídaly, takže jako příležitost si popovídat o depresi dobrá, ale musela jsem si s tím hodně poradit sama a téma jim vnutit, protože samy k tomu neměly další dotazy a chtěly od toho jít rychle dál.
Pro šikovné rodiče dobrý začátek.

27.08.2023 3 z 5

O zebře, která nechtěla chodit do školy O zebře, která nechtěla chodit do školy Christine Beigel

27.08.2023

O vlkovi, který moc rád mlsal sladkosti O vlkovi, který moc rád mlsal sladkosti Christine Beigel

Na tuhle jsem se těšila, mlsání doma řešíme hodně, ale sdělení knihy, těžké zklamání.

27.08.2023 1 z 5

O kravičce, která chtěla zhasnout měsíc O kravičce, která chtěla zhasnout měsíc Christine Beigel

O hrochovi, který měl škytavku O hrochovi, který měl škytavku Christine Beigel

27.08.2023 1 z 5

O chameleonovi, který hledal svou maminku O chameleonovi, který hledal svou maminku Christine Beigel

Krásné ilustrace, příběh hezký. Na základě této jsem koupila další díly a velké zklamaní.

27.08.2023 4 z 5

O žirafě, která se nechtěla mýt O žirafě, která se nechtěla mýt Christine Beigel

27.08.2023 2 z 5

Barvy Barvy Hervé Tullet

V období 2let mladší dcera nechtěla jinou knihu, čarování jí bavilo.

27.08.2023 4 z 5

Ó, ó, ó, vajíčko! Ó, ó, ó, vajíčko! Ester Stará

U nás doma obrovský úspěch. Dcery se k ní často vrací, jedna z oblíbených knih. Ilustrace krásné, příběh pěkný.

UPDATE: dnes řekla starší dcera ve školce, proč je ten pán špek. Určitě to má z této knihy, velmi nepříjemná situace.

27.08.2023 5 z 5

Pohozené kšandy kamaráda Standy Pohozené kšandy kamaráda Standy Dagmar Kýrová

Čekala jsem něco jiného, básničky se někdy ani nerýmují.

03.08.2024 2 z 5

Chci být hasičem Chci být hasičem Quentin Gréban

obrázky krásné, ale příběh zas tak ne - spoustu toho pokazí ale náprava žádná.

03.08.2024 2 z 5

Krabička Krabička Isabella Paglia

Krásný, klidný příběh, neteř je dost plachá a velmi se s knihou ztotožnila.

02.04.2024 5 z 5

Buddhovy pohádky na dobrou noc Buddhovy pohádky na dobrou noc Nagaraja Dharmachari

Před spaním vhodné pohádky, líbí se mi meditace na konci, ale máme doma lepší knihy.

02.04.2024 3 z 5

Šmoulové: Cesta do Zakázaného lesa Šmoulové: Cesta do Zakázaného lesa Stacey Harman

Velmi stručná kniha, ale vhodná na první čtení.

Místečka Místečka Jana Renner

Mě se líbila, ale dcery jí odmítly dočíst, vůbec je nebavila.

Netopýr Warren: Vzhůru nohama! Netopýr Warren: Vzhůru nohama! Jaromír Štejnar

Krásný příběh, ale kniha není dobře vyrobená, rozlepuje se.

02.04.2024 4 z 5

Ahoj, strachu! Ahoj, strachu! Iryna Zelyk

U nás do přečtení žádné strachy nebyly, ale od té doby se starší dcera bojí strašidel. Rodičům, kteří zatím žádný strach s dětmi neřeší, nedoporučuji.

27.11.2023 1 z 5