pravnik pravnik komentáře u knih

Červenka Červenka Jo Nesbø

Souhlas s tím, co píší recenzenti níže. Z počátku těžký začátek. Kombinace dvou paralelních příběhů to ztěžuje. Nicméně následně to nabírá spád a je to čím dál napínavější.

08.09.2017

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Za začátku zaujme zajímavý styl psaní. Posléze to začíná obtěžovat. První polovina dobrá a pak už to jde z kopce. Zápletka nijak zajímavá. Zakončení průměrné.

07.08.2017 2 z 5

Inovátoři Inovátoři Walter Isaacson

Historie vývoje počítačů, software a internetu. Hodně informací a jmen.

07.08.2017 3 z 5

Nulté číslo Nulté číslo Umberto Eco

Krátký příběh o novinářské redakci. Novináři se snaží odhalit konspiraci o Musollinim. Asi nejhorší kniha od Eca, kterou jsem četl.

07.08.2017 2 z 5

Gottland Gottland Mariusz Szczygieł

Zajímavé čtení o historii naší země a o postojích lidí. Obsahuje řadu pozoruhodných informací o životě lidí v Čechách. V podstatě jde o shrnutí životních událostí (životopisů) několika lidí - podnikatel Baťa, herečka Baarová, sochař Švec, scénárista Procházka, spisovatel Fabián, doktorka Moserová, zpěvačka Kubišová - a na nich je ilustrována historie a absurdita režimů v Čechách za poslední století.

07.08.2017 3 z 5

Kafka: Rané roky Kafka: Rané roky Reiner Stach

Výborné, i když náročné čtení. Popisuje období, ve kterém Kafka žil: 1883-1911. Proměnu Prahy. Politické poměry. Kamarády Kafky a osoby, které měly na něj vliv. Židovství v Praze. Konečně i cestování a jeho zážitky z cest.

17.07.2017 4 z 5

Lovec králíků Lovec králíků Lars Kepler

Dobře napsané, nicméně předchozí kusy od Keplera byly výrazně lepší a napínavější. Nepochopitelná je zápletka s teroristy. Ke konci ztrácí dech.

16.05.2017 3 z 5

Pirátska odysea Pirátska odysea Michael Crichton

Čteno v angličtině. Dobře napsané a zábavné čtení

02.04.2017 3 z 5

Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

První keplerovská detektivka. Absolutní bomba.

02.04.2017 5 z 5

Ruka Fátimy Ruka Fátimy Ildefonso Falcones

Pěkný a zároveň román ze středověku popisující boje Maurů a křesťanů v Andalusii

02.04.2017 4 z 5

Miloš Havel - český filmový magnát Miloš Havel - český filmový magnát Krystyna Wanatowiczová

Neuvěřitelně dobře čtivá kniha, i když to není román. Je zajímavé, jak dobře lze postavit životopis člověka na základě širokého spektra informací z řad jeho blízkých osob a výpovědi svědků doby a také na základě korespondence.

30.03.2017