Predator3313 komentáře u knih
No, kniha se čte rychle, což je štěstí protože i těch pár hodin byla ztráta času.
Není to sice nejhorší kniha co jsem četl, a chvílemi jsem se i bavil.
Ale pointa bídná, dej ubohý, popis boje...což je asi půlka knihy ...taky slabota.
Finální souboj nuda.
Ale hlavní hrdina, ten to teprve zabil
Na jednu stranu fetka co čeká na smrt, ale pak najedhou má známé všude možně, dávají mu zdarma nejnovější zbraně a vybavení. Navíc se vším umí zacházet, lodě, všemožné zbraně, vrtulníky atd atd.
Navíc se chová jako totální blb, což vždy konci přestřelkou, která vždy konci tím že omdlí,a následně je zajat a následně uteče...furt dokola.
Nevadí mu dostat dávky do břicha ale stěžuje si na modřiny? Prostě katastrofa.
Pro mě neočekávaně jasně nelepší díl série.
Nakonec se asi potvrdilo, že mi Eliáš prostě nesedl a když nebyl v ději přítomen bylo to lepší.
Po třetím dílu jsem se obával, ale opravdu skvělá kniha o osudu lidstva a nultém zákonu, o kterém jsem do teď neměl ani tušení.
Trochu jsem se obával, že dlouhé období mezi napsáním druhého a třetího dílu bude mít vliv na kvalitu díla a bohužel myslím že to tak dopadlo.
Celkově kniha nebyla špatná a myšlenky byly dobré. Téma kolonizace se mi líbilo.
Bohužel se mi zdálo, že Asimov nevěděl jak začít takže začátek je vlastně kopie předchozích dílů. Problematika 3 zákonů robotiky je jasným hlavním tématem knihy, nicméně kdyby se ty debaty zkrátili o 100 stran, asi by to knize prospělo.
Takže porad kvalitní kniha nicméně zábavná výrazně méně než předchozí díly a mám trochu obavy z posledního dílu
Dá se říct, že vše co mi v prvním díle chybělo, tady už bylo.
Sice mi Eliáš pořád není nějak extra sympatický, nicméně se konečně chová jako detektiv. Nerozhazuje nepotvrzené teorie na všechny strany, ale postupně sbírá střípky informací, až mu vykreslí celou skutečnost.
Kombinace psychiky Solarianů a pozemšťana je velmi povedená a vytváří zajímavé situace. Když se k tomu přidá robot s Aurory a vrah, který nehodlá skončit u jedné vraždy, tak ve výsledku je to bezva jízda :)
Kniha vypadá fakt dobře, sice jsem toho zatím moc neupekl, a co jsem se snažil moc nešlo...ale mam pocit že to nebude knihou :D
Druhý díl mě už tak moc nebavil.
Rozhodně byl nápad zase zajímavý, prostředí 15. století, nutnost vrátit postavy do původního "postavení" atd.
ale výsledek nebyl podle mě tak dobrý, jak mohl být.
Knihy jako tahle mě vždy přivede k otázce, proč někdo dělá hlavní hrdiny 12-13ti leté děti. Zákonitě to dle mě vede k situacím, kdy se prostě chovají moc dospěle.
Nečekal jsem od toho mnoho, ale kniha se četla překvapivě dobře.
Žádné terno, ale rozhodně to předčilo očekávání!
Není to špatné, nicméně je to tak trochu moc poučné :D
Hodně jmen, dat atd. Mě osobně to nevadilo, ale nebylo to tak zábavné jako Osada havranů atd.
Lepší než třetí díl, horší než první dva.
Díky bohu se děj zase trochu točí kolem monolitů.
Popis budoucnosti mě celkem bavil.
Na konci jsem čekal trochu něco divočejšího.
Slabé 4*
Krátké ale dobré :)
Krásně nastíněné, co se stane s lidskou kulturou, když se vytváří několik století paralélně.
Krabi byli taky zajímavý, takže za mě 5*
Taková trochu jednoduchá záležitost, která neurazí a nenudí.
Dá se říct, že to vzal autor hodně zeširoka a probírá dost věcí kolem, takže děj rychle uteče.
Kniha nebyla špatná.
Nicméně proti předchozím dílům bych řekl že to byla trochu nuda.
Při čtení prvního dílu jsem byl vtažen do děje mistrovským způsobem.
I druhý díl mě značně citové zasáhl, i když tam bylo trochu moc blbosti. Ale v tomto případě mi přišel den takový lineární, roztažený...jako by autor nevěděl kam se vydat. Trochu jsem se těšil konce, nakonec byl ale řekněme přiměřený, i když žádné terno to taky nebylo.
Ale celkově pořád dobrá kniha, která má nevýhodu že ji předcházela nedostižná vteřina poté.
Do čtení se mi moc nechtělo, protože první díl byl podle mě luxusní a tedy jsem očekával snížení kvalit, což se také potvrdilo. Nicméně i tak to byla dobrá kniha, která na mě působila až moc reálně a i nějaký čas po dočtení jsem uvažoval, coby kdyby....
(SPOILER) Byl jsem na tento kousek hodně zvědavý, jelikož hodně lidí ho považovalo za nejlepší gamebook. Takže když konečně bylo k mání druhé vydání šel jsem do toho.
Výsledek je docela dobrý. Styl psaní ala parodie je fakt suprovní, příběh i postavy taky dobré. řekl bych, že souboje tu byly někdy spíš až na škodu ( modrý něco jako chlap to jsem musel švindlovat jinak bych se dal asi nikdy nedostal) a taky bez toho lesa bych se obešel. Konec je vymyšlený taky dobře, přesněji řečeno konců je tady mnoho, ale jen jeden končí něčím malým, žlutým a kulatým :)
Super kniha pro moderní pěstování bez chemie a v souladu s přírodou.
(SPOILER) První polovina knihy mě opravdu chytla.
I když to že všichni aktéři bezhlavě naskáčou do pochybné krabice a nechají se šoupnout 66 milionu lez zpět bylo trochu málo uvěřitelné. Nicméně bylo vidět že auto se v dinosaurech vyzná a proto to působilo autenticky.
Poslední třetina knihy už mě tak moc nebavila. Zbytečně moc záhad. Šiblý profesor ok, ale borci co chtějí cestovat do minulosti a něco těžit, navíc když většina se ani nevrátí a do toho neznámá vyspělá civilizace, kterou se v současnosti "někdo" snaží udržet v tajnosti, a daří se mu to i když důkazů na vykopávkách jsou doslova kamiony...bez toho bych se obešel.
Nicméně popis a obrázky dinosaurů, kteří se v knize objevili, taky chronologicky seřazené důležité informace ohledně objevu kráteru atd. to se mi moc líbilo.
(SPOILER) Stejně jako v Odplatě, trvalo docela dlouho, než se vůbec objevil nějaký vetřelec, tady mi to ale nevadilo. Dokonce bych řekl, že bych se nebránil knize, kde by našli jen starou lod a vetřelci tam vůbec nemuseli být :D asi mi sedl styl vyprávění.
Nicméně ke konci jsem si říkal, že snad to nedopadne tak, že přežije jen Rebeka, protože to by bylo až moc čitelné a spojitelné s filmem. No takže jsem byl vlastně spokojen. Trochu mi vadí, že všechny 3 knihy končí tak nějak neurčitě ..vždy někdo někam odletí a tot vše. Ale celkově bavilo a dobře se četlo, asi nejlepší s tech 3 dilu.
Tak po předchozím díle, který byl zklamání došlo k velkému zlepšení.
Celkově téma víc typické pro Clarka, hodně popisu nových objevů a i Sparta mi nebyla moc protivná :D takže fajn, jdu na další díl.
Předchozí knihy se Spartou nebyly špatné, tady jsem měl ale se čtením problém. Asi v polovině mě knižka totalně přestala bavit, a až asi po měsíci jsem se k ni zase odhodlal. Přišlo mi, že přibylo částí které u knih nesnáším, zmateného matlání a žvatlání kde hlavní hrdina je mimo a autor se pokouší sledovat jeho myšlenkové pochody, to mi dokáže znechutit celou knižku. Když došlo na popis Jupiteru, tak to byl zase Clarke jak ho znám, takže konec knižky byl fajn. Ale celkově slabé a do dalšího dílu půjdu s doufáním, že bude lepší.
Další díl série Sparta, se tentokrát odehrává z většiny na Marsu, kde Ellen vyšetřuje krádež plakety a s tím související vraždy. Za vším opět stojí organizace dříve zastřešující i SPARTU. Tentokrát musím říct, že se mi víc líbil děj ohledně Blacka. Narozdíl od Ellen není super vylepšený, a přesto všecko zmákne.