Predator3313 Predator3313 komentáře u knih

Malström Malström Arthur Charles Clarke

Hodně se mi líbí, že celkový děj celé série, ohledně hledání pravdy o projektu SPARTA je v každé knize doplněn o nějaký případ, který Linda musí řešit jako Inspektorka. Tentokrát se z Venuše přesune na Měsíc, kde vyšetřuje nehodu kabiny pro dopravu mezi Měsíce a okolními stanicemi.
Ačkoli nejsem fanda detektivek, když jsou umístěny na cizí planety, případně měsíce, tak mě to celkem baví :D

19.07.2020 5 z 5

Protože je nás mnoho Protože je nás mnoho Dennis E. Taylor

Podle mě skvělé pokračování. Na začátku jsem si říkal, super že je na konci rodokmen. Postupně se ukázalo, že nemá smysl všechny Boby sledovat, takže jsem to přestal řešit a spíš jsem se soustředil na jednotlivé kolonie. Kterých značně přibylo a na rozdíl od jedničky se tady víc začínají projevovat Druzí. Každopádně mě kniha bavila stejně jako první díl a jdu hned na trojku.

22.05.2020 5 z 5

Děti Prstence Děti Prstence Larry Niven

Pro mě celkem překvapivě lepší než předchozí dva díly. Hodně mě to bavilo, až na posledních 50 stran, kdy zase došlo na honičku protektorů přes přenosné disky, což je nudné dle mého názoru. Nicméně konec je taky dobrý, takže v pohodě. Za mě 4*

03.05.2019 4 z 5

Prstenec Prstenec Larry Niven

Po neutronové hvězdě jsem se nemohl dočkat, až si přečtu prstenec.
Musím říct že jsem nebyl zklamaný. Bavil mě pohled na různé problémy z pohledu lidí, kzinta a loutkaře. Teším se, co přijde v dalších dílech a jestli autor udrží kvalitu. Dávám plných 5*

21.02.2019 5 z 5

Hellstromův úl Hellstromův úl Frank Herbert

Komentář obsahuje spojlery.
Tak, začal bych anotací - Nevím kdo to psal, ale asi nikdy v životě jsem ještě nečetl popis knihy, který je tak mimo :D
Pokud vím, těžko by se dalo říct, že Projekt 40 byl Hellstromův, rozhodně se netýkal pokusů s chováním hmyzu. Hellstrom rozhodně nebudoval úl...no nemohl jsme si pomoci a nenapsat to, protože kvůli tomu jsem od knihy čekal trochu něco jiného.
Každopádně nápad je to superní, popis úlu se mi taky celkem líbí, i když nebyl nějak moc detailní. Bohužel kniha mě nedokázala plně vtáhnout do děje, nejspíš proto, že chyběl kladný hrdina. Většinu knihy sledujeme děj s pohledu Hellstroma nebo lidí z Agentury, kteří se ale ztrácejí nebo umírají. S tohoto pohledu mě nejvíc bavil konec nikdy a útěk z úlu, to mělo spád a přečetl jsem to jedním dechem. Bohužel konec knihy mě taky zklamal, čekal jsem spíš vnitřní rozpory v úlu který ho rozloží vnitřně, protože nakonec přece jen lidé a hmyz, jsou hodně rozliční tvorové.
Tak či onak, nebylo to vůbec špatné čtení, jakožto první kniha co jsem četl od Herberta to jistě nebude moje poslední. Dávám pěkné 4*

16.12.2018 4 z 5

Prehistorie Prehistorie David Burnie

Jak už bylo řečeno ve starších komentářích jedná se o pravdu úžasnou knihu, která je doslova nabitá informacemi. Je pravda, že pro lidi znalé dinosaurů tam mohou některé známé druhy třeba chybět, ale právě velkou výhodou knihy je její obsáhlost, co se období týče, a snad nikde nejsou takto parádně popsány také živočichové před dinosaury a po dinosaurech. Rozhodně 5*

06.12.2018 5 z 5

Prvorození Prvorození Arthur Charles Clarke

Po předchozích dílech celkem zklamání.
Čekal jsem velkolepé finále, a přitom to byl spíš takový uspávaček.
Spoiler!
Líbilo se mi spojení Miru a Země, ale jinak nezaujalo. Začátek celkem nudný, zdlouhavý útěk Bisesi neznámo kam, neznámo proč. No a konec, kdy vlastně lidé nic moc nedokázali, zničili jednu bombu, ale co budou dělat až pošlou další? Víc Marsů s uvězněným okem nemají. Nečekal jsem, že by kniha končila tím, že lidstvo Prvorozené zlikviduje, ale taky jsem nečekal že se nezmůže prakticky na nic.
Za mě slabé 3*

30.11.2018 3 z 5

Sluneční bouře Sluneční bouře Arthur Charles Clarke

Kniha opravdu navazuje velmi volně a hlavně se zabývá prakticky něčím naprosto odlišným než oko času. Celkově musím říct, že jsem byl ze začátku skeptický, ale nečekaně mi to velmi rychle uteklo a najednou jsem zjistil, že jsem na konci. Celkově mě první díl asi bavil trochu víc, ale i tak dávám 5*. Hlavně jsem ale zvědavý, jak to cele dopadne, takže jdu na poslední díl.

15.11.2018 5 z 5

Rázová vlna Rázová vlna František Kotleta (p)

Tak 3. díl byl zase o něco lepší než druhý. Pořádné bitvy ( na které tady někteří trošku nadávají) to je něco pro mě. Tiché akce na nože taktéž :)
No prostě kniha mě bavila!

28.09.2018 5 z 5

Obchodníci s vesmírem Obchodníci s vesmírem Frederik George Pohl Jr.

Perfektní kniha napsaná v minulosti o budoucnosti :)
Mitchell si spokojeně žije ve své bublině, mezi elitou lidstva. Jeho pohled na svět se ale začne pomalu měnit, když se ocitne na chvostu společnosti, mezi nejnižšími vrstvami...
Kniha není dlouhá, ale myslím, že každý se po jejím myšlení trochu zamyslí nad naší společností.

28.09.2018 5 z 5

Dvě věže Dvě věže J. R. R. Tolkien

Po prvním, vleklém díle jsem čekal, jak bude vypadat díl druhý. Musím říct, že první část s Aragornem a spol. měla celkem tempo. Bohužel jinak to nebyl žádný zázrak. Dost mi chyběla gradace děje… všechno mi přišlo tak nějak moc lineární. Nebyl jsme napjatý, co se bude dít ( i když děj pochopitelně jako velký fanoušek filmů dobře znám, dost věcí ve filmu není ). Nebýt entů, bylo to ještě horší. Ti se opravdu povedli.
Druhá část byla dle očekávání pomalejší, ale musím říct, že jsem ji čekal daleko horší a rozhodně to bylo značně zábavnější, než putování Froda v prvním díle.
Tak či onak, kniha se dá přečíst, ale rozhodně po jejím dočtení neprahnu po tom, přečíst si ji v příštích 10ti letech znovu. Dal bych ***1/2, na 4* to není. Uvidíme co poslední díl.

10.05.2018 3 z 5

Vlčí břit Vlčí břit William King

Tentokrát se Ragnar dostává do pro něj poměrně neznámého prostředí plného intrik a zrady. Je jen na něm, jak se v tomto prostředí zorientuje, a zda prohlédne intriky dříve, než na ně doplatí on, nebo jeho vlčí bratři.
Kniha je trochu odlišná od předchozích dílů, nicméně mě bavila minimálně stejně, jako šedý lovec nebo hvězdný vlk. Po jejím dočtení mě mrzí jediná věc a to, že W. King se tímto s Ragnarem rozloučil.

01.04.2018 5 z 5

Město zatracených Město zatracených David Guymer

Jedním slovem DĚS.
Už předchozí díl Zabíječe byl bídný, ale aspoň měl poměrně dobře sepsané akce. Tady se autor pokusil o lepší děj, ale výsledek je smutný. Prakticky žádný boj, jen obrovské množství řečí které ( aspoň mě ) moc nedávaly smysl. Navíc Gotrek není starý dobrý nezdolný morous. Ale nový Gotrek, který si stěžuje, že ho bolí nohy a který chrápe v posteli, zatímco Felix se kolem něj mlátí se skaveny. :D No prostě hrůza.
Co se mě týče, Gotrek měl zemřít v boji s Krellem v zabíječi Zombií.
Takže abych to shrnul, dávám 1* za nápad města zakletého v čase, ale to je vše. Rozhodně nejhorší Zabíječ, taky asi nejhorší Warhammer co jsem četl...a dost možná i jedna z nejhorších knih, co jsem četl .... kdo si ji ještě nekoupil, tak raději dejte peníze na něco jiného!

26.12.2017 1 z 5

Zabíječ zombií Zabíječ zombií Nathan Long

Přímé pokračování zabíječe šamanů. Mám rád díly týkající se obléhání, takže mě bavil. Taktéž jsem se dočkal pořádného Gotrekova nepřítele. A Gotrek, který dá přednost starosti o duši přítele před slavnou smrtí, se mi líbí.

Zabíječ šamanů Zabíječ šamanů Nathan Long

Za mě opět dobrá kniha. Jsem rád, že se v ději znovu objevila Kate, ale především děkuji za Snorriho.
Rozhodně pořídím i další díl, jelikož kniha je velmi neukončená, takže je to skoro nutnost.

Zabíječ elfů Zabíječ elfů Nathan Long

Vzhledem k předchozím komentářům musím teda říct, že mně se kniha četla dobře. Nové prostředí, které mě rozhodně zaujalo. Staré známé postavy taky potěšili. Navíc velké množství nepřátel, kteří jsou i Gotrekovi téměř rovnocennými soupeři. To mi v celé této sérii celkem chybělo, kromě hlavního padoucha v málokteré knize je i někdo jiný, kdo je schopný Gotrekovi aspoň trochu vzdorovat. Ale tady jsou temní elfové.

Zabíječ orků Zabíječ orků Nathan Long

První kniha z pera N. Longa. Jako asi všichni jsem se obával, jak to zvládne a byl jsem velmi spokojen. Dost se mi líbí fakt, že trpaslíci dobíjejí zpět svou pevnost. Tichá akce v podání Gotreka, je něco velmi neobvyklého. A velmi mě potěšila značná tajemnost příběhu, podivné chování groby, zmatení trpaslíci v pevnosti… Prostě dobrá kniha, troufám si říct, že i lepší než některé předchozí díly, nebo minimálně rovnocenná.

01.09.2017 5 z 5

Zabíječ démonů Zabíječ démonů William King

Tentokrát se naše dvojice vydává ve vzducholodi do pustin chaosu. Byl jsem hrozně zvědavý, jak vlastně ty tolik probírané pustiny vypadají a nebyl jsem zklamán. Taky bylo příjemným zpestřením větší množství dalších postav, které vydrží v sáze hodně dlouho. Celkově je tento díl takovým úvodem k dalším dílům, které tentokrát přímo navazují.
No a jak už tady někdo zmínil, Snorriho snad nejde nemít rád. Dává do děje ( i když nechtě) humor, který mě fakt baví.

01.09.2017 5 z 5

Vetřelci z hlubin Vetřelci z hlubin John Wyndham (p)

Další můj oblíbený kousek od Wyndhama. Na rozdíl od některých dříve komentujících, mě baví právě fakt, že vetřelci jsou naprosto tajemní. Nevíme odkud přišli, nevíme co přesně chtějí, nevíme jak vypadají. Na začátku knihy není jasné proč a kam lidé mizí. Hlavní hrdinové jsou zase jen obyčejní lidé, kteří měli štěstí a dost rozumu se trochu připravit na těžkou budoucnost. Román možná není tak dobře propracovaný jako Den trifidů, ale rozhodně všem doporučuji přečíst, mě hrozně baví.

31.08.2017 5 z 5

Do boje Do boje Garth Nix

Tal i Mila bojují proti pádu závoje, ale každý po svém.
Tal se pokouší varovat císařovnu, zatímco Mila vede Ledovany do boje proti Hradu.
Nakonec se ukáže, že ani jedno nebyl zase tak dobrý nápad :)

29.11.2024 5 z 5