princesse princesse komentáře u knih

Metráček 2 aneb Kosti jsou vrženy Metráček 2 aneb Kosti jsou vrženy Stanislav Rudolf

Pohodové počtení. Ačkoliv již dávno nejsem cílová skupina, tak jsem si čtení užila. První díl znám naprosto podrobně jak díky knížce, tak díky filmu a druhý jsem ani nevěděla, že existuje. Takže jsem si s chutí přečetla.

04.03.2020 5 z 5

Má ji rád, nemá ji rád Má ji rád, nemá ji rád Sharon J. Bolton

Třetí kniha od této autorky a třikrát jsem si velmi dobře početla. I když jsem trochu tušila ... přesto jsem byla překvapená, protože jsem netušila zdaleka vše. Ale o to se u knih ani nesnažím, ráda si nechávám rozuzlení nakonec a v podání samotné autorky. Bez předvídání a pátrání co, kdo, jak apod. Spokojenost a určitě si přečtu i další knihu. Doporučuji, nudit se rozhodně nebude nikdo.

29.05.2019 5 z 5

Muž z ostrova Lewis Muž z ostrova Lewis Peter May

Skvělé čtení. Začala jsem číst ihned po přečtení Skály a autor opět nezklamal. Čehož důkazem je i to, že jsem začala okamžitě číst i poslední díl ze série Šachové figurky. Doporučuji určitě.

30.04.2019 5 z 5

Dopis Dopis Kathryn Hughes

Opravdu povedené a velmi smutné čtení. Krásně napsáno, popsáno a vyjádřeno. Jen mě opravdu zaráží co je někdo schopen tolerovat, vydržet a omlouvat. Pro mě naprosto nepochopitelné.

11.01.2019 5 z 5

Dům ozvěn Dům ozvěn Barbara Erskine

Přečetla jsem jedním dechem, začala jsem odpoledne a do rána bylo přečteno. Nemohla jsem se prostě odtrhnout. Byl to zápřah, ale skvělá první zkušenost s touto autorkou. Od té doby jsem přečetla téměř všechny její knihy. Doporučuji.

02.10.2017 5 z 5

Noční lov Noční lov Robert Bryndza

Nevím jestli lepší než Dívka v ledu, ale každopádně minimálně stejně dobře se mi četla. Určitě doporučuji a těším se na další skvělou knihu od tohoto autora. Zatím nezklamal a Temné hlubiny budou zcela jistě stát za to.

29.06.2017 5 z 5

Neználkovy příhody Neználkovy příhody Nikolaj Nikolajevič Nosov

Neználkovy příhody určitě roztomilé čtení. Přečetly jsme s dcerou všechny "Neználky" a určitě stály za to.

18.06.2017 4 z 5

Sova Sova Samuel Bjørk (p)

Nečetla jsem první knihu V lese visí anděl, takže nemohu nijak srovnávat, ale ze začátku se mi trošku nedařilo se začíst. Nevím tedy jak a zda byly vztahy nebo přechozí životní zážitky hlavních hrdinů již přiblíženy v první knize autora. Mia mi trošku lezla na nervy, nemyslím si, že někdo s takovými psychickými problémy a sklonem k alkoholu a požívání léků, by mohl nějak smysluplně a "normálně" fungovat. Když se mi podařilo se začíst, tak už měl příběh spád a četl se dobře. Nevím zda si přečtu předchozí knihu nebo nějakou další. Každopádně zvláštní námět a k "severským" detektivkám se rozhodně hodí.

09.03.2017 4 z 5

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Přes všechny ovace a reklamu pro mě zklamání. Čekala jsem mnohem víc. Naprosto a bez výhrad souhlasím z kalinkacz. Lépe bych komentář k této knize těžko napsala. Ze začátku jsem se místy i těžko orientovala v postavách a musela jsem si trochu zvykat na střídání vyprávění různých hrdinů. A to jsem schopná přelouskat téměř vše. Opravdu kniha čtivá a pro nenáročného čtenáře může být napínavý zážitek (téměř citace z komentáře kalinkacz).

19.01.2016 3 z 5

Dívka, již jsi tu zanechal Dívka, již jsi tu zanechal Jojo Moyes

Moje třetí kniha od této autorky a nezklamala. Pro mě pořadí: Než jsem tě poznala, Dívka, již jsi tu zanechal a Poslední dopis od tvé lásky. Všechny ovšem stojí za přečtení. Příjemný styl psaní, knihy se čtou opravdu samy. Těším se již nyní na další díla této autorky a vřele doporučuji zatím všechny její knihy.

13.01.2016 4 z 5

Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Úžasně napsaná a čtivá kniha. Silný příběh a naprosto nečekaný, i když pravděpodobný a bez happyendu, konec. I když vlastně happyend ... jak se to vezme. Přečteno jedním, možná dvěma, dechy. Dlouho jsem si u knížky nepobrečela a tady jsem si to vynahradila. Doporučuji rozhodně přečíst, opravdu jedinečné a silné téma.

15.02.2014 5 z 5

Fimfárum Fimfárum Jan Werich

Fimfárum - geniální. I loutkové zpracování je perfektní.

11.06.2012 5 z 5

My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Christiane Vera Felscherinow

Četla jsem již před lety, ale mám ji stále v živé paměti! Výborná kniha.

11.06.2012 4 z 5

Její konec Její konec Shari Lapena

Za mě knihy této autorky jsou bezesporu čtivé, plné různých zvratů a rychlých změn, ale na mě trochu moc přehnané a hnané zbytečně do extrémů. Jejím příběhům zkrátka nějak nemohu uvěřit. A není to poprvé co to tak s její knihou mám. Něco mi tam prostě vždy vadí, nesedí ... Nicméně šance autorce dávám průběžně a třeba to jednou vyjde a budu naprosto spokojená.

19.11.2024 3 z 5

Útěk na venkov Útěk na venkov Julie Caplin

Oddechovka a moc příjemná. Příběh krásně ubíhal, hlavní hrdinové sympatičtí a ačkoliv rozuzlení předvídatelné, vůbec to na nevadilo. Moc jsem si četbu užila a Julie opět nezklamala. Pro sychravé podzimní dny ideální čtení. Určitě doporučuji milovníkům psů a zvláště labradorů a těm kdo potřebují trochu vypnout.

16.10.2024 5 z 5

Ostrov tajemství Ostrov tajemství Patricia Wilson

Hezké čtení, velmi zajímavý příběh o osudech dvou rodin založený na skutečných událostech. Minulost děsivá a příšerné, že se tyto hrůzy opravdu děly. Hlavní hrdinka mi trochu lezla na nervy, připadalo mi, že se na svůj věk chová zvláštně. Trochu náročnější byla i orientace v postavách a jménech. Nemluvě o spletitosti děje samotného. Určitě ale doporučuji, skvěle jsem si tuto knihu užila.

21.07.2024 4 z 5

Manželky po letech Manželky po letech Táňa Keleová-Vasilková

První a určitě ne poslední kniha od autorky, kterou si přečtu. Moc příjemné čtení o skutečném přátelství a o životě vůbec. Kniha se skvěle se čte a je opravdu uvěřitelná. Doporučuji a poohlédnu se po nějaké autorčině další.

14.07.2024 4 z 5

Poslední slib Poslední slib Kathryn Hughes

Skvěle jsem si početla a moc mě to bavilo. Krásný příběh kde nic nechybí. Našla bych jen pár maličkostí, které mi neseděly, ale jinak jsem si čtení této knihy moc užila. Dopis od autorky jsem kdysi četla a moc se mi líbil, pokud narazím na další dílo autorky, tak si ho určitě nenechám ujít. Doporučuji.

27.06.2024 4 z 5

Žízeň Žízeň Jo Nesbø

Opět čtivé, opět plné napětí a opět ... Harry a jeho neduhy a někdy nepochopitelné reakce a problémy. Znovu mi připadá, že Harry je ze všech superhrdinů od Marvela a nejen od něj, ten NEJudatnější. :-D A James Bond mu nesahá ani po kotníky. Určitě se pustím i do zbývajících dílů, ať to dotáhnu a vím jak to celé dopadne.

02.04.2024 4 z 5

Falknovská huť Falknovská huť Vlastimil Vondruška

Po dlouhé době něco od pana Vondrušky a musím říci, že moc příjemné čtení. Velmi čtivé, spousta historických faktů a zajímavých událostí o kterých nemáme běžně ani potuchy. Rozhodně si přečtu i další díl a věřím, že bude stejně čtivý jako ten první. Rozhodně přečtením neprohloupíte.

27.02.2024 4 z 5