princesse princesse komentáře u knih

Pohádka o Raškovi Pohádka o Raškovi Ota Pavel

Hezké a příjemné pohádkové čtení.

29.01.2022 4 z 5

Plamen v nás Plamen v nás J. Lynn (p)

Tak opět jsem si skvěle početla. Opakuji se u této série se svým komentářem, ale mě to zkrátka baví. Je to skvělá "únikovka". Prostě se ponořit do příběhu a jen si to užívat. Zkrátka se celá série fakt skvěle čte. Jdu na poslední a vlastně první díl, ale z pohledu druhého hlavního hrdiny. Tak do toho ... A příběh Brocka a Jillian opět doporučuji.

30.06.2021 5 z 5

Zůstaň se mnou Zůstaň se mnou J. Lynn (p)

Opět jsem si to užila. Samozřejmě našlo by se pár věcí, které mi úplně nesedí, ale to i v předchozích dílech, ale ... Zatím ve všech dílech se mi nestalo, že bych začala číst a jen tak přestala a začala třeba další den, nějak mi to nejde. Musím číst dál a dál a zjišťovat co a jak se stane nebo naopak nestane a jaké komplikace si autorka tentokrát vymyslela na cestě ke zdárnému a šťastnému konci. Jdu na další díl ... Už teď vím, že po přečtení posledního dílu mi bude chybět nějaký další. Doporučuji. Oddechovka perfektní.

25.06.2021 5 z 5

Zlaté časy Zlaté časy Anne Jacobs

Nějak jsem se nemohla úplně začíst, ale povedlo se a pak už děj krásně ubíhal. Příjemné čtení a ráda se pustím i do druhého dílu.

19.12.2020 4 z 5

Schovej mě v dešti Schovej mě v dešti Jojo Moyes

Opět jsem si moc dobře početla. Moc příjemné a oddechové čtení. Pro letošní, zatím dost deštivé léto, ideální.

20.07.2020 5 z 5

Chladnokrevně Chladnokrevně Robert Bryndza

Jako všechny předchozí, i tato k niha se mi četla velmi dobře a četba byla svižná. Již mám připravenu poslední a doufám, že bude alespoň taková. Dvojice "zabijáků" na mě teda byla trochu příliš velká úchylárna, ale lidé jsou různé ... O maličko více se mi líbila předchozí díla, takže jedna hvězdička v hodnocení chybí.

15.07.2019 4 z 5

Útěk Útěk Peter May

Nemohu jinak než dát opět plný počet hvězd. Moje devátá kniha od pana Maye a nebude jistě poslední. Skutečně jsem nadšená. Jeho knihy se čtou doslova jedním dechem. Rozhodně jsem ráda, že jsem jsem se pustila do čtení jeho knihy a následně pak i ostatních. Nemohla jsem zkrátka jinak.

21.05.2019 5 z 5

Ve službách zla Ve službách zla Robert Galbraith (p)

Kdo napíše o knize, že je to odpad, tak má nejspíše za sebou úspěšnou spisovatelskou kariéru a spoustu výtečných děl. Taktéž nechápu a souhlasím s oskarkou. Včera jsem začala tuto knihu číst a prozatím se mi hodna vyhození do koše nezdá.

11.10.2016 5 z 5

Staré řecké báje a pověsti Staré řecké báje a pověsti Eduard Petiška

Úžasná kniha, četla jsem už jako dítě a v dospělosti znovu. Krásná kniha. Alespoň jednou za život by si ji měl přečíst každý. Doporučuji všem.

25.06.2012 5 z 5

Smrt číhá na jarmarku Smrt číhá na jarmarku Anders de la Motte

Za mě o něco lepší než první díl. Opět bych měla co vytknout, ale vcelku povedené. Čtivé a určitě příjemné počtení na dovolenou. Žádná kruťárna, ale poklidná venkovská detektivka. Doporučuji.

14.07.2024 4 z 5

Nespoutaná Aljaška Nespoutaná Aljaška Kathleen A. Tucker

Nespoutaná Aljaška mě bavila, skvěle se četla a za mě mi tam nic nechybělo. Od všeho něco. K závěru jsem byla i dost dojatá. Mám od autorky již něco přečteno a opět nezklamala. Doporučuji určitě.

11.01.2024 5 z 5

Klíč k Rebece Klíč k Rebece Ken Follett

Druhá kniha od Kena Folleta a opět jsem si to náramně užila. Opravdu dobře se mi čte a zápletky mají spád a nenudíte se. Chystám se určitě na další a věřím, že budu opět spokojená. Doporučuji.

19.09.2023 5 z 5

Jen jeden rok Jen jeden rok Penelope Ward

Jako fakt? Čtení pro ženy? Tak pro teens. Tak uvědomělé mladí opravdu nepotkáte ani náhodou. Dost málo pravděpodobný příběh. Myslím, že ve skutečném životě by se to nestalo. Dobře se to četlo, ale hodně, hodně s nadhledem.

22.07.2023 3 z 5

Veselí Veselí Radka Třeštíková

Čtvrtá kniha od autorky a stále čekám, že jednoho dne napíšu: "Byla to opravdu pecka." Ale ani tentokrát to napsat nemohu. Takový nějaký příběh ze života, ale nijak extra zvláštní a čekala jsem a čekala a ono nic. Četlo se to celkem dobře, až na ten hantec, ten už tak moc dobře nee. Takže souhrnem, oddechovka na odpoledne, ale nic velkého. Dám autorce ještě někdy šanci a uvidím jestli se ta "pecka" dostaví.

30.06.2023 3 z 5

Žhavý hrob Žhavý hrob Yrsa Sigurðardóttir

Propletený příběh a to i vinou přírodních vlivů. Chyběl mi Matthias, ale vypadá to, že v dalším díle s Tórou se opět objeví. Těším se. Sérii určitě dočtu.

05.04.2023 4 z 5

Bretaňské světlo Bretaňské světlo Jean-Luc Bannalec (p)

Opět jsem si četbu užila, opět krásné popisy krajiny a zajímavostí, opět jsem si hledala zmiňovaná místa na Googlu a kochala se krásnými scenériemi, ale ... Jako vážně by někdo trávil takto dovolenou? Trochu přehnané na mě. Chápu, že spousta lidí mají rádi akční dovolenou a ne "užívání" si pláže a slunce u moře, ale tohle mi přišlo trochu moc. Většina lidí se zabaví jinak, ale rozhodně ne intenzivní prací a určitě by si nevzali na triko ten průšvih, který z toho jasně plyne. Samozřejmě to dopadlo dobře a vše Dupin vyřešil bravurně levou zadní za "kolegu", ale ... Zkrátka jsem si zvykla na přemíru petit cafés a absenci spánku, ale tahle akční iniciativa mi přišla trochu moc. Každopádně to na věci nic nemění a ráda si přečtu další díl ... Celkově tedy doporučuji.

21.03.2023 4 z 5

Marie z Černobylu Marie z Černobylu Volodymyr Javorivskyj

Lépe než alca-212 bych to nenapsala. Souhlasím naprosto. Doporučuji přečíst.

15.02.2023 4 z 5

Bretaňská idyla Bretaňská idyla Jean-Luc Bannalec (p)

Vzala jsem to odzadu, ale myslím, že se nic neděje. Už jsem si opatřila, až na jeden, všechny ostatní díly a určitě na ně přijde postupně řada. Zjišťuji, že příběhy z různých ostrovů mě zkrátka baví. Například celou řadu Ostrova Lewis od Petera Maye jsem doslova zhltla a ani tato řada mě nenechala chladnou. Určitě doporučuji tento díl a vrhnu se i na předchozí.

13.02.2023 4 z 5

Kouzelná skříňka pro Gwendy Kouzelná skříňka pro Gwendy Stephen King

Jako zvláštní ... ostatně jako vše kde je podepsán Stephen King. Kdysi jsem četla snad jen To a úplně mi to stačilo. V rámci Čtenářské výzvy 2023 jsem zkusila něco kratšího a podle recenzí ne tak, na můj vkus, "ujetého" a ono to šlo. Takže příjemné čtení hodné zamyšlení.

07.02.2023 4 z 5

Útes Thunder Point Útes Thunder Point Jack Higgins

Skvělé čtení. Běžně tento žánr nečtu, ale tím spíš jsem si ho užila. Super odreagování a změna. Myslím, že se klidně poohlédnu po nějaké další autorově knize. Komu nevadí trocha dobrodružství a akce, tomu vřele doporučuji.

23.01.2023 5 z 5