Qta Qta komentáře u knih

Anjel v podsvetí Anjel v podsvetí Juraj Červenák

Poznáte to? Príbeh je tak skvelo napísaný, že vás drží v napätí a chcete vedieť, kto to všetko vlastne spískal a kto je za tým. Zároveň si však uvedomujete, že na ďalší diel série si budete musieť počkať a vás mrzí, že sa dostávate ku koncu. Presne takáto je aj táto kniha.
Tentoraz navštívime Plzeň- rodné mesto Steina, kde spolu s Jarošom prichádzajú na podnet kapitánovho brata, ktorý ho prosí o pomoc. Po čase sa k nim pridá aj Barbarič, ktorý je v meste inkognito. Nechýba množstvo nebezpečných situácií, intríg, viacero vyšetrovacích línií a zvratov.
Avšak pre mňa bol najviac prekvapujúci úplny záver, keď už bolo vlastne po vyšetrovaní. Kto vie, či sa so Steinom , Barbaričom a Jarošom stretneme ako trojicou.

13.11.2020 5 z 5

Uzol Uzol Dominik Dán

Napriek tomu, že knihy Dominika Dána máme doma, nejak ma vôbec nelákalo si ich prečítať.
Nakoniec to za mňa spravil Marián Geišberg a ja som si mohla vychutnávať audioknihu v jeho skvelom podaní.
Úplnou náhodou ( vlastne tie vraj neexistujú) som siahla po príbehu, kde Krauz len začína ako vraždár. Dej sa odohráva pred revolúciou a atmosféra tej doby , praktiky ŠtB, vymývanie mozgov a aj ako skvelo sa nám žilo v socialistickom štáte je tam vynikajúco vyobrazená.
Pre Krauza v zácviku tu nie je podstatné ani tak vyšetrovanie vraždy v rafinérii, ako náhodná účasť na akcii ŠtB -Rusalka na hraniciach s Rakúskom.
Otrasený dramatickými udalosťami musí rozpliesť svoj pomyselný gordický uzol.
Na záver už len pro forma dodávam, že odporúčam si to vypočuť/prečítať.

08.01.2021 4 z 5