Qweris Qweris komentáře u knih

Napůl ztracený Napůl ztracený Sally Green

POZOR, SPOILERY!
Za ten konec hluboce smekám. Sice jsem měla nějaké to tušení, že to nedopadne, jak by mělo, ale nechtěla jsem si to připouštěla. Čekala jsem spíše smrt Arrana nebo Celie, ale tohle mi fakt vyrazilo dech. Pořád jsem doufala, že objeví tu Podstatu a nějak ho tím oživí. S tou Podstatou jsem to uhodla, akorát by mě nikdy nenapadlo, že tam bude hrát takovouhle roli. Když jsem to dočetla, jen jsem seděla před zavřenou knihou, s pusou dokořán a byla jsem z toho úplně mimo a pořád jsem (a to už jsou dva dny po té, co jsem to dočetla).
Popravdě jsem už od začátku neměla Annalis ráda, ale nemyslela jsem si, že je zvěd. Měla jsem spíš takovou teorii, že ji někde vězní a Marcuse zabila Jessica, která měla po celou tu dobu na sobě Annalisinu podobu.

Kniha je naprosto dokonalá. Podle mě má vše, co by dokonalá kniha měla mít: poutavý příběh, nádherně napsaná a čtivá, zápletky, krásně vykreslené postavy i krajina, ve které se celá trilogie odehrává, rychlý a nečekaný spád a co je nejhlavnější, ve čtenáři vyvolá pocity. Správná kniha by se neměla obejít bez pláče.
Nezbývá mi nic jiného, než dát 5 a opět hluboce smeknout nad opravdu velmi dojemným koncem.

02.09.2017 5 z 5

Královna stínů Královna stínů Sarah J. Maas

Na to, kolikátý už je tohle díl, rozhodně kniha nezklamala. Většinou je to tak, že 1. díl je nejlepší a pak už je to jenom horší a horší, ale zdá se mi, že u této opravdu velmi povedené série je to spíše naopak. Nejkrásnější série, jakou jsem kdy četla (a že jich bylo). Nemohu se dočkat Říše bouří.

20.08.2017 5 z 5

Svůdné zúčtování Svůdné zúčtování Wendy Higgins

Celá série je naprosto dokonalá. Nemám co vytknout. Líbí se mi styl, kterým spisovatelka píše a hlavní postava je mi sympatická, což je u mě vyjímkou. Snad jako každý jsem se zamilovala do Kaidena a scény, v kterých se objevoval jsem hltala bez dechu, protože jedním dechem jsem přečetla celou sérii. Opravdu doporučuji.

12.07.2017 5 z 5

Střípky duší Střípky duší Mary Lindsey

Nádherná kniha. Líbí se mi styl, kterým autorka píše. Není to těžká četba, takže se u ní dá krásně relaxovat. Napínavý příběh, přečteno jedním dechem.

13.07.2017 4 z 5

Inferno Inferno Lisa Jane Smith

POZOR SPOILER!

Celou sérii jsem přečetla jedním dechem. Námět byl dobrý, ale je tu hodně věcí, které musím vytknout. Snad s každým rozhodnutím, které Jenny udělala jsem nesouhlasila. A byla mi nesympatická. Oblíbila jsem si jenom Juliana a Summer. Myslím, že kdyby byl ten celý příběh z pohledu Summer a ona by byla tou, do které se Julian zamiloval, bylo by to zajímavější a lepší. Toma jsem z celého srdce nesnášela a zdálo se mi, že je spíše její dlouhodobý kamarád, než její největší láska. To, jak autorka v knize párkrát zmínila, že Jenny úplně zapomněla na Toma, bylo docela zavádějící. Zdálo se mi, že v tom vztahu s Tomem nebyla žádná vášeň, ani přitažlivost a podle knih to vypadalo, že se více zamilovala do Juliana a tamten kluk je spíše kamarád, se kterým to táhne už ani neví jak dlouho a to, jak je jako pár na škole ostatní brali jako samozřejmost mě v tom jenom utvrzuje. Opravdu se mi někdy zdálo, že Jenny měla tendenci jaksi přesvědčovat ostatní a hlavně sama sebe o tom, že stále miluje Toma. Konec mě neskutečně naštval. Hlavně to, že on se pro ní obětoval a ona na konci prohlásila, že stejně je bez něho život lepší. To byla poslední kapka a můj pohár nenávisti vůči Jenny přetekl. Nevím jak na ostatní, ale na mě Jenny působila jen jako namyšlená, bezcitná mrcha. Ty 4 hvězdy dávám za nápad a za dobré zpracování záporáka, který byl v posledním díle trochu moc hodný a přecitlivělý. Víc se mi zamlouval, když ze začátku vystupoval jako tajemný, zlý, vypočítaví a sebejistý a naprosto dokonalý, škoda že si tu masku neudržel až do konce.

12.07.2017 4 z 5