Radeon Radeon komentáře u knih

Muzikantská Liduška Muzikantská Liduška Vítězslav Hálek

Nějak jsem tuhle knížku našel při prohlídce půdy. Záměrně jsem vybral tuto nejstarší dostupnou vazbu, ale ta moje je podle mě klidně ještě z 19. století. No líbilo se mi, jak je povídka napsána a hlavně jaký archaický používá jazyk. U toho jsem si připomenul v představách, jak ta stará doba tehdy vypadala a pomohlo mi k tomu si představit starousedlíky v jedné posázavské vesnici Kamenný Újezdec. Příběh smutný a zpočátku i veselí, ale čekáte, že to nedopadne jako hollywoodský film.

26.03.2023 3 z 5

Désirée Désirée Annemarie Selinko

Četl jsem dost dlouho a vydržel u ní.

20.09.2022

Rodinný kruh Rodinný kruh André Maurois

Pro mě to byla dosti čitelná kniha, která naopak nenudila. Moudrost v ní jsem objevil hlavně ohledně ekonomické krize a také té psychologické stránky života.

11.07.2021 4 z 5

Katedrála vzpomínek Katedrála vzpomínek Jack Dann

Kniha plná intrik, sexu, smrti a krve.

07.05.2021 3 z 5

Poincarého domněnka Poincarého domněnka Donal O´Shea

Výborný vhled do topologie a toho, jak odolává dokázání jednoho případu problému. Dokazují se snadno nebo s větší námahou případy kolem, ale tento velmi odolává. Až Grigori Perelman přijde s řešením, jak na to. Grigorij je typickým představitelem podivínského génia, který se zklamal v matematicích a sám žije ve svém životě.

03.04.2021 5 z 5

Červený a černý Červený a černý Stendhal (p)

Čtením jsem nasál atmosféru a sociální problematiku té doby, děj mě zvlášť nevzal.

02.04.2021 2 z 5

Karneval svatých Karneval svatých Georg Hermann (p)

Pohodová, čtivá, veselá, chce se vám skoro žít ten život, co tam žijí hrdinové :)

02.04.2021 5 z 5