radus komentáře u knih
Knížku doporučuji, je to lehké a pohodové čtení, autor krásně popisuje přírodu a život pum...
Mám velice ráda knihy Vlasty Javořické a jako každá její kniha, tak i tato vypráví o mravní síle, pracovitosti a poctivosti.
Knížka vypráví o řezníkovi Pokorném, který našel veliký obnos peněz a díky tomu se mu začalo v obchodu dařit a stal se z něj vážený obchodník. Účetnímu Vlachovi, který peníze tetičky bohatého továrníka ztratil, to zničilo celý život. Žil se ženou a dětmi v bídě, jenom aby splatil dluh a to se podepsalo na jeho zdraví a brzy po splacení dlužné částky umírá. Jeho syn Hynek se zamiluje do dcery řezníka Slávky, ale Pokorný jim nepřeje. Velice ho ale tíží svědomí, tak vypoví Hynkově matce jaký spáchal hřích, ta mu odpouští a nakonec se Slávka s Hynkem berou.
Co k téhle knize říct? Nevím... Zvláštní příběh, zamotaný, se spoustou postav, docela čtivý, propletené osudy všech dohromady, záhadný, ale přitom se toho moc podrobného o tajemné mlze nedozvíte. Dávám čtyři hvězdičky za to, že jsem se u čtení nenudila.
Nenadchne, neurazí, je to taková oddychovka na jedno odpoledne.
Tahle série se mi moc líbí, hlavní hrdinové jsou sympatičtí a zápletky zajímavé a napínavé. Nenudila jsem se, hltala jsem kapitolu za kapitolou, hodnotím plným počtem*
Z knížky mám docela rozporuplné pocity. Líbila se mi spíše dějová linka s Fergusem, když byl ještě malý kluk a také jeho bratrská láska k Hamishovi. Pozdější jeho život plný záletů mě až tolik nezajímal, nechápala jsem jeho útěky z domu a proč musel tajit svoji hráčskou vášeň. I když jsem čekala trošku více, nakonec hodnotím příběh 4*, kvůli pěknému konci.
Po dlouhé době sáhla po romantické knížce a nezklamala mě. Byla to příjemná oddechovka z hezkého prostředí.
První třetina knížky se mi libila, pak se to nějak začalo vléct a nakonec jsem to ani nedočetla, takže neznám pachatele
I když byly povídky z žánru sci-fi, které není úplně můj šálek kávy, tak se mi líbily. Je to zatím první knížka, kterou jsem od Nesba přečetla celou, protože jsem autorovi zatím úplně nepřišla na chuť.
Dobře napsaná knížka, zajímavě propletené osudy hlavních hrdinů a prolínání přítomnosti a minulosti. Doře jsem fandila, nechci prozrazovat děj, ale i když si hodně vytrpěla, byla dost naivní. Už jsem pár románů o válce četla, ale tahle byla jiná, lepší, zajímavější... Konec byl hezký a dojemný.
Mě se od této autorky fejetony líbí, jsou zábavné. Párkrát už jsem na ně narazila na internetu. Podle mě je ale lepší nečíst je jako knihu naráz, ale každý den si jich přečíst jen pár. Je to takové úsměvné odpočinkové čtení.
Mě se knížky od Pittnerové moc líbí. I když jsou její romány naší době na hony vzdálené, dokáže dobře popsat charaktery jednotlivých postav a dobu, ve které se děj odehrává tak, že se okamžitě přenesete o desítky let nazpátek.
Mě přijde, že se v knížce pořád opakuje to samé dokola, a proto ji odkládám....
Docela vtipně napsaná oddechovka, která se rychle četla. Doporučuji jako nenáročné čtení na dovolenou nebo do čekárny u lékaře.
Taková normální kniha pro puberťačky, která nenadchne ani neurazí. Postava Viki se mi líbila, darovat vlasy pro nemocné lidi byl hezký čin a chtělo to odvahu.
Nebavilo mě to číst, v půlce knihy odkládám, ale třeba ještě za čas tomu dám druhou šanci.
Nějak neumím posoudit, jestli byla knížka dobrá či špatná, ale určitě zvláštní, nic na podobné téma jsem zatím nečetla. Líbilo se mi, že vlastně každému "ozdravný pobyt" nějak prospěl.
Nejsem cílová skupina, proto asi nedokážu knihu tolik ocenit. Budu čekat, co na to řekne moje puberťačka :-)
Povídky se četly rychle, některé se mi líbily, jiné zase ne, na zkrácení deštivého odpoledne na dovolené docela fajn.
Nerada nechávám nedočtené knihy, ale u téhle to tak asi dopadne. Některé pasáže pro mě byly hodně nudné, Nesbo asi nebude patřit mezi mé oblíbence...