radus komentáře u knih
I když vím, že Hartl asi nikdy nebude můj kdovíjak oblíbený autor, přesto jsem po knize sáhla. Tak nějak nenadchne, neurazí, ale za chvíli nebudu vědět, že jsem ji četla.
Zajímavá a poutavá kniha, stejně jako byl Tatér z Osvětimi. Líbila se mi Cilčina silná osobnost, že ji nedokázalo nic zlomit, dokázala přežít koncentrační tábor a pak ji potkaly další útrapy v podobě života v pracovním táboře v Rusku. Ale vždy dokázala nemožné a postavila se osudu čelem.
Je to takové letní odpočinkové čtení, které musíte brát trochu s rezervou. Eliška si užívá života, má kolem sebe spoustu mužů, ale žádný pořádný vztah z toho nekouká. Její krámek vůbec neprosperuje a přesto Eliška nijak nestrádá, má spoustu značkového oblečení, nikde žádné chmury a starosti, nevím z čeho žije. I když si hlavní hrdinka moje sympatie nezískala, tak alespoň jsem se bavila tím krásným moravským jazykem.
Asi bych pár věcí v životě udělala jinak než Blanka, ale dopadlo to, jak dopadlo a nakonec i ona našla životní štěstí. Knížka se mi dobře četla, i když mě hlavní hrdinka trošku štvala.
Knížka se mi líbila, byla zajímavá i smutná. Možná jsem nepozorná čtenářka, ale nějak jsem nepochopila jak se autor dostal k tomuto příběhu.
Asi každá matka by udělala to samé jako Helene, že by následovala své děti třeba i do pekla (kterým Osvětim bezpochyby byla). Bylo zajímavé, že Helene měla od Mengeleho tu výsadu, že mohla vést v Osvětimi školku. Byla statečná, když se dokázala postavit proti Mengelemu a snažila se vybojovat pro všechny děti lepší podmínky a více jídla. Možná, že si tím spíš ublížila a upozornila na své děti... kdoví, ale asi by to dopadlo stejně.
Většinou, když se kniha hodně propaguje, nestojí potom za nic. Tohle není ten případ, příběh byl zajímavý od začátku do konce. Zápletka detailně propracovaná, líbilo se mi prolínání současnosti s dětstvím, na konec do sebe všechno zapadlo...
Autorka překvapila, jen tak dál!
Co dodat? Knížka popisuje takovou hrůzu, kterou si nikdo z nás nedokáže ani představit. A ty fotky fotky zubožených, hubených a sotva na nohách stojících dívenek mě dostaly asi nejvíc...
Knížka je určitě lépe napsaná než Tatér z Osvětimi.
Z knížky jsem byla zklamaná, špatně jsem se orientovala v postavách a v čase. Myslela jsem, že se bude jednat o nejake záhady a tajemno, ale nakonec to vyústilo v obyčejný příběh.
Nebýt toho useknutého konce, dala bych plný počet hvězdiček. I tak to byla dobrá knížka, dobré téma a dobře napsaná. Příště prosím o pár stran navíc, abych nemusela zdlouhavě přemýšlet jak to vlastně dopadlo
Povídky se mi líbily, byly čtivé, nejvíce se mi líbila povídka Londýn a Odpad.
Velice dobře napsaný thriller o lidských zrůdách, které se dopouštějí násilí a nic jiného v životě neznají. Sice je to čtení, ze kterého mrazí, ale doporučuji přečtení, je to silný příběh. Určitě nějakou chvíli v mysli zůstane.
Hodně drsné a napínavé. Autorovi dávám plný počet hvězdiček za mistrovské vylíčení děsivých scén, je to opravdu mistr hororu a kdo se rád boji, určitě si přijde na své. Komisařka Katie mi byla taky sympatická, škoda jen, ze jsem nečetla předchozí díly. Tak a já si teď po tom krváku musim dát něco "lehčího" .
Úsměvná knížka o dvou střelených důchodkyních, které se snaží užívat života, co to jen jde. Zábavné a odpočinkové čtení, za mě doporučuji.
Knížka se mi líbila, úplně mě pohltila a já jsem se těšila na každou další stránku. Už se těším na další pokračování.
Přečteno znovu cca po třiceti letech a musím uznat, že mě knížka nezklamala. Styl psaní je proti dnešnímu samozřejmě odlišný a trochu krkolomný, ale obdivuju autorovu fantazii a musím uznat, že Verne byl na tehdejší dobu dost pokrokový.
Vcelku zajímavá knížka o mladé Němce, která sloužila jako ochutnávačka v Hitlerových službách. Příběh je inspirovaný skutečnými událostmi, i když podle mě je řada historických údajů založených pouze na domněnkách. Zbytek dotváří autorova fantazie a knížka je tak velmi čtivá.
Tak za mě první knížka od Kinga, která mě nezaujala, i když začátek vypadal docela slibně.
Nejdřív mě to přišlo jako naprostá blbost, ale stejně jsem se od knížky nedokázala urvat. Prostě King umí psát a dokáže strhnout.
První polovina knihy se mi líbila mnohem více než ta druhá. Tam už na mě bylo moc těch organizovaných skupin násilníků, mafiánů a pasáků. Proto jen 4 hvězdičky, ale jinak to byl příběh moc pěkný, měl nápad.
Docela dobrá detektivka, ktera se pěkně četla. Nikde žádná hluchá nezáživná místa, pořád se něco dělo a pak v závěru se všechno na pár stránkách rozuzlilo.