Radzha Radzha komentáře u knih

Letos v zimě Letos v zimě Alice Oseman

Není to špatná novela, ale ve výsledku asi zbytečná. Rád jsem si ji přečetl, byla to taková ještě menší jednohubka, než nějaký díl Srdcerváčů. Kdyby ale byla rovnou součástí nějakého dílu Srdcerváčů, bylo by to asi lepší.
Jedná se vlastně o jeden den Vánoc z pohledu Tori, Charlieho a Olivera. Někdy jsem se pousmál, někdy podivil, hezké krátké čtení to bylo, ale znovu se ke knížce vracet asi nebudu.

28.07.2024 3 z 5

Přátelé Přátelé Kelsey Miller

Některé pasáže byly zdlouhavé a pokud člověk opravdu nezná všechna jména, která se okolo Přátel mihla, tak mu moc tyto pasáže neřeknou.
Ale když se člověk na to podívá jako na celek, tak jde o dokonalé doplnění vědomostí, které dají každému dílu nový nádech, když ho uvidíte v televizi.
Pro fanoušky Přátel skoro povinná četba.

16.02.2021 4 z 5

Děti paranoie Děti paranoie Trevor Shane

Nenadchne ani neurazí.
Téma je zajímavé, ale že by to bylo reálné v budoucnosti? To si nemyslím. Byly pasáže, kdy jsem hltal stránku za stránkou, ale někdy dlouhé pasáže, které jsem se nutil číst a knížka i delší dobu ležela na poličce.
Takže pro vyplnění volné času postačí, člověk nelituje, že si ji koupil a přečetl, ale ke knížce se už asi nevrátím.

10.01.2017 3 z 5

Malá ručka Malá ručka Susan Hill

Za málo peněz docela dost muziky.
Knížka by mohla být klidně širší a autorka se mohla více rozepsat a více ponořit do duchcovského světa. Bohužel se autorka ponořila do příliš velkého popisu okolí, které člověka nudí a přistihne se, že nevnímá co čte.
Námět byl super a knížka nabídla i pasáže, které člověk hltá a zároveň se bojí, což je super. Ale jak jsem psal. Přílišný popis sráží mé hodnocení.
Takže krátká knížka na oddech. Ale velký zázrak nečekejte.

20.04.2016 3 z 5

Deklarace smrti Deklarace smrti Gemma Malley

Když člověk přistupuje ke knížce bez očekávání, tak ho může docela mile překvapit.
Kniha je napsána velice čtivě a děj má rychlý spád, což je možná i problém. Námět a smysl knížky je velice povedený a mohl by být mnohem více rozvedený. Někdy mi připadalo, že autorka už to chce ukončit, tak nechá čtenáře skoro půlku děje si domyslet. Což je škoda, jelikož politika žádného dítěte je velice realistická představa. Autorka se mohla více rozepsat o fungování světa v tu dobu.
Hlavní hrdinku by člověk chtěl někdy zabít, protože ji tak dokonale vymyli mozek, že jsem si několikrát řekl, že to ani není možné.
Takže pro mladší čtenáře ideální oddechovka.

25.03.2016 4 z 5

Vládce duchů Vládce duchů Derek Meister

Chtěl jsem si něco přečíst jen tak pro oddech. Kupodivu mě celá série zaujala natolik, že jsem ji přečetl skoro jedním dechem.
Velice poutavě napsáno a barvitě vylíčeno. Posledních několik desítek stránek se četlo skvěle a nakonec nechyběl nečekaný závěr. Doporučuju pro mladší čtenáře, co si chtěli u čtení jen tak oddechnout.

22.12.2015 4 z 5

Vymítač duchů Vymítač duchů Derek Meister

Zjištění u tohodle dílu je, že trilogie je vlastně jedna velká kniha, která nejlepší, když se čte hned po sobě, jelikož to na sebe navazuje a žádný díl nemá uzavřený konec.
Nejlepší na tomto "pokračování" je, že jednotlivé příběhy hlavních hrdinů se začínají proplétat a o napínavé momenty nebyla rozhodně nouze.
Záporem je prodlužování celkového příběhu, jak to u většiny trilogií a vícedílných knížek bývá.

28.10.2015 3 z 5

Lovec duchů Lovec duchů Derek Meister

Knížku jsem si koupil náhodou, protože jsem šel kolem knihkupectví a rozhodně nelituji.
Sci-fi tématika je mi blízká a tahle série začala velice zajímavě. Hlavní postavy, Ian a jeho neohrožený kamarád Bpm, si oblíbíte. I když jsou to puberťáci, tak zápletku o duších rozplétají systematicky. Co udrží čtenáře ve střehu je systém psaní autora. Odehrávají se 4 příběhy najednou a to musí člověk dávat pozor, aby mu příběhy a zápletky navazovaly a rozplétaly se. Ale nepíše chaoticky a člověk dostane v průběhu čtení odpovědi na své otázky, které vznikly v průběhu čtení.
Takže ideální pro mladší ročníky, které mají v kapse pár korun a rádi čtou.
A já se jdu vrhnout na pokračování.

20.09.2015 4 z 5

Černý sníh Černý sníh Lotte Kinskofer

Nečekal jsem od knihy mnoho a to bylo asi velké plus. Velice mile mě překvapila.
Nevím, jestli tak rychle čtu, nebo je ta kniha velice čtivá. Oproti knihy Ledové oči, mě tahle kniha bavila mnohem více a nebyla tak naivní.
Kniha je psána pro mladší čtenáře, ale když už jsem si ji koupil, tak jsem si ji přečetl a nelituji toho. Kniha byla příjemným společníkem na dlouhých cestách v MHD, ale jenom na pár, protože během pár cest jsem knihu přečetl.

17.04.2015 3 z 5

Schválnosti života Schválnosti života Elsa Triolet (p)

Kniha mi byla doporučena od kamaráda a koupena v antikvariátu. V životě by mě asi nenapadlo, že by tak malá kniha, která se mi vejde do zadní kapsy u kalhot, mohla ve mně vyvolat rozporuplnější pocity. Na jednu stranu je kniha strašně nudná a popisuje jen život nějaké francouzské zpěvačky. Ale na druhé straně jsou tu tak zábavné momenty, které přišly tak nečekaně, jako blesk z čistého nebe.
Jinak se kniha četla lehce a nebyl zde problém se skladbou vět, takže četba šla jako po máslo. Jen pro mě je to kniha, kterou si přečtu a za čas zapomenu o čem vlastně byla.

02.04.2015 3 z 5

Ledové oči Ledové oči Karin Stehle

Kniha jako taková má něco málo do sebe. Závan nápadu se tam najít dá, ale tím to asi končí. Postavena je na romantickém základu. Láska, kterou by chtěla zažít asi každá puberťačka. Jestli jsou ale dnešní patnáctiletí stejní, jako v knize, tak jsem asi starší než jsem myslel. Hlavní "hrdinka" je, jak to jen říct, tupá jako tágo a hlavního "hrdinu" je zbytečné popisovat.
Věty jsou tak jednoduché až mě to bolelo číst. Měly asi navázat pocit napětí, který se ke mně ale nedostavil a ani nezvonil na zvonek dole v baráku.
Takže kniha je fajn, pokud je vám 15 a méně, chcete zabít čas ve vlaku, nebo nechcete přemýšlet nad tím, co čtete. Nebýt toho, že mě kniha vyšla levněji než cheeseburger v Mc, tak bych asi velice litoval.

20.03.2015 2 z 5

Útok z podzemí Útok z podzemí Roderick Gordon

Každý díl je něčím zajímavý a i tento není výjimkou, ale už od 3. dílu se nestačím divit, co všechno se dá vymyslet. Dá se říct, že autory obdivuji za jejich kreativitu a umění natáhnout děj, co nejvíce to jde. Když si vzpomenu na první díl, tak mě ani ve snu nenapadlo, že se bude kniha odvíjet tak zvláštním směrem.
Kniha je velmi poutavá a rozhodně stojí za přečtení, pokud člověka zaujal první díl. Jen nemůže čekat nějak náročné čtení.
A jako na každém konci každé knihy této série, tak i v této se objevilo překvapení, které mě "přinutí" si koupit další díl a jsem zvědav jak vše dopadne.

03.09.2013 5 z 5

Návrat z podzemí Návrat z podzemí Roderick Gordon

Rozhodně stojí za přečtení...Kniha je plna nečekaných odhalení a zvratů, které by mě v životě nenapadly, že se objeví zrovna v téhle sáze....Jednu hvězdu jsem ubral za to, že se mi zdá sága už moc zdlouhavá a konec pořád nikde a nevypadá to, že se brzo objeví. Ale jako oddechovka rozhodně vyhovuje.

30.04.2013 4 z 5

Chutná těla Chutná těla Isaac Marion

Váhal jsem mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. Nejradši bych dal 3,5....Kniha je čtivá a rozhodně nelituju toho, že jsem si ji koupil a přečetl během chvilky. Příběh je zajímavý díky kombinací žánrů. Říkám hlavně, protože dějová linie je svým způsobem jasné už od začátku, i když některé části mě příjemně překvapily a o vtipné momenty nebyla opravdu nouze. Co mě zarazilo, je použití vulgarismu, který jsem nečekal, ale bez pár těchto slovíček by knížka asi nebyla tak čtivá...Jedinou výtku mám a to, že příběh byl ukončen strašně rychle, myslím si, že pár stránek navíc by neuškodilo....No, nic méně knížku doporučuju, protože se při ní člověk dokonale odreaguje, jelikož kde jinde se člověk setká se zombie Romeem a sprostou Julií ....

13.03.2013 3 z 5

Volný pád do podzemí Volný pád do podzemí Roderick Gordon

Nepovažuju se za nějakého velkého čtenáře abych mohl hodnotit knihy ze všech úhlů pohledu. Ale tuhle knihu jsem skoro nemohl odložit z ruky. Kdyby člověk nemusel spát, tak ji asi fakt neodloží. Je to tak napínavé, že člověk přečte doslova i 30 stránek jedním dechem a pak nezbývá nic jiného, než se divit, že je konec knihy...

10.02.2013 5 z 5