Rafa-P Rafa-P komentáře u knih

Vdova Coudercová / Mladý Cardinaud Vdova Coudercová / Mladý Cardinaud Georges Simenon

Rozsahem krátké, obsahem bohaté a čtivě napsané příběhy. První končí tragicky, druhý "dobře".

04.01.2015 4 z 5

Exploze Exploze Ernest G. Perrault

Hodně zajímavá a napínavá kniha....ale ten konec byl až trochu moc rychle useknutý a.... NIC :) klidně bych pár set dalších stránek příběhu přečetl

27.04.2014 4 z 5

I dejž to pámbu, holenkové I dejž to pámbu, holenkové František Rachlík

Pokračování knihy Pozdrav Pámbu, pane Randák. Oba dva díly jsou v jedné knize a je to PERFEKTNÍ příběh!!!!

01.03.2014 5 z 5

Královské vraždění Královské vraždění S. S. Van Dine

Zdařilá detektivka. Sice příběh trochu složitý a rozluštění nečekané, ale velmi zajímavý příběh.

01.03.2014 4 z 5

Strejček z Texasu Strejček z Texasu Vladimír Stuchl

Sranda, dobře se to četlo.

25.02.2014 4 z 5

Zpáteční lístek do posledního ráje Oty Pavla Zpáteční lístek do posledního ráje Oty Pavla Jaroslava Pechová

Krásná kniha o vynikajícím spisovateli a člověku.

27.12.2013 4 z 5

Nejžhavější noc Nejžhavější noc Vladimír Přibský (p)

Čtivá kniha plná napětí.

16.11.2013 4 z 5

Rozhovory s Janem Werichem Rozhovory s Janem Werichem Jiří Janoušek

Krásná kniha o obdivuhodném člověku.

16.11.2013 5 z 5

Čečensko - vítězství a prohry Čečensko - vítězství a prohry Thomas de Waal

Určitě to bude moc zajímavá kniha, zejména pro ty, kteří se o tento vleklý a složitý konflikt zajímají. Knihu mám doma, ale nějak se nemohu dokopat začít ji číst, asi proto, že vím, že to bude dost náročné čtení... ale přečtu ji!

26.10.2013

Počátek mé detektivní dráhy Počátek mé detektivní dráhy Jane Cadonius

Docela dobrá a jednoduchá detektivka s prvky humoru, která se dobře čte.

17.09.2013 3 z 5

Tiše jako stín Tiše jako stín Frank Arnau

Kratší detektivka, ale číst se to dalo.

05.08.2013 3 z 5

Skandál v Milfordu Skandál v Milfordu Josephine Tey (p)

Pohodová, zajímavá, místy humorná i napínavá "detektivka" z anglického venkova.

05.08.2013 4 z 5

Dravci Dravci John Ralston Saul

Zajímavá, napínavá kniha s rychlým spádem a mnoha zvraty.

05.08.2013 4 z 5

Vekslák Vekslák Pavel Frýbort

Zajímavý, napínavý příběh! Určitě mrknu i na pokračování.

25.07.2013 5 z 5

Hledám ženu Hledám ženu Marie Blažková

Jednoduchý, ale pěkný příběh.

10.07.2013 3 z 5

Podivná společnost Podivná společnost Norman Lewis

Velice zajímavý a napínavý příběh z exotické Bolívie !

10.07.2013 4 z 5

Pankrác Budecius, kantor Pankrác Budecius, kantor Antonín Sova

Pro mě osobně to tedy výjimečné dílo nebylo, ale nevadí, jiný může mít jiný názor.

16.06.2013 2 z 5

Černý trůn Černý trůn Václav Folprecht

Velice zajímavá kniha o boxu od jeho počátků do roku 1977. Popsáni jsou všichni velikáni a všechny nejslavnější zápasy. Kniha vyšla v roce 1977, je napsána moc pěkně a i když se v ní popisuje převážně situace v USA a američtí boxeři, je psána bez "rudého" podtextu tehdejší doby, až na poslední stránce je "socialistický" dovětek, ale nijak to kvalitu knihy nesnížilo. Těm, kteří se o box zajímají, možná i těm, kteří ne, knihu doporučuji přečíst.

17.05.2013 4 z 5

Text-appeal Text-appeal Jiří Žáček

no...pro mě nic moc

16.05.2013 2 z 5

My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Christiane Vera Felscherinow

Jedna z NEJ (ale nevím jak dál....zajímavějších, mrazivějších, smutnějších....) knih, co jsem kdy četl. Strašně jsem si přál, aby se z toho dostala. Pro mě za 99% . I když moc nechápu, jak si svůj život pamatovala do takových detailů...

21.04.2013 5 z 5