rafan65 Online rafan65 komentáře u knih

Sackettova země Sackettova země Louis L'Amour

Slušný začátek této dobrodružné série. Příběh pěkně popisuje životní osudy jednotlivých postav a je napínavý a svižný. Uvidíme jak se bude dál odvíjet a jaké nástrahy čekají na hrdiny v dalších knihách této série. Pro milovníky odpočinkové četby můžu klidně doporučit.

16.01.2023 4 z 5

Inspektor Prevít Inspektor Prevít František Niedl

Bez váhání za pět. Krásně strávený víkend s touto príma detektivkou. František Niedl je muž mnoha tváří. Tento spisovatel ať sáhne do jakéhokoli žánru, vždy je to skvělé čtení. Odlehčený styl Niedlova psaní je něco, co v detektivkách obvykle postrádám. U knihy jsem se dobře bavil a určitě si přečtu i pokračování.

15.01.2023 5 z 5

Studie v šarlatové Studie v šarlatové Arthur Conan Doyle

Taková příjemná jednohubka ve které jsem se dočetl jak se poznali Sherlock a Watson. Každopádně je poznat že jde o začátek této parádní série příběhů těchto dvou velikánů které zná snad každý. Četl jsem už hodně povídek ze Sherlockem a Watsonem ale tuto jsem zatím neznal.

14.01.2023 5 z 5

Vím, co jsi udělal Vím, co jsi udělal Zdenka Hamerová

Jsem docela překvapený dějem této knihy. Tuto autorku neznám a musím přiznat že jsem si čtení celkově užíval. Způsob jakým příběh zpracoval mě prostě sedl. Zápletku jsem nebyl schopný rozluštit a to mě drželo v napětí až do konce. Jsem docela zvědavý na její další knihu.

12.01.2023 4 z 5

Vrah policistů Vrah policistů Per Wahlöö

Hledal jsem knihu dvou autorů do Výzvy a vzpomněl si na tuto kdysi populární partnerskou dvojici. Pěkná policejní detektivka, stejně jako ostatní příběhy této série. Tahle konkrétní patří asi k mým nejoblíbenějším, ale doporučuji přečíst celou řadu. Výborné čtení!

08.01.2023 4 z 5

Vražda na panství Vražda na panství Fiona Grace

Tato kniha uspávala a nějak jsme se nemohl začíst do děje. Velká část knihy se zabývá životem a osudy Lacey a do krimi to má hodně daleko. Další knihu této série už číst určitě nebude.

04.01.2023 3 z 5

Mapa z kostí Mapa z kostí James Rollins (p)

Je to druhá kniha ze série Sigma Force,kterou jsem přečetl a klidně můžu napsat že Písečná bouře první kniha ze série je výborná a Mapa z kostí je přímo vynikajíci. Mám rád historii, hlavně evropskou, takže toto téma mne oslovilo. Určitě budu Sigmu číst nadále.

03.01.2023 5 z 5

Lesy hrůzovlády Lesy hrůzovlády Jennifer June Rowe

Slušná pohádka pro starší děti a dospělé. Začátek jsme četli společně vnoučatům ale jak přišli na řadu skřeti tak se báli. Hold jsou ještě na tuto četbu malí. Budu pokračovat dál sám a uvidím jestli to má cenu.

01.01.2023 4 z 5

Muž s unavenýma očima Muž s unavenýma očima Martin Goffa

První díl s Mikulášem Syrovým je velice dobře napsaná detektivka českého autora. Děj se odehrává svižně a příběh má spád. Humorné pasáže příběh pěkně odlehčují. Uvidíme jaká bude další kniha tohoto autora.

01.01.2023 5 z 5

Petr a Lucie Petr a Lucie Romain Rolland

Tahle kniha mě absolutně nebavila a dočetl jsem ji po velkém přemáhání. Zvolil jsem ji do čtenářské výzvy, jinak tento druh knih nečtu. Netvrdím že je úplně špatná, určitě je spousta lidí kteří tyto knihy čtou a mají z toho pěkné zážitky. To je na knihách nejlepší že má čtenář spoustu možností a volnou ruku v názoru co bude číst.

28.12.2022 2 z 5

Ryzlink ostrý jako nůž Ryzlink ostrý jako nůž Věra Fojtová

Příběh kapitána Otakara Kuby a Lenky pokračuje dalším hezkým případem. Znovu pěkná a poklidná detektivka která se četla moc pěkně. Pachatele jsem odhalil už po polovině knihy ale vůbec mi to nevadilo. Při čtení těchto příběhů dýchá na člověka pohoda a vůně vína.

22.12.2022 5 z 5

Kdo jinému jámu kopá Kdo jinému jámu kopá Marie Rejfová

Tak tahle knížka mi dala vše co jsem od ní očekával. Nenáročná, prostě oddechová knížka. Největší grády jí ovšem dává hlavní postava Josefína, která je vtipná a rázná. Jako odpočinkovou knihu musím určitě doporučit a těším se na další díly.

16.12.2022 5 z 5

Tramín s příchutí krve Tramín s příchutí krve Věra Fojtová

Detektivka která se četla moc pěkně. Autorka napsala knihu která má všechny atributy které čtenář žádá. Neschází napětí, humor a trocha romantiky. Při čtení se člověku v hlavě odvíjí obrázek zrající vinice zalité sluncem a chuť skvělého vína. Tento kraj mám hodně rád a každý rok ho navštěvují.

14.12.2022 5 z 5

Tajemství obrazárny Tajemství obrazárny Emil Vachek

Vachkova detektivni prvotina, ve které se objevuje detektiv Klubíčko se svými pomocníky Zdeňkem a Maurinem. Děj knihy se točí kolem krádeže cenného obrazu a jeho padělku. Tato prvotina je docela nezáživná a aktéři tohoto příběhu se chovají jako hlupáci.

11.12.2022 3 z 5

Kronika města Kocourkova Kronika města Kocourkova Ondřej Sekora

Další skvělá knížka od Ondřeje Sekory. Kocourkovští jsou skvělí páni. Srší optimismem, nápady a nikdy nic nevzdávají. A taky si konečně uvědomuji kde se berou všichni naši vládní činitelé.

10.12.2022 5 z 5

Mrtvý na trůnu Mrtvý na trůnu Milan Pavlas

Celkem dobré čtení. Příběh je napínavý a pěkně se rozběhne hned od začátku. Pořád mám dojem že jsem něco podobného viděl zfilmovaného.

10.12.2022 4 z 5

Čas vlků Čas vlků František Niedl

Druhý díl je mýma očima lepší než první díl série. Hynek nám sice o trochu zestárnul, ale neubralo mu to nic z jeho přímého pohledu na život, ke kterému samozřejmě patří trochu drsného jednávání. Vynikající vyprávění, které člověka vtáhne přímo na místo děje. Niedl opět ukázal svůj mimořádný dar vyprávění a stvořil hrdinu, kterého milujete. Už se těším na další díly.

04.12.2022 5 z 5

Smrt z minulosti Smrt z minulosti Stanislav Češka

Další případ soukromého detektiva Stanislava Berky je znovu pěkné čtení. Jeho příběh nás opět provede Brnem a zatáhne čtenáře do různých koutů tohoto města. Tyto poklidné detektivky mám prostě rád.

03.12.2022 5 z 5

Dýmka strýce Bonifáce Dýmka strýce Bonifáce František Pilař

(SPOILER) Začalo to všechno tehdy, když se rozvodnila Vltava. Tehdy se malý Frantík rozhodl, že zachrání milovanou dýmku svého strýčka, která zůstala v chatě na vltavském břehu. Sotva však vlezl oknem dovnitř, chata se divoce otřásla, poskočila a pak už se řítila jako splašená po Vltavě. U Mělníka hupsla do Labe a svištěla si to pořád dál - směr Hamburk. Fandovi stačil jediný skok a byl zachráněn. On i fajfka. Ocitl se na zaoceánské lodi.

03.12.2022

Rozsudek Rozsudek Zbigniew Safjan

Další super komiks, pěkně zpracovaný námět a dobrá grafika.

29.11.2022 5 z 5