RenataP RenataP komentáře u knih

Můj bylinkový svět Můj bylinkový svět Vláďa Vytásek

Praktická stránka knihy: Bylinky jak klasické, tak ty, které se nově objevují... příjemná kombinace tradičních léčitelských herbářů a moderních knih.
Vše jednoduše a graficky mile podáno - obrázky, texty, najdete vždy to, co potřebujete.

Příjemné i pro pouhé pročítání.

A bonus - Vláďa Vytásek a kousek jeho světa. Milé, jedinečné, on je prostě taková kytička, malý šaman naší přírody, od kterého se máte nyní možnost jemně naučit postát v pokoře nad tím, co nám příroda nabízí.

10.12.2020

Život bez zánětu - Jak snížit riziko nemocí Život bez zánětu - Jak snížit riziko nemocí David Frej

Užitečná kniha. Čím více jich autor vydává, tím více jsou zaměřeny prakticky, na tipy a recepty a na to, jak vnést tento typ stravování do běžného života s dostupnými surovinami.
Je to někdy alchymie, ale tyto knihy jsou potřeba.

07.10.2020

Orákulum moudrosti Orákulum moudrosti Colette Baron-Reid

Stejně jako karty Kouzelné mapy působí tato sada karet stejné autorky podobně. Zabodnutý prst doprostřed vašeho života a mnoho otázek i odpovědí, které od tohoto důležitého bodu vidíme a můžeme rozvíjet.
Za mne nejpodobnější karty Kouzelné mapě.

07.10.2020

Havraní tarot Havraní tarot M. J. Cullinane

Temný se jen zdá. Když do něj proniknete pak i pouhým prolistováním, zjistíte, že elegantní obrázky jsou ve své jednoduchosti všeříkající. Rozhodně se liší od tuctových tarotových sad. Knížečka má velkou výhodu v logickém, stručném vysvětlování obrácených karet, čímž vám dá šanci poznat kartu z „rubu i lícu“.

03.07.2020

Symbolon Symbolon Peter Orban

Symbolon pro mne platí za karty, ke kterým mám respekt. Ale když jsem se do nich ponořila, vzala je tak, jak autorka hezky vysvětluje v přiložené příručce (jako hluboké cesty do různých vrstev naší osobnosti a archetypů lidských a obecných), tak se začalo jejich kouzlo pomalu projevovat. Jsou silné, hluboké.
Začátečníkům určitě doporučuji nejprve si je vykládat podle návodu, ke každé kartě tu je napsáno co na které pozici znamená, čímž nejlépe získáte švih a zkušenost, která pak přechází v intuitivní a logické vykládání.

11.04.2020

Tarot magické přítomnosti Tarot magické přítomnosti Poppy Palin

Někdy až pichlavý, působící opravdu velmi zvláštně na smysly i emoce. S obrázky jsem rozpačitá, ale pravda, když se do nich člověk ponoří, tak působí až hypnoticky a omamně.
Bez okolků ale mohu říct, že knížečka je jedna z NEJ, co jsem kdy viděla. Spousta informací, úvah, spojení všedních starostí a situací s klasickým tarotem. Klíčová slova - víc toho tam snad ani být nemůže. Paráda.

02.03.2020

Magické dimenze Magické dimenze Lightstar

Možná je to těmi aktivátory, možná naladěním, které autorka má a rozhodně stojí za to si ji najít na youtube a na jejích stránkách. Sympatická žena s klidným hlasem. Ale tyhle karty jsou opravdu něčím jiné, silnější, přitom stále zůstávají v rovině pouhé inspirace. Ale učinila jsem tu zkušenost, že trefily neskutečně do černého! Neskutečně!

25.11.2019

Andělská inspirace Andělská inspirace Kim Dreyer

Pomohou nám nejen s různým uvědoměním si současnosti, ale také s problémy, se kterými se obracíme na klasické karty. Jak najít své sebevědomí, jak zlepšit zdraví, pracovní oblast, jak zapracovat na lásce. Karty dokážou nahlédnout i do duše druhých lidí a andělské energie umí najít mezi vámi soulad.

25.11.2019

Kouzelné časy Kouzelné časy Jody Bergsma

Stručné, jasné, podařené. Krásné obrázky jsou vílí, éterické – určitě osloví „vílí ženy“… a větičky pod obrázky přímo na kartě jsou dokonale vystihují a pro základní uvědomění stačí. A že tedy umí sáhnout přesně do duše.

22.10.2019

Karty posvátné síly Karty posvátné síly Anna Stark

Karty mají obdivuhodnou schopnost dostat se vám pod kůži. Vytrhnout problém i s kořínkem, a tak první, co o nich můžu po pár desítkách výkladech říct – na nic se jich neptejte, nejste-li připraveni na pořádné vyčinění. Jo kdepak. Nejsou tak úplně sluníčkové, naopak, snad díky mýtické síle a symbolice totemových zvířat, duchovních bytostí a posvátných symbolik, vám dokážou rozklíčovat mnohem víc, než se na první pohled zdá. A rozhodně vás zaúkolují! Pošlou vás do ústraní o jejich poselství přemýšlet a možná trhnou za kořínek, který je tak moc vrostlý do vašeho života, že i jen zatahání za něj bolí.

11.06.2019

Zrození kmenového vůdce Zrození kmenového vůdce Dave Logan

Vyšla v druhém vydání.
Je skvělá pro pochopení motivací lidí a obsahuje metody, jak si uvědomit svoje cíle, motivovat ostatní a... ostatně můžeme ji využít i jako třeba matky od rodin apod.. Všude, kde je potřeba psychologická logistika.

06.06.2019

Tai-či: taj-czy cjuaň: škola dřímajícího tygra Tai-či: taj-czy cjuaň: škola dřímajícího tygra Boris Tichanovský

V roce 2018 vyšla znovu.
Skvělá, názorná, hladivá - a i s DVD.

16.05.2019

Etická coura Etická coura Dossie Easton

Etická coura je výletem do historie, do genderových ožehavých míst, do koutků našich duší… a především do svobody. A co si z ní lze odnést? Tu vůni svobody, ke které možná právě nyní najdete cestu. S lidmi, nebo bez nich. Protože - alá velké překvapení knihy, i celibát je skvělou sexuální a duchovně rozvíjející zkušeností. Takhle kniha se nebojí ničeho, jak vidíte. Doporučuju a rozhodně se neuzardíte.

21.03.2019

Moudrost Hathorů Moudrost Hathorů Tom Kenyon

Zajímavost této knihy spočívá v práci s energií, představivostí a v té sladké předtuše, že tohle všechno stojí možná za rozmachem egyptské civilizace. Je úplně jedno, jestli ji vezmete jako výlet do historie, nebo jako knihu, díky níž poznáte své vlastní široké možnosti těla i ducha, protože mám skoro pocit, že každá stránka, kapitola, působí jinak. Možná i dle nálady a naladění. A přiložené CD pak jen umocní práci s vlastní mentální energií.

07.01.2019

Klidný Buddha na dobrou noc Klidný Buddha na dobrou noc Nagaraja Dharmachari

Hned zkraje doporučuji tyhle pohádky, resp. CD namluvené Naďou Konvalinkovou, používat i k rannímu buzení dětiček. Zamilují si to a rázem je vstávání o mnoho hezčí. A ještě líp, když nemusí vstávat a zrovínka lenoší doma v postýlce. Jinak pohádky paráda – těch meditačních vydala Synergie víc a jedny jsou lepší než druhé. Uvolňující i pro dospělé a nádherně uspávající.

17.12.2018

Orákulum vizí Orákulum vizí Ciro Marchetti

Kartičky vyšly ještě jednou v roce 2018 v menším formátu.
Je to skvělé dílo... Někomu tyto karty otvírají vzpomínky, někomu budoucnost. Jsou snivé, jsou hluboké a s ničím se moc nemazlí. Potřebujeme na ně čas, potřebujeme před nimi pokoru. A jsou krásným dílem Cira Marchettiho. Kdo je zná, zamiluje si je a kdo ne, tomu je vážně vřele doporučuju, protože už jen na dívání se… jsou úchvatné.

12.12.2018

Vinnetou naší doby Vinnetou naší doby Richard Erml

Máte-li rádi srdcem psané , citlivě psané rozhovory a úvahy, u nichž zapomínáte, že jste v psaném textu a rázem se ocitáte uprostřed dění, nebo uprostřed duše dotyčného člověka, jste na pravém místě. A Bára Hrzánová je neskutečně silná a vytrvalá nejen herečka, ale i žena.

28.11.2018

Než slehne rudý prach Než slehne rudý prach Süe-cchun Mu-žung (p)

Chvíli skutečně trvalo, než jsem si zvykla na styl, životní styl a mentalitu hlavního hrdiny, ale pak mě kniha chytla a neodtrhla jsem se. Ano, je to darebák, ale autor uměl ukázat lidskou tvář, vytáhnout skutečné důvody, proč je nutno přežít tak, jak Wej Da přežívá a v tu chvíli se rozehrála vedle dějové linie ještě psychologická hra, která zůstala velmi silně otisknuta v emoční paměti. Vážně jedna z knih, na které se nezapomíná.

11.10.2018

Thovt - odhalení 1 Thovt - odhalení 1 Kerstin Simoné

Věčná proč. Kolik jich tu je… kolik jich je zodpovězeno a kolik jich napadne čtenáře samotného? Tohle rozhodně není kniha, která by byla přečtena na jeden zátah. Musíte nad ní přemýšlet, více otázek často budí, než odpovídá, ale to je na ní to krásné. Je to o buzení duše, o hledání smyslu života a o tom, že i tak, jak žijeme, to je správně, jen to musíme správně pojmout a sem tam změnit úhel pohledu.

10.10.2018

Andělé krystalů Andělé krystalů Doreen Virtue

Rozhodně jsou to pro oko jedny z nejkrásněji zpracovaných karet. Barvy, jas, obrázky, ve kterých se lze toulat... A i text, který je tak výstižný, že ho lze nazvat všeříkajícím. Zprvu jsem je podcenila a brala je jako lehké kartičky pro inspirační přemýšlení, ale brzy mi došlo a řada výkladů mi to potvrdila, že tyhle karty i přes tu zdobnou a krásnou vizáž jsou nesmírně silné a hluboké a umí pěkně uhodit hřebíček na hlavičku!

06.08.2018