Renatapek komentáře u knih
Nenápadná "puťka" si vyrazí do Vegas a samozřejmě tu sbalí vášnivého svůdníka. Zažije s ním noc svých snů. Chopí se příležitosti a odjede za ním do Francie, tím překvapí nejen sebe a své okolí, ale také svého vášnivého svůdníka. Oba se učí spolu žít a hledat si k sobě cestu i když to tak vlastně ze začátku ani neplánovali. Impulzivní, zajímavý příběh, který stojí za to si přečíst. Zavede vás do říše odpočinkového snění a možná vás přesvědčí o tom, že vybočit ze stereotypu stojí za to.
Kniha, která vás donutí k zamyšlení nad svým životem. Opravdu jdete po cestě svých snů a nebo očekávání přání svého okolí a říkáte si až někdy ... Velmi zajímavá kniha. Příběh je napsaný vtipně, zdánlivě o povrchních věcech, ale je v něm ukrytá velká hodnota. Docela jsem váhala jestli se pustit do čtení, ale jsem ráda, že jsem si na ní nakonec čas našla i když "životní moudra" v knihách většinou nehledám ...
Gwendolin a Gideon jsou téměř u cíle svého úkolu a že to není úkol snadný. Svět přece nezachraňujete každý den :). Jejich love story nabírá na obrátkách a dopadne to tak, jak si přejete. Ve filmu je konce příběhu jiný než v knize a mě se rozhodně víc líbí ten knižní ... jaké překvapení "o). Na poslední stránce třetího dílu budete určitě litovat, že je to poslední díl. Protože, kdyby byl ještě další, okamžitě ho jdete kupovat!
Druhý díl naštěstí nezklame. Plynně navazuje na příběh. Gwendolin se dočasně mění na pokojovou fontánu a řeší srdeční záležitosti s Gideonem. Přitom zvládají pokračovat v plnění úkolů pro loži hraběte Saint Germain, kterému se podařilo Gwendolin přesvědčit o tom, že je to opravdu sobecký padouch. Díky němu věří loži pořád méně. Gideon celou situaci řeší po svém. Snaží se Gwendolin chránit a vlastně se rozhoduje jestli jí může nebo nemůže věřit.
Báječný příběh plný fantasie. Prolíná se minulost se součastností a celou dobu jde o budoucnost. Hlavní hrdinka Gwendolyn zjistí, že má cestovací gen i když celá rodina roky žila v přesvědčení, že ten gen má její sestřenice. Gwen "naskočí" do spletitých událostí, jako do vody a učí se v neplánované situaci rychle plavat. Koření příběhu dává okouzlující pan dokonalý, který má také cestovací gen a který chce Gwendolin učit, ale nakonec mu ona pomůže otevřít oči a začít rozplétat intriky tajemné lože.