rezzba komentáře u knih
Menší alergii na jméno Ráchel mně už načal Nesbo a Nůž. Ovšem tady to je nářez. Nenajdete 2 strany kde by aspoň x krát její jméno nezmínil. Klasická předvídatelná krimi bez nápadu. Klasicky, když není detektiv alkoholik tak musí mít mrtvou manželku i s nenarozeným dítětem. A pak se v den vraždy na seznamce o statisících lidí seznámíte s vrahem. Ufff
Nevím. V 1 knize mně to prolínání s minulem líbilo, tady už mně celkem štvalo. Jméno Betty dlouho nezapomenu. Ale jinak dobrý. Snad 3 kniha nebude zase o vzpomínání v jejím bývalém domově. Ovšem teda konec a to naprosto bezdůvodné přiznání jsem teda nepobral.
Strašně jednoduchý a předvídatelný scénář. Navíc takové jednoduché věty co vypouštějí, jako kdyby se k postavám nehodily. Klidně bych řekl, že to psal jako prvotinu náctiletý a občas mu někdo zkušený poradil. Nevěřím, že toto byl bestseller. No on si to píše na knihu už každý. Jinak obviněný z vraždy, nevinný, propuštěn na kauci a ví, že v jeho domě ho někdo podezřelý čeká. A prý, co můžu udělat, utéct nebo jít dovnitř hmmm na co volat policii a bytyz obliga, když je můžu zabít a pak zavolat policii, že sebeobrana. Aha tak ne, radši utéct ???? tuctovka. A tomuto se tu dává 5 hvězd. To má potom Nesbo 20.
Nuda nuda nuda. A´ž na stránce 130 se po nekonečných miluju nemiluju najde nějaká a vražda a pak natáhlá totální nuda o ničem.
Někdo tady dává 5 hvězd,to by musel mít Nesbo Nobelovku.Je to vidět,že je to prvotina a je to znát.Kvůli málo postavám poznáte vždy pachatele,wow efekt tady nehledejte.Postavy něco příšerného.Takového šéfa blba ještě žádná kniha neměla a ani snad nebude mít.Marni se chová jak husa a na její odvahu nemá ani Chuck Norris.Francis a Rory to je komedie,ten ho nenávidí,protože je šéf místo něho,ten zase,že leze bossovi do zadku a přitom si hned na to dají kávu,aby si hned zase nadali a zase byli kamarádi.Svědek si vzpomene,že má vrah na ruce kytku,Marni najde foto a pošle ji Rorymu,ten vzápětí pošle adresu tatéra Francisovi ikdyž je postavern mimo službu a pohádal se s ním,jedou na tu adresu a tatér jim dá komplet jméno i adresu toho vraha,protože ten je tak inteligentní,že se jede potetovat na festival,řekne svoje jméno a adresu a uteče bez placení. WTF??? A Rory se pak F zastane,že našel vraha,protože je moc inteligentní ufff. Fakt ne. Nešlo skoro ani dočíst. P.S. 2x v knize přečíst větu - Atmosféra byla tak hustá,že se dala krájet. Tak to jsem už nedal.
Už jsem si myslel, že mě nic ze severu nepřekvapí, ale toto je pecka. Neskutečně chytře napsaný.
Sice delší a nemám už rád jméno Rachel kvůli jeho výskytu v knize, ale Nesbo nezklamal.
Takový pro mě špatný americký béčkový film. Snad dle konce nebude chtít napsat další díl. Nesedly mně ty neustálé kecy co se jim honily v hlavě. Ono mně to nesedlo tak nějak celkově. Kdybych nevěděl, že to psal Nesbo dal bych to asi na milost.
Tady jsem už měl tendenci skončit. Z 850 stránek radši měli vydat 2 knihy kde v jedné budou popisy panovníků,jejich života,budov,bytů,cechů,lidí,jídla ....... když konečně začal děj,který by mimochodem byl v knize o 420 stranách skvělý tak ho okamžitě přerušili popisováním něčeho někoho na 20 stranách,za chvilku jsem ani nevěděl kde se nacházím a o čem ta kniha pomalu má být.
2 díl jsem už překousával těžceji. Opět příběh výborný,fakta dokonalé,ale už narušováno neustálým popisováním věcí,situací atd. Vytrhovalo mě to z děje.
1 díl naprostá spokojenost. I víc stránek kupodivu nevadilo. Autoři si dali opravdu práci se sehnáním fakt a zapojit je do knihy.
Asi jsem čekal víc od špionážní knihy. Zvláštní. Někde jedním dechem někde celkem nuda. Čekal jsem i víc akce. Ale sepsané a přeložené perfektně.
Bohužel jsem moooc zklamaný. Nikde nejde koupit ani sehnat. Dotisk se nechystá.
Já nevím,lidi jsou tady nadšený.Četl jsem první a poslední díl.Spokojený,napětí,ale jako kdybych to už viděl v několika filmech.Nevadí moc,ale.... Jinak mám spíš problém asi s Hunterem,když dám vedle sebe Bosche,Limu,Hola,Davenporta,Morcka tak nemá charisma,nudí mě i přes jeho IQ mimo tabulky a navíc to je asi netopýr batman,protože nespí.No při chvilkách dočtu zbytek.